Skip to main content

Mihaela Rădulescu încalcă legea din prima emisiune

 

Publicitate

FĂRĂ CANDIDAŢI LA MIHAELA. Discuţii intense la CNA pe tema viitoarei emisiuni a Mihaelei Rădulescu la Realitatea TV.

În promo-ul emisiunii de duminică de la Realitatea TV "Alegerile Mihaelei" va avea invitaţi candidaţi politici şi reprezentanţii candidaţilor politici, lucru interzis în perioada campaniei electorale, potrivit legislaţiei audiovizuale.

RISC DE AMENDĂ. Dacă emisiunea va fi difuzată pe post ca în promo, în weekend şi cu politicieni invitaţi, postul Realitatea TV va fi sancţionat.

Taberele au fost împărţite în CNA. Cum s-a discutat pornindu-se de la emisiunea Mihaelei, în continuare.

FĂRĂ POLITICIENI ÎN WEEKEND. Narcisa Iorga si Rasvan Popescu au avut un mic conflict in privinta interpretarii articolului 66 din Legea audiovizualului, care spune ca in perioada campaniei electorale politicienii sau candidatii la alegerile locale sau reprezentantii acestora nu trebuie sa apara la televizor sambata si duminica. Astfel au interpretat articolul de lege Narcisa Iorga, Alexandru Jucan si Ioan Onisei.

CU POLITICIENI ÎN WEEKEND. Rasvan Popescu, presedintele CNA şi Mihai Mălaimare au susţinut că politicienii nu trebuie să fie interzisi in weekend la TV.

Ioan Onisei, vicepresedinte CNA:

"Am analizat cu atentie prevederile legii si recunosc ca intre timp m-am lamurit, ca sa ma lamuresc si sa vad daca este corecta interpretarea mea, am vorbit cu unii dintre fostii mei colegi parlamentari care au participat la conceperea acestei legi. La precedenta campaniei electorlale sambata si duminica la TV nu au fost politicieni. Va incredintez ca jurist ca interpretarea aceasta este cea corecta."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Nu pot sa fac negocieri cu dvs dincolo de prevederile unei legi. In perioada campaniei electorale, reprezentantii partidelor politice au acces numai la emisiunile si dezbaterile elctorale, de luni pana vineri."

Rasvan Popescu, presedinte CNA:

“Daca le interzicem sa invite politicieni in weekend, asta ar insemna sa blocam Romania, in aceasta campanie electorala. Orice parlamentar se poate exprima in legatura cu orice eveniment, orice lege, iar asta nu intra in sfera campaniei electorale. “

Narcisa Iorga:

"Din punctul meu de vedere, problema cea mai grava este ca publicul nu este informat cu privire la campania electorala."

Rasvan Popescu:

"Nu exista niciun motiv sa se interzica. Nu se poate opri tara pe loc, pentru ca acum este campanie electorala. Solutia nu poate fi interdictia totala, mai bine o functionare mai mult sau mai putin corecta, dar nu poti sa stergi de pe ecran prezenta politicienilor."

Alexandru Jucan, membru CNA:

"Reaua credinta se vede, de ce nu au chemat un candidat independent la emisiunea de diminica la Mihaela Radulescu."

Mihai Malaimare este de parere ca politicienii care candideaza la alegerile locale trebuie sa fie foarte bine cunoscuti de electorat si sa fie prezenti cat mai mult pe TV, inclusiv sambata si duminica.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    de cand cu aceasta cosmetizare a siteului Paginademedia.ro,acesta a devenit scandalos de incet,pana se incarca pagina dureaza cel putin 30 de secunde.Parca ne-am intors in era Dial-upului!Faceti ceva ca este absolut groaznic!

Trimite un comentariu

sus