Skip to main content

M.Ap.N confirmă: Robert Turcescu e locotenent-colonel în rezervă. Turcescu: E o eroare regretabilă

 

Publicitate

Ministerul Apărării Naţionale (M.Ap.N.) a confirmat, la solicitatea postului Antena3, gradul de locotenent colonel al jurnalistului de la B1 TV Robert Turcescu.

De cealaltă parte, Robert Turcescu a spus într-o scrisoare adresată M.Ap.N şi postată pe Facebook că pentru el acest lucru reprezintă o "regretabilă eroare" şi solicită de urgenţă "îndreptarea acestei situaţii prin revenirea la starea de fapt: cetăţean român care nu şi-a satisfăcut stagiul militar şi, prin urmare, nu poate aparţine corpului ofiţeresc al Armatei Române".

În plus, jurnalistul de la B1TV a mai spus că în situaţia în care nu i se va anula gradul primit "în mod accidental" îşi rezervă dreptul de a "acţiona în judecată MAPN pentru prejudicii grave de imagine şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de acest lucru".

Răspunsul de la Ministerul Apărării primit de Antena3

În emisiunea Sinteza zilei, de ieri seară de la Antena3, Mihai Gâdea a prezentat răspunsul primit de la Ministerul Apărării Naţionale cu privire la gradul militar primit de Robert Turcescu în 2010.

În documentul care poartă antetul Ministerului Apărării se spun următoarele:"Domnul Turcescu Robert figurează în evidenţele M.Ap.N ca ofiţer superior, fiind avansat de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă la data de 14 aprilie 2010."

Scrisoare adresată de Robert Turcescu Ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, în continuare:

"Domnule Ministru,

Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel (!). Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.
Intrucit aceasta situatie imi genereaza in momentul de fata grave prejudicii de imagine prin inducerea in constiinta opiniei publice a unei false identitati publice, va rog sa dispuneti de urgenta indreptarea acestei erori si aducerea la cunostinta opiniei publice a masurilor intreprinse.
In caz contrar, in acord cu legile statului roman, imi rezerv dreptul de a actiona in judecata MAPN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru.
Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, Sector 1, strada......

Cu speranta unei rezolvari urgente,
Robert Turcescu
Jurnalist"


Autoironia lui Turcescu

Jurnalistul Robert Turcescu a deschis ediţia de ieri a emisiunii "Sub semnul întrebării", difuzată de B1 TV, cu un număr ironic la adresa celor care au spus despre el că ar fi colonel în Armata Română şi membru PDL.

Astfel, jurnalistul a venit în emisiune îmbrăcat cu o mantie portocalie şi având o pălărie army, simbol pentru basca de colonel.

"Da, trebuie să fac mărturisiri complete şi am zis că nu mai este cazul să mă ascund. Lucrurile sunt evidente, clare. Mi-am luat efectivele din garderobă, mi-am luat pălăria de colonel şi m-am îmbrăcat în portocaliu. Mi-am luat şi pistoletul, mai ales că este perioada în care se poartă armele", a spus Turcescu în emisiune.

Contactat ieri de Paginademedia.ro, Robert Turcescu a spus că el nu cunoaşte această situaţie şi că dacă s-a întâmplat să-i fie oferit gradul de colonel ar fi trebuit să fie înştiinţat şi, eventual, să semneze o hârtie în acest sens. Jurnalistul a prezentat ieri mai multe argumente împotriva declaraţiilor făcute de cei de la Antena3, cum că ar fi colonel în armata română. Vezi argumentele lui Turcescu aici.

