Skip to main content

EXCLUSIV. Mihnea Măruţă a demisionat de la Adevărul

 

Publicitate

Mihnea Măruţă, redactorul-şef de la Adevărul, a decis astăzi să demisioneze. El a făcut anunţul în acestă seară în redacţia publicaţiei, precizând că nu a fost de acord cu politica lui Răzvan Ionescu în privinţa restructurărilor ce vor urma în luna ianuarie, a programului de lucru şi a viitoarei structuri a redacţiei, potrivit informaţiilor obţinute de paginademedia.ro.

Măsura va avea efecte imediate.

Mihnea Măruţă a venit pe funcţia de redactor-şef la Adevărul din 1 august, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.

Mihnea Măruţă a fost între 2007 şi 2008 redactor-şef la Cotidianul. După această perioadă, Măruţă s-a retras la Cluj. În ultimul an el s-a ocupat de proiectul oradecluj.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • g g
    Penibil, Maruta aka groparul yorik. Moartea ziarului, acum e clar.
  • Bojidar Bojidar
    Si totusi ati reusit sa-l salvati pe Dinu Patriciu de justitia "independenta" a lui Basescu? Daca NU, inseamna ca ati pupat dosuri basiste de pomana. Fireste ca o sa mi se raspunda ca politica editoriala impunea ...
  • un viitor restructurat un viitor restructurat
    Mihnea, esti unul dintre putinii oameni de caracter din presa si o dovada ca, din pacate, profesionistii redutabili, nu-si pot gasi locul intr-o tara unde meritocratia a sucombat.. Pana la urma, lehamitea te-a determinat sa iti iei campii, dar ai lasat in spate un imens RESPECT. Aducerea ta la carma Adevarul a fost singura fapta buna ce-i poate fi atribuita lui Imre. Probabil singura din viata lui, nu doar din cariera de manager de Apocalipsa in media. Daca pana si o lichea ca el te-a apreciat, asta spune multe despre tine!
    Din pacate, Mihnea, a trebuit sa te lamuresti pe pielea ta ca tot ceea ce s-a spus pe bloguri despre calamitatile din AdH reprezinta pura realitate. N-ai putut elimina mult din ticalosia generalizata, dar ai adus speranta, placerea de a veni la munca, increderea. Esti un mare SEF, un ZIARIST excelent, dar in primul rand un OM colosal. Gandeste-te ca nimeni, absolut nimeni nu poate spune ceva de rau despre tine. Daca fiecare trust de presa ar avea in conducere doi-trei ca tine, pana acum se salvau mii de locuri de munca, piata ar fi aratat altfel, bransa ar fi fost respectata si nu atat de amarata si de umilita. Este o mare eroare ca oameni ca tine nu au sansa sa fie pusi de patroni acolo unde merita. Este frustrant, uluitor, profund nedrept ca impostori precum Cristi Stancu si Razvan Ionescu, plagiatori precum taranul de Cartianu, pacalici ca Vlad Epurescu sau ipochimeni arivisti precum Sabin Orcan sa ramana in functii, ba chiar sa fie avansati dupa dezastrele pe care le-au facut, iar unul ca tine sa fie, practic, luat la goana.
    Mihnea Maruta, ma bucur ca nu ai uitat de unde ai plecat. Iti doresc din inima sa ai Sarbatori Fericite, un an nou cu bucurii si sa porti in inima toate gandurile bune si caldura cu care noi, fostii tai colegi (pentru ca niciodata nu ne-am simtit subordonati), iti vom duce dorul.
    La Multi Ani!
  • Aurelian Amura Aurelian Amura
    Nu, sunt inscris la masa credala!
  • doar o vorba doar o vorba
    Amu, cand ai plecat ti-ai luat bonusul?
  • Aurelian Amura Aurelian Amura
    Am stiut ca esti singurul om care poate schimba in bine redactia Adevarul! Ai demonstrat acest lucru in cea mai nasoala/tulbure perioada! Restul nu mai conteaza! Multumesc! Ma bucur ca ai ramas acelasi om! De fapt, nici nu ma asteptam sa te schimbi! ;) Respect!!!
  • un adevărat un adevărat
    Offfffff Doamne. Abia ajunsesem la minimul de stabilitate (datorat exclusiv lui Mihnea) că iar ne-o luăm peste meclă. Melteanu ăsta de Ionescu o să-și facă acum fetișurile de zbir, iar mini him, EpuLescu, o să renunțe la mers, se dă pe levitație de important ce e. Viitorul este atât de previzibil... ultima brumă de oameni competenți vor pleca sau vor fi dați afară în ianuarie, iar fetele cu aspirații ”la vieți de prințese” (știți voi cine) și Stivi Jobși de Calafat vor duce ”site-ul pentru 100 de ani” pe culmi necucerite quality-ul de la ADH. Mihnea, ai tot respectul meu! A fost o onoare să lucrez sub coordonarea. Odată cu tine am pierdut și speranța că vom mai ieși vreodată la liman. Nu exagerez deloc când spun că anunțul de ieri a fost cel mai trist moment din cariera mea.
  • Chioru' Chioru'
    @nume
    Ai dreptate, frate. Mihnea Maruta este un domn. El le-a luat apararea oamenilor din prima, spre deosebire de Cartianu, care era de acord sa se da oricat de multi afara, doar ca sa-si pastreze el leafa intacta.
    De multe ori, dadea oamenii afara, taia cu barda. Cand alti sefi il rugau sa se mai gandeasca, el zicea: "Nu se poate, afara cu ei!", iar dupa o saptamana chema pe cate unul inapoi. Asta dovedeste caracterul infect al cronicarului agrar de Bradiceni. Ca sa nu mai zicem de cartile pe care i le tot scriu altii...
  • moi moi
    e incredibil cum acest personaj, razvan ionescu, este capabil sa strice tot ce este bun, sa faca praf tot ce functioneaza, sa alunge toti oamenii de valoare si sa se pise pe tot ce conteaza.

