Skip to main content

INSOLVENŢA ADEVĂRUL. Grupul de presă, datorie de 70 de milioane de euro către firma unui fost colaborator al lui Burci

 

Publicitate

Apar noi cifre ale datoriilor Adevărul în procesul de insolvenţă care a avut şi astăzi un termen. Potrivit datelor obţinute de Paginademedia.ro, cel mai mare creditor al Adevărul Holding este compania Elida Media, deţinută de un fost colaborator al lui Cristi Burci (care a preluat grupul de presă de la Dinu Patriciu).

Reporterul Paginademedia.ro a fost astăzi la proces şi vă prezintă, în exclusivitate, nivelul datoriei pe care Elida Media o are de recuperat de la Adevărul Holding:

Elida Media este deţinută de Răzvan Enache (95%) şi Dragoş Dumitru (5%). Răzvan Enache este un fost colaborator al lui Cristi Burci. Enache a fost director de programe la Prima TV, pe când postul de televiziune era deţinut de Burci.

Datoria Elida Media, conform dosarului depus la instanţă este de 305 milioane de lei, adică aproximativ 68 de milioane de euro.

Ce reprezintă cele aproape 70 de milioane de euro?

Practic, Elida Media a preluat creanţele mai multor firme controlate de Dinu Patriciu. Suma reprezintă împrumuturi pe care firmele lui Dinu Patriciu le-au acordat, în timp, către Adevărul Holding. Este vorba de East European Media, DP Holding, Mercadia şi Finite Assets (controlate de Dinu Patriciu).

Un alt creditor important este BCR. Banca are de recuperat de la Adevărul Holding o sumă de aproximativ 6,5 milioane de euro pentru care a cerut şi ea insolvenţa grupului de presă.

Pe lângă aceşti doi creditori, cei mai importanţi, de altfel, în dosar mai sunt salariaţii Adevărul Holding, dar şi alte sute de mici furnizori.

Cauza a rămas în pronunţare, iar insolvenţa urmează să fie pronunţată cel mai probabil săptămâna viitoare.

Grupul Adevărul Holding a fost preluat de Cristi Burci de la Dinu Patriciu la începutul lunii octombrie. În prezent, tranzacţia aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SemnulExclamarii SemnulExclamarii
    Si eu ce am scris, prietene neuron?
  • neuron neuron
    insolventa - la masa credala primii care isi iau banii sunt SALARIATII cu restante!
    inteleg ca s-au scumpit cartile. inteleg ca nu se mai invata nimic in scoli. nu inteleg insa cum pot persista in prostie oameni care au la dispozitie internet si goagal...
    zvonacul si raspandacul, parerologul si barfutalosul sunt cei mai isteti dintre oameni. ei nu citesc dar le stiu pe toate.
    asa este, in orice se face in romania, ceva este clar ocult si necurat. inclusv in hartia igienica cineva a pus ceva, astfel ca in loc sa gandim cu capul, gandim cu popoul...
  • SemnulExclamarii SemnulExclamarii
    Tipic romanesc.
    Cine va numi un executor?
    Fix firma cu cele mai mari datorii de recuperat. Adica microfirma Elida Media.
    Si ce-o sa se plateasca ?
    Fix ce e obligat sa plateasca... Adica datoriile catre angajati si catre stat. Restul .... La revedere BCR, etc... Ciuciu.
    Clasic romanesc.
  • baiat de gasca baiat de gasca
    dragule jonnny english,
    Aceasta miscare se poate enunta ca hotie si nu ca bussines, cum ii spui tu. Autoritatile (a se citii borfasii) sunt cei care accepta aceste manevre de hotie clara care in final este platita tot de oamenii onesti platitori de impozite. Toate acestea sunt gainarii de nivel inalt, de bussines cum ii spui tu! Pa!
  • jonny english jonny english
    Nu stiu ce editezi si coordonezi, dar de bussines habar n-ai. Nu omoara nimeni nimic din ce nu era mort deja. Doar nu mai platesc datoriile si salariile restante. Atat. In rest, totul este trecut pe o firma nou- nuta si curata-curata, gata sa acumuleze noi datorii!
  • magazinterapeutic magazinterapeutic
    Cat de timpit sa fii sa ai pe mina un asemenea brend si sa il omori cind eu si echipa pe care o coordonez editam din 2003 o publicatie lunara de la zero inceputa numita magazin terapeutic?
  • rocky rocky
    plus bonurile de masa pe iulie,august si septembrie ? pentru care impozitul a fost retinut din salarii
  • reporter reporter
    așa... și salariul pe septembrie?

Trimite un comentariu

sus