Skip to main content

AMP lansează un manual de luptă împotriva derapajelor instituţiilor publice de presă

 

Publicitate

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei lansează Ghidul avertizorului de integritate din institutiile publice de presa, ce explică cadrul legal prin care angajaţii instituţiilor publice de presă se pot apăra de derapaje.

Avertizorul este o persoană încadrată într-una dintre cele trei instituţii publice (SRR, SRTv, AGERPRES) care face, cu bună-credinţă, o sesizare cu privire la orice faptă care presupune o încălcare a legii, a eticii profesionale sau a principiilor bunei administrări, eficienţei, eficacităţii, economicităţii şi transparenţei.

Ghidul avertizorului de integritate din institutiile publice de presa poate fi găsit AICI.

Ghidul a fost lansat în contextul procesului de restructurare prin care trece Televiziunea publică în aceste zile. ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul pentru Jurnalism Independent şi-au exprimat îngrijorarea faţă de modul în care fosta conducere a TVR a demarat procesul de restructurare al televiziunii publice şi a solicitat Comisiilor parlamentare de cultură să analizeze modul în care deciziile adoptate de fosta conducere a TVR în procesul de restructurare demarat în ultimele luni respectă cadrul legal şi interesul real al televiziunii publice.

Totodată, ActiveWatchAMP a pus la dispoziţia angajaţilor din presă şi Ghidul drepturilor salariatului pentru ziarişti, ce poate fi găsit AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adriana adriana
    la SRR si SRTv mai e cum mai e, se mai schimba sefii pe acolo, au sindicate destul de puternice, salariatii au benefiaciat de-a lungul timpului de salarii mari... Dar la Agerpres e unul Mihai Rosca care (cacofonia e intentionata) a fost pus in functie de Adrian Nastase si mentinut interimar de Tariceanu, Boc, Ungureanu si Ponta. Intre timp, Nastase a intrat la puscarie, dar Rosca a avut grija sa linga in fund pe cine trebuia si nu numai ca nu s-a dus la puscarie, dar e si director la Agerpres in continuare. Si sub el sta linistita, cu tot felul de abuzuri, Argentina Traicu - director general adjunct si tot felul de sefuleti numiti la apelul bocancilor (fara concurs!!!) care indeplinesc ordinele politice ( a se citi abuzurile) fara sa puna vreo intrebare. Si sub astia sunt ziaristii de la Agerpres - prost platiti si umiliti. Stiu toate astea, pentru ca am lucrat acolo pana acum putin timp ( si nu pot sa uit).
  • gregoaire gregoaire
    Ce gluma buna.
    Agentia lui Vantu revina ca o fantoma moralizatoare.
    Mircea Toma are un tupeu fantastic.
    Comanda de la PDL sau bani din fonduri europene?!

Trimite un comentariu

sus