În lista prezentată de Antena3 cu colonei în rezervă, ridicaţi în grad de fostul Ministru al Apărării, figurează şi Alexandru Lăzescu, fostul preşedinte director-general al TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Dumitriu Radu Dumitriu
    Auzind base ca mafia siciliana are locotenenti , basescu si-a facut locotenentii direct colonei. Mai mult imi place de colonelul flutur la care doua milioane de suflete de gaini cotcodacesc in rai inpotriva lui.
  • Bruno Bruno
    Turcescu s-a autodenuntat ca a fost ofiter acoperit. Pentru a se intelege exact cum merge treaba, ofiterii acoperiti nu sunt neaparat oameni care au facut armata. Sunt inteligenti peste medie, si au calitati care nu pot fi predate sau exersate cu usurinta intr-un ciclu de invatamant superior. Astfel, daca o institutie de informatii descopera calitatile de care are nevoie la cineva dinafara sistemului, de regula il racoleaza la orice varsta ar avea persoana vizata. Asa se explica cum Turcescu a putut sa fie militar fara sa faca armata. Problema este alta aici. El s-a autodenuntat cand Antena3 deja il daduse de gol. Legea spune ca un fost ofiter acoperit, nu are voie sa lucreze in politica sau in aparatul represiv, justitie samd. Sa fie ziarist sau persoana publica, are voie!! Insa, sub nicio forma, nu are voie nimeni sa-l deconspire daca n-a facut nicio ilegalitate. Asta pt ca misiunile la care a participat vor fi compromise si odata cu asta si actualii ofiteri acoperiti cu care a luat lucrat sau a luat contact in timpul serviciului activ. Este logic! Deci toata munca si investitiile vor fi fost in zadar! Trecand peste faptul distrugerii celor realizate in miciuni, este foarte posibil, cu aceste desconspirari, ca Turcescu sau alti ofiteri acoperiti activi, sau fosti activi, impreuna cu familiile lor, sa fie acuma pusi intr-un real pericol cale le poate viza sanatatea sau viata! Despre asta este vorba acuma. Guvernul impreuna cu Voiculescu au utilizat serviciile secrete pentru a-i deconspira pe cei care le creaza probleme. Pe scurt, AU TRADAT! Cine doreste sa faca un paralelism cu Basescu si ofiterul acoperit care candideaza la presidentie va gresi pentru ca nu sunt situatii asemanatoare. Ca fost ofiter acoperit sau activ, oricine poate fi ziarist! Insa legea spune clar ca un fost ofiter acoperit sau fost acoperit nu are voie sa intre in politica sau in justitie pentru ca avand ofiteri superiori directi care-l comanda nu va urmari interesele RO ci ordinele directe care ar putea veni in contradictie cu interesele tarii. Ceea ce suna logic! Asa ca Turcescu s-a deconspirat pentru a clarifica situatia ambigua creata(cnste lui), pentru ca nu mai avea alternativa si fusese tradat oricum(publicandui-se numele si gradul), si de MAPN si de Antena3 cu Gadea si Voiculescu. Cineva va trebui sa raspunda in fata tribunalului militar pt tradare. Incepand cu Oprea, trecand pe la cei de la MAPN, care au oferit Antenei3 informatiile fara sa le spuna ca sunt clasificate, si terminand cu cei ce le-au facut publice, stiind care sunt legile in privinta deconspirarii informatiilor clasificate(Voiculescu a fost si el acoperit si cunostea legislatia)!! Sunt foarte curios ce va urma pt ca Thrillerul continua!
  • Lexx Lexx
    Amy propagandist-o, hai sa te facem si pe tine colonel zic eu ca nici tu n-ai plagiat si scrii cu diacritice si-mi place.
  • Xmas Xmas
    Toti discuta, nimeni nu are dovezi. Populimea are mereu dreptate! :)
  • iulian iulian
    CIUDAT este ca de-si D-l Turcescu a fost avansat pina la acet grad dumnealui nici macar nu a stiut cine este ,,SARACUL".Noroc cu ,,ANTENA 3'',ca altfel nici nu stia de ce beneficiaza de unele avantaje ...
  • aidan aidan
    uite, ce frumos saluta turcescu in fotografia care a facut deliciul tuturor. are uniforma si dedesubt scrie frumos gradul pe care-l are. e foarte simplu in romania bulversata a anilor 2011 sa fii facut colonel fara o zi de armata! barem turcescu e modest, e doar colonel lui ontanu, primarul de la 2 i-au dat grade de general! nici asta n-a facut armata! de cand il stiu face pe primarul care planteaza petunii si panselute.si sunt vreo 12 -13 ani...turcescu, saracul isi scoate copilul in parc purtand niste ochelari ca ai lui vadim, sa nu-l recunoasca lumea!dar lumea e rea si-l recunoaste!
  • BM BM
    atat timp cat omul nu are stagiu militar nu poate fi facut ofiter. e simplu
  • Robert Robert
    Cred ca e sublocotenent in rezerva pentru ca e absolvent de studii superioare, nu are dreptul sa fie mai mult si nici el nu isi doreste mai mult.
  • Mircea Mircea
    Nu imi face si mie careva un pustiu de bine si ma face general ?
    Ce se mai scoate acum Turcescu ! N-a stiut, l-au facut colonel cu de-a sila.
    Vezi sa n-o credem !
  • nelu colonelu nelu colonelu
    Turcescule,acum ca MAPN a cofirmat ca esti in evdentele lor ce mai zici?Gloantele alea pt.Gadea,Badea,Ciutacu si Ciuvica ti le tragi tu in cap?Turcescu colonel,tare nu?Coloneleeeeee.Gradul ti-a fost acordat ca rasplata pt activitatea pro b..ista.Nu aveai invitati la emisiune toti pdl-isti (udrea,boc....)acum iti e rusine pt rasplta?Ciocul mic mic si capul la cutie ca nu te mai crede nimeni.Ramai asa cum esti LINGAU
  • tara de prosti tara de prosti
    daca mapn-ul nu aduce si o semnatura a lui turcescu pe un document prin care sa arate ca turcescu a cerut sau a acceptat ori a luat macar la cunostinta ca e ofiter atunci eu as demara o alta ancheta sa vad daca cumva prin posibilitatea de a face pe oricine ofiter nu se sifoneaza si bani de la buget. daca pe niste state de plata mai sunt niste unii care nu exista si la care li s-au eliberat doar carduri de salariu? la ce unitate e turcescu rezervist? are trecut in livretul militar gradul? a fost instiintat unde sa se prezinte in caz de razboi?
    ma doare sa va spun ca nick-ul meu e adevarat.
  • royce royce
    inca ceva cum puteti sa mai credeti jegurile venite de la Intact Media cand astia acum 2 luni faceau reportaje gen "Mirela Bugetara" ..ba jegosilor sa stiti ca aia care inca mai au cap pe umeri nu uita
  • royce royce
    mie mila de cretini ignoranti care pun botu la o asemenea tampenie venita de la Antena 3...cum sa crezi tampeniile astea...pai daca ar fi asa toata UE + NATO ne ar sari in cap...voi nu realizati ca Romania este una dintre cele mai bine pazite + monitorizate tari din Europa in momentul de fata..voi aveti impresia ca FBI sau serviciile secrete din Marea Britanie sau Canada ar lasa la inamplare o tara granita sa faca ce vrea ea in domeniul armatei...idioti mai mari ca la Antena 3 nu gasesti decat la OTV...Antena 3 televiziune culta (dar idioata undercover)
  • Titi Amzar Titi Amzar
    Cu certitudine, Turcescu nu este colonel al M.Ap.N. Cred au greșit cei care s-au ocupat de documentele ridicării în grad și au confundat S.R.I.-ul cu Armata... :)))
  • Hash Hash
    Ori master ! PLM... Ce-oi fi !...

Trimite un comentariu

sus