Skip to main content

Incident cu Elan la poarta RTV-ului lui Sebastian Ghiţă

 

Sursa foto: AdevarulPotrivit unei scrisori deschise adresate de redacţia RTV premierului, Elan Schwartzenberg a fost dimineaţă la sediul postului încercând să intevină în forţă.

Publicitate

"Jurnaliştii România TV au decis sa va trimita aceasta scrisoare deschisa dupa ce, in aceasta dimineata, la ora 6, au inregistrat scene incredibile la intrarea în sediul postului de televiziune. Ei au filmat o intervenţie în forţă a unui grup de reprezentanţi ai unei firme private, însoţiţi de şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-şef Teodor Stanca", se arată în document.

Scrisoarea integrală în continuare:

(P) Vrei să explorezi pieţe noi şi mai riscante, dar cu un potenţial de creştere mai mare?

Domnule Prim- Ministru,
Domnule Ministru al Administraţiei şi Internelor,

Jurnaliştii România TV au decis să vă trimită această scrisoare deschisă după ce, în această dimineaţă, la ora 6, au înregistrat scene incredibile la intrarea în sediul postului de televiziune. Ei au filmat o intervenţie în forţă a unui grup de reprezentanţi ai unei firme private, însoţiţi de şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-şef Teodor Stanca.

Deşi, conform atribuţiilor funcţiei, şeful SIAS intervine doar în situaţii de o gravitate maximă, precum cazuri de terorism sau trafic de droguri, jurnaliştii au văzut cum comisarul Stanca acţiona la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care susţinea că are un litigiu comercial cu România TV. Dl comisar nu s-a sfiit să susţină acţiunea omului de afaceri vorbind chiar despre arestări, moment în care i s-a atras atenţia că acţionează fără mandat.

În acel moment, spre uimirea celor prezenţi, dl Schwartzenberg l-a sunat şi a discutat în repetate rânduri de pe telefonul sau mobil cu şeful Poliţiei Române, chestorul-şef Liviu Popa, singurul comandant direct al şefului SIAS. Mai grav este că şeful IGPR şi şeful SIAS au fost puşi să vorbească unul cu celalat chiar pe telefonul lui Elan Schwartzenberg. După două ore în care prezenţa sa a fost lipsită de orice obiect, şeful SIAS a plecat fără a răspunde în vreun fel întrebărilor noastre. Nici chestorul şef Liviu Popa nu a răspuns telefoanelor noastre pe parcursul acestei zile, întărindu-ne temerea că ştia despre acţiunea subordonatului său.

De aceea, va rugăm, Domnule Prim-Ministru şi Domnule Ministru al Administraţiei şi Internelor, să cereţi public un răspuns de la conducerea IGPR despre implicarea unui serviciu special, cum este SIAS, într-o intervenţie privată, la comanda dlui Schwartzenberg. Înţelegem supărarea dlui Schwartzenberg la adresa jurnaliştilor Romania TV după ce aceştia au înregistrat pe cameră prezenta dlui Scwartzenberg la o şedinţă a PDL, prezidată de dl Emil Boc. Însă, nu înţelegem cum şefi din structura IGPR se pot implica în asemenea operaţiuni clandestine.

Sperăm, Domnule Prim-Ministru şi Domnule Ministru, că - aşa cum aţi declarat în repetate rânduri - nu veţi tolera abuzuri săvârşite de funcţionari ai administraţiei pe care o conduceţi. Pentru a ajuta demersul dvs, vă putem pune la dispoziţie imagini cu dl comisar-şef Stanca secondându-l pe dl Elan Schwartzenberg.

În speranţa unui răspuns rapid, vă asigurăm de toată deschiderea noastră pentru a lămuri acest incident cu potenţiale consecinţe grave pentru libertatea de exprimare a presei din România.

Foto: Adevărul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • corina corina
    inca se poate observa cum se scurge din coltul gurii lui chelemen rumegusul folosit in redactarea acestui text stupid. stilulu-i schizofrenico-plictisitor nu poate fi niciodata confundat!
  • aidan aidan
    din octombrie 2011 ghita lucreaza pe sculele realitatii si realitatea transmite dintr-un cort! este a nu stiu cata oara cand cu deciazia justitiei si cu executor elan nu poate recupera aparatura pe care are facturi din 2005,2006,2007,2008,2009 apartinand realitatii! ghita a venit in 2010.lucrurile stau cam asa:hotul are in casa lui lucrurile mele dar eu nu pot intra in casa lui sa-mi recuperez lucrurile furate! pot intra in casa hotului doar politia si executorul, dar astia nu stiu sa decupleze aparatura ca nu asta le e meseria!ghita marseaza pana in panzele albe si intarzie sine die returnarea unor bunuri pentru care nu are acte si drepturi!sa faca bine sa nu mai zbiere tocmai hotul,hotii!nu ma omor dupa nici unul dar cunosc situatia.NU MA INTERESEAZA ORIENTAREA NICIUNEIA DINTRE TELEVIZIUNI,ma intereseaza cum poti fura fara sa patesti nimic!
  • Marian Marian
    Asta-i culmea! Sebastian Ghita cu hoarda lui de pseudo-jurnalisti incepand cu Striblea si continuand cu Chireac si monumentele alea de prostie care mai sunt prin studiorile acestei televiziuni, au tupeul comunist de a cere ajutorul premierului si ministrului de interne pe care ii descrediteaza seara de seara, ora de ora, minut de minut, secunda de secunda!
    Aceasta latrina numita Romania TV ar trebui numita Ponta TV, Sebastian Ghita, ginerele fostului sef al Securitatii din judetul Prahova, fiind prieten de familie, fiind plecati putin in Dubai acum, in bungalow-uri de 5000 de euro pe noapte!!! Adevarat social-democrat Ponta, adevarat securist Ghita!

Trimite un comentariu

sus