Skip to main content

O reclamă zguduitoare ce vrea să salveze Roşia Montană

 

Un spot cutremurător care o are în rol principal pe Maia Morgenstern şi care susţine salvarea zonei Roşia Montana a început să circule frenetic pe internet.

Publicitate

Aflată într-un decor auster, într-o mină de aur, actriţa depune pe o masă toate bijuteriile de aur pe care le poartă, inclusiv cerceii pe care şi-i smulge din urechi. Cu ochii înlăcrimaţi, şi cu picături de sânge ce i cad pe gât Maia Morgenstern spune: ”Poftiţi, domnilor. Tot aurul meu. Numai lăsaţi-ne în pace.”

Mesajul final este impresionant: Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poartă. La fel şi o ţară.

Spotul poartă semnătura agenţiei Papaya Advertising.

Reclama Salvaţi Roşia Montană

[pgvideo youtube|22O9J8PRK-Y|2012/06/reclama-salvati-rosia-montana.jpg|

Reclama Salvaţi Roşia Montană /]

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul s paul s
    mie imi merge afacerea un pic mai rau.
    am datorii la stat.
    mie cine-mi rezolva problemele?
    as vinde oxigenul celor ca tine, daca l-ar cumpara cineva.
    al slugilor, al taraturilor si al imbecililor, in general.
    sa-mi rezolv si eu problemele cu ocazia asta.
    by the way, de ce nu te-ai botezat si Zoe, sa fii complet?
  • Mihai Mihai
    Ionut, Carmen, Razvan, Valentin... ce prompt postati unul dupa celalalt... si ce va seamana voua ideile... mai sa crezi ca e aceasi persoana, platita din acelasi aur.
  • dan dan
    S-a împuțit site-ul ăsta de rmgc-iști. @Valentin Nicu, Carmen, Ionut, SGȚPL!
  • razvan razvan
    mda... atitudine tipic mioritico-balcanica garnisita cu bregovic pe fundal: vrei auru', ia-l, ma duc sa-mi pun niste plasturi ca mi-a dat singele, hai pa. mie nu-mi place, nu ma zguduie, ci ma irita maxim. a mai ramas ceva de salvat in afara de vama veche, delta dunarii si ciinii comunitari? (campanii de mare succes dealtfel)
  • Valentin Nicu Valentin Nicu
    nu pot sa neg talentul doamnei Morgenstern. Te trec fiorii cand o vezi si auzi. Dar eu am fost in Rosia Montana si nu mi-a placut sa vad poluarea si nici sa aud apoi ca oamenii de-abia traiesc de pe o zi pe alta. problemele astea nu le rezolva nimeni?
  • Ionut Ionut
    sincer, domnu'reporter, daca as avea finantele necesare, m-as duce si as ecologiza eu. Ma asteptam sa faca asta ongurile, care se lauda ca apara mediul. puteau strange fonduri pentru asta. nu doar sa se laude ca vor sa salveze mediul, dar sa puna mana sa faca, concret, ceva in acest sens sa nu fie in stare!
  • Carmen Carmen
    Un clip emotionant, dar mai emotionanta e povestea rosienilor, care traiesc in saracie si poluare si singura lor sansa pare a fi proiectul minier
  • reporter reporter
    ionuț, du-te tată și astupă citeva gropi și vino cînte te chemăm noi...
  • Ionut Ionut
    intr-adevar,este o reclama zguduitoare,dar s-a uitat cineva mai atent in spatele actritei? craterul ala nici nu e de la Rosia Montana, e de la Rosia Poieni, facut de o exploatare de cupru, nu de aur. Si la Rosia Montana ar fi gasit cratere, dar presupun ca nici nu s-au deplasat pana acolo, totul a fost facut intr-un studio. Si nu e mai zguduitor ca asemenea cratere pot fi ecologizate si mii de oameni pot avea ce pune pe masa, dar vin cativa ongisti si se opun?
  • dady dady
    Va pupa tata!!!!!!!!
