Skip to main content

EXCLUSIV. Marca Click se scoate din nou la licitaţie. Dinu Patriciu, executat pentru datorii la tipografia cărţilor

 
EXCLUSIV. Marca Click se scoate din nou la licitaţie. Dinu Patriciu, executat pentru datorii la tipografia cărţilor

Publicitate

IAR LA LICITAŢIE. Marca Click este scoasă din nou la licitaţie. De data aceasta, Dinu Patriciu şi Adevărul Holding sunt executaţi în contul unor bilete la ordin emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care s-a ocupat de cărţile Adevărul.

PREŢ. Potrivit publicaţiei de vânzare intrate în posesia Paginademedia.ro, licitaţia va avea loc pe 25 iulie, la ora 13.00. Preţul de pornire pentru marca Click: 878.100 de euro.

Licitaţia trebuie să acopere o datorie de un milion de euro, potrivit documentului de vânzare. De unde vine această sumă?

CALCUL. Cei un milion de euro reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta, tipografia italiană care a tipărit colecţiile de cărţi ale Adevărul Holding. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanţa a hotărât executarea silită în aprilie 2012.

Ce spune documentul de vânzare intrat în posesia Paginademedia.ro:

  • având în vedere biletele la ordin, “s-a dispus obligarea debitorilor Patriciu Dan-Costache şi Adevărul Holding la plata sumei de 1.000.000 de euro, la care se adaugă cheltuieli de executare în valoare de 123.974 de lei, prin urmărirea bunurilor immobile, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.”
  • licitaţia va avea lor în 25 iulie, ora 13.00, la sediul executorului judecătoresc Violeta Pârvan.
  • Ce se licitează? “Marca Click, titular al mărcii fiind Adevărul Holding SRL”

Licitaţia începe de la suma totală de 878.100 de euro plus TVA, preţ stabilit prin raport de expertiză de către Preciss Consulting SRL.

TAXA DE LICITAŢIE: 90.000 de euro. Poate participa la licitaţie “orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitaţie publică a consemnat la CEC sau în contul de consemnări (…) la dispoziţia executorului judecătoresc cel puţin 10% din preţul de pornire.”

ISTORIE. Marca Click a mai fost scoasă la vânzare în urmă cu o lună, de către un alt executor judecătoresc. Datoria de recuperat atunci era de 3,5 milioane de euro şi venea în contul unor servicii de publicitate pe care Adevărul Holding nu le-a achitat către Odyssey Communication (agenţie deţinută tot de Dinu Patriciu).

La vremea respectivă, după o dispută la care au participat nume precum Ringier sau MediaPro, licitaţia a fost adjudecată pentru 2,6 milioane de euro de către avocata Emilia Ciucan, o apropiată a companiilor lui Dinu Patriciu. Filmul licitaţiei, AICI.

Ulterior, licitaţia a fost anulată, pentru a le da celor două părţi, Adevărul Holding şi Odyssey un răgaz de a ajunge la o înţelegere.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • curiosul curiosul
    PA! Te-a facut Imre si cu ceata lui de manageri incompetenti. Degeaba statea ospatarul tucalar dupa Basescu sa-i prinda orice vant in plamani la vizita acestuia la sediul Adevarul. Ai gresit directia! Acum te vor face si cei de la Hiparion. Sa te vad incontinuare.
  • Haha Haha
    Eu nu stiam ca-l cheama Costache :))) Deci Dan-Costache Patriciu. Suna misto! O fi dat de baut de Constantin si Elena? La prieteni ma refer, ca sclavii oricum lucreaza pe datorie...
  • reporter reporter
    cum cine? pewter el imre
    si cine ie socrul lui imre?
    si unde lucreaza el?
    ha-ha!
  • ziarist-colonel ziarist-colonel
    Oare se va bucura anul asta de ziua lui?
    Sau va fi trist?
    Ca nu mai e mult.
    El i-o fi ordonat lui Cacartianu sa fie basist la alegerile astea, sau i-a cedat ziarul lui base, ca sa scape de parnaie?
    Cine-l plateste pe Cartianu pentru editoriale si pt linia ziarului?
  • kiko kiko
    si nu numai cenepeul, ci si numele. habar n-aveam ca il cheama dan... deci dan patriciu...
  • ziarist-colonel ziarist-colonel
    Patriciu e deja executat.
    De presedintele suspendat.
    E interesant ca avem CNP-ul si adresa lui Patrciu.
    Putem sa inchiriem o hidrobicileta in Cismigiu, daca-i stim datele personale?
    E interesant ca si executorul asta se face cu un miliard de lei vechi.
    Cornete sa traiasca!

Trimite un comentariu

sus