Skip to main content

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează cursuri dedicate jurnalismului de sănătate

 

Publicitate

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează, în prima jumătate a lunii iulie,  o serie de două cursuri pentru jurnalistii care scriu despre sanatate sau sunt interesati de acest domeniu.

Cursurile sunt gratuite şi se vor desfăşura în 6-7 iulie şi, respectiv, 13-14 iulie, a.c., între orele 9.30 – 18.00, la sediul din Bd. Regina Elisabeta, nr.32, et.1, sector 5, Bucureşti.

Pot participa jurnalişti de la orice tip de media (scrisă, online sau audiovizuală), de preferinţa aflaţi la începutul carierei, sau studenţi la jurnalism.

Agenda programului include teme precum: politici de sănătate, sistemul de sănătate din punct de vedere economic / al afacerilor, evaluarea conflictelor de interese în sistemul de sănătate, decalaje privind accesul la serviciile de sănătate al diferitelor categorii sociale/grupuri etnice/culturale/economice, interpretarea rapoartelor emise de spitale, de autorităţi şi interpretarea studiilor medicale.

Cursurile vor fi susţinute de jurnaliştii Alexandra Mănăilă (Colegiul Medicilor) şi Vlad Mixich (HotNews.ro). Pentru detalii despre înscriere consultaţi site-ul cji.ro.

Pentru participantii din afara Bucurestiului se acopera cheltuielile de transport si cazare.

Sesiunea de pregatire face parte din programul Jurnalismul de sanatate în Uniunea Europeana (Health Reporting Training – HeaRT), derulat de CJI, alături de organizaţii din alte şase ţari europene, în perioada noiembrie 2010 – octombrie 2012. (Pentru detalii accesati: www.project-heart.eu)

HeaRT este co-finantat de Comisia Europeana prin programul Învătare pe toata durata vieţii. În România programul este susţinut de companiile Pfizer şi Sanofi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus