Skip to main content

Sabin Orcan, numit prim redactor-şef adjunct la Adevărul

 

Publicitate

Fost redactor-şef la Adevărul de Seară şi mai apoi şef peste redacţiile regionale de la Adevărul, Sabin Orcan este de la 1 iunie prim redactor-şef adjunct la publicaţia deţinută de Dinu Patriciu.

Anunţul a fost făcut astăzi de Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul, printr-un comunicat intern, în care au fost anunţate şi alte schimbări.

Astfel, tot de la 1 iunie departamentele Eveniment şi Bucureşti  vor fi comasate şi vor fi conduse de Ovidiu Marincea, care până acum a fost redactor-şef adjunct peste ediţiile locale.

Departamentul Politic va fi coordonat de Liviu Avram, redactor-şef adjunct, care se va ocupa şi de secţia Investigaţii. Ion M. Ioniţă, redactor-şef al revistei Historia, va continua "să sprijine" departamentul Politic din poziţia de Senior Editor.

Totodată, conducerea editorială a publicaţiei Weekend Adevărul va fi preluată de Laurenţiu Manolache, după plecarea lui Horia Ghibuţiu la FHM, pe care paginademedia.ro a anunţat-o aici.

Potrivit anunţului, "redactorii-şefi adjuncţi sunt direct responsabili de eficienţa departamentelor lor atât pentru ediţia print, cât şi pentru web. Asta presupune inclusiv o împărţire judicioasă a timpului între cele două produse Adevărul. Pentru început: cel puţin două ore pe zi trebuie dedicate web-ului."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vio vio
    stim si noi...
  • reporter reporter
    nu va mai certati degeaba :) in septembrie se inchide holdingul...
  • Harcea Paica Harcea Paica
    @Leul: E pacat sa te manjesti ridicandu-i osanale carieristului de Cheloo... credeam ca ai si tu demnitatea ta.
  • reporter reporter
    dinu patriciu o să cumpere BRAT-ul... și o să-l tipărească în pipera
    :)
  • Borcanul gol Borcanul gol
    Leul are dreptate, fratilor! Uitati dracu' de salariile restante, de bancile care va bat la usa, de cicalelile nevestelor care s-au saturat si ele sa va gateasca numai ceai de menta si cartofi fierti si acu' ameninta cu divortul! Lasati mofturile si treceti la treaba! Dedicati-va meseriei, ce dracu'! Sub conducerea magistrala a lui Sabinache si a genialilor sai pupincu... pardon - locotenenti - veti atinge noi culmi ale jurnalismului. Si, cine stie, poate in cativa ani Adevarul va ajunge chiar sa fie audiat din nou de BRAT.
  • kiko kiko
    borcan? hai sa fim seriosi... adevarul e pe duca, asta e clar...
  • Leul Leul
    Sabin Orcan nu scrie precum Hemingway si poate ca nu-i bun ca painea calda cu toata lumea. Nu arata ca Brad Pitt, nici nu-i inalt ca Ghita Muresan. Insa va garantez ca e un exemplu de membru al board-ului care apara neconditionat jurnalistii, interesele lor, meseria asta! Nu e simpatic, nici popular, o mai fi si gresit pe la ADS, dar va asigur ca e onest pe la spatele vostru, leilor! Asta nu ii exclude si pe alti fosti colegi de la aprecieri, dar Orcan merita respectat ceva mai mult.
  • reporter reporter
    stai sa vezi intrecere acuma: care apare mai des la televizor, sabin, malin sau grigore? ca tot trebuie sa faca darea aia de seama catre oana barbu :)
  • Horea HARISIAD Horea HARISIAD
    @Jurnalist: Petit Jurnalist, ai lasat o virgula intre subiect si predicat. Pai asa tzutzari slabi are Borcan, se poate sa ne facem de ras? Doi: daca te referi doar la ultimele doua comentarii si esti de acord cu al treilea, tot e bine, ramane cum s-a stabilit: insul este un "chelios sinistru" :)))
  • Jurnalist Jurnalist
    Ce comentarii penibile ultimele doua... Nu pot proveni decat de la un looser, un ratat, un mancator de rahat, care se visa probabil el in vreo functie... Nu le dau numele, se stiu ei mai bine, aia care injura pe bloguri si in rest stau cu cracii pe birouri si o freaca de zor! Numirea lui Sabin pe postul nr 2 dupa Grigore, este cea mai buna miscare din ultima vreme la Adevarul. Ziarul are nevoie de un suflu nou, de o alta viziune, de credibilitate, iar Sabin era cea mai buna alegere. Dar sigur ca asta sperie putorile si mediocrii care vor incepe sa-si verse laturile pe bloguri!
  • X X
    Orcan s-a laudat recent ca va fi noul redactor-sef, in locul lui Cartianu. Petrisor, iti mai dau o informatie in exclusivitate. Va fi adus in iunie si Teo Udrea de la ProSport, tot ca redactor-sef adjunct.
    Dar nu se zice nimic de bani. Oamenii n-au incasat decat 280 de lei din salariul pe aprilie, iar maine e 1 iunie. Cum sa eficientizezi treaba daca lumea pleaca pe capete, iar bani nu sunt nici de tigari?
  • Borcanul gol Borcanul gol
    Un bufon trist a iesit de sub masa devastata de capcaunul Shrek si a inceput sa dea ordine. Chelioja a sapat pe cine trebuia, a pupat unde trebuia si acum culege roadele. Nici nu ascunde faptul ca se viseaza, pana la toamna, in locul lui Cartianu. Pana la urma merita, pentru ca Borcanatul are un palmares de neegalat: a zamislit una dintre cele mai mari aberatii jurnalistice: "Adevarul de Seara", apoi a ingropat aberatia si a dat afara sute de oameni. S-a inconjurat de lingai si parasute si vorbeste in maxime, de zici ca-i oracolul din Crevedia. Trist spectacol. Din "crucisatorul presei romanesti", Adevarul a ajuns "corabia nebunilor".
  • daria daria
    Orcan, chelul sinistru, cel care impinge marmelada la deal in dosul cui trebuie, a reusit (in modul descris mai sus) sa-si faca loc mai mult decat se preconiza. Cred ca Patriciu vrea sa-si inchida taraba si sa traga oblonul, altfel nu ar promova scursuri ca Orcan, ci le-ar deversa departe de trustul aflat in agonie.
  • ocnasul din Japonia ocnasul din Japonia
    Pai asa ne-am inteles Sabin Borcan? Nu clamai tu sus si tare (intr-o conversatie surprinsa de paparazzi Cancan, si filmata) ca daca cineva se "baga"peste tine pleci? Ca ai onoare si bla bla bla? Hai sa-ti reamintesc:
    http://www.cancan.ro/actualitate/intern/detalii-ale-discutiei-lui-corneteanu-cu-un-insider-ramas-in-trustul-lui-patriciu-97662.html
    Zi-mi acum, mai te tii ca esti mare deontolog?
  • reporter reporter
    pai doua ore trebuie sa se ocupe... numai sa scoata greselile de gramatica trebuie cam o ora si 37 de minute :)

Trimite un comentariu

sus