    Legea cu privire la tradare de tara inca exista !!! .... de pe vremea lui Ceausescu si ar putea fi aplicata in multe "privatizari" ... incepind de la Republica, 23 August, trecind prin Timpuri Noi(cu acel scandal de presa ... privatizarea s-a facut pentru aproximativ 2,5 mil de dolari iar noii proprietari au vindut doar Casa de Cultura a fabricii cu 1,3 mil de euro)... si ar mai putea continua cu "noile" utilaje si aparatura electronica de la Metroul bucurestean care zac de ani buni (aproape 20 de ani) pe undeva prin subsolurile inundate ale metroului si pentru care s-au platit bani adevarati ... aproape miliardul de dolari, dupa unele surse si cam tot atit a fost si comisionul ..... si face sau a facut cineva ceva???????????????????????????????????????
    NU!!!!!!!!!!!!
    Despre Rosia Montana se stie ... se spune .... pe la colturi, ba una ba alta, dar nimic concret.
    In genunchi ma plec in fata celor care au realizat acest clip!!!!!!!!!!!!!
    Va pupa tata!
  • aidan aidan
    exceptionala!!! si nu pentru ca maia e buna ci pentru ca simte ceea ce spune! perfecta! despre asta a fost vorba in toti anii astia care sunt foarte multi, vreo 15!!! mi-a fost rusine pentru naumovici ca a pus botul la o asa distrugere geografica si ecologica!pentru ca putea sa se dezica, e inteligent si stie ca 4 munti sunt mai valorosi decat 4% redevente plus un lac urias cu cianuri diluate, dar prin asta nu mai putin cianuri!!sa faci campanie pentru vreo cateva sute de oameni care n-au catadicsit se sa reprofileze profesional in 15 ani, cand restul tarii s-a reprofilat de zeci de ori pentru a supravietui tot in 15 ani sau 17! campania lui naumovici a fost o tradare, o tradare IMENSA pentru ca a aparut de, poate, zeci de mii de ori in timp ce impotriva nu i-au stau nici 10 emisiuni in 15 ani! pe orice deschideai aparea scrisoarea pentru romania, si nu ma refer la tv ci si la net!tocmai pentru ca au fost atatia bani pentru campania lui naumovici am inceput sa ma documentez si sa militez impotriva proiectului rosia montana!era BATATOR la ochi! de ce nu apareau si cei care nu doreau distrugerea zonei? nu suntem chiar atat de usor de dus de nas!si pana una alta am castigat! fara bani, fara reclame doar cu tenacitatea celor care inteleg corect reclamele desantate!ne suna clopotelul si devenim atenti!circumspecti!
    reclama nu-i reclama! e o chintesenta a ceea ce au vrut sa ne faca cei corupti!inca, ceea ce se vede in spatele maiei arata bine in comparatie cu ce ar fi fost in locul excavarilor si concasarilor! am strans pumnii si mi-au dat lacrimile vazand mesajul! multumesc celor care l-au transpus in imagini si vorbe! de mare impact!
  • aidan aidan
    elena, nu tara a vrut sa piarda si aurul si muntii si sa ramana cu cianurile! doar o mana de afaceristi si politicieni verosi si acolo la rosia montana o mana de "mineri" care asteptau sa-si vanda casele din caton pe bani multi si sa plece din zona, pentru ca mineritul cu cianuri nu se face cu tarnacopul ci cu masini uriase de concasat . totul a fost o imensa intoxicare!ii multumesc lui dumnezeu ca nu au reusit sa desertifice 4 munti si vreo 16 localitati dintre care unele atestate documentar de 1881 de ani!dovezi ale continuitatii noastre pe aceste pamanturi! ne furau si o pagina de istorie! cumplit!
  • Mircea Mircea
    Bun de tot !
  • Rosul Montan Rosul Montan
    Credeti ca cei care au votat partidul lui domnu' Dan sau cei care au votat pe un litru de ulei vor intelege ceva din reclama asta ?
  • Reporter Reporter
    Fata de spoturile obosite ale lui Bogdan Naumovici (discreditat total de Regele Ban) cu tot felul de schiopi care cer de pomana, acesta e de clasa mondiala. Ideea e geniala, transmite un mesaj extrem de puternic in doar cateva gesturi simple si cu putine cuvinte. E cea mai buna "reclama" care a fost facuta vreodata la noi, degaja o emotie nemaintalnita.

Trimite un comentariu

sus