    mihnea maruta, esti un om extraordinar. am stat bine si m-am gandit, pentru ca nu vreau sa exagerez. dar da, asa este: nu am mai cunoscut pe nimeni ca tine.
  • nume nume
    Mihnea, multumesc ca am avut ocazia sa lucrez cu tine. Stiu ca de multa vreme asteptam la adevarul un om de calibrul tau. A fost minunat ca dupa perioadele tulburi sa apari tu. Era din ce in ce mai greu de suportat calamitatea Cartianu. Taranul asta ipocrit si apucator distrusese (pe langa multe altele) aproape cel mai de pret lucru care mai ramasese oamenilor din adevarul - bucuria de am mai veni (inca) la redactie. Ai aparut tu, Mihnea, si lucrurile s-au schimbat. Toti te-au indragit din primul moment. Esti un om special. Dai dovada de asta inca o data nevrand sa te amesteci cu jalnicii Ionescu si Epurescu. Tu esti si om, si profesionist, ai principii, esti moral. Leul nu se va intovarasi niciodata cu hienele. Ma bucur ca te-am cunoscut si ca am avut ocazia sa lucrez cu tine. Nu conteaza cine sunt, ceea ce am scris aici e oricum in asentimentul tuturor. Considera te rog ca aceste randuri sunt semnate de toata redactia adevarul. Chiar si de lepre
  • Arlechino Arlechino
    Fara discutii plecarea lui Mihnea este o mare pierdere pentru Adevarul. Este un om echilibrat, profesionist, stie sa lucreze cu oamenii si, cel mai important, este un redactor-sef caruia ii pasa de oamenii cu care lucreaza. Ce a fost si ce a ajuns Adevarul.
  • era scris in stele, gen era scris in stele, gen
    Viitorul Holdingului Adevarul este la fel ca existenta vietii pe Marte. Specialistii vorbesc despre asta, s-au trimis si roboti, s-au scris lucrari, dar nimeni nu crede cu adevarat ca ar putea sa existe. Iar plecarea lui Mihnea Maruta este cel mai clar semn ca s-a terminat.

    Nu cred ca exista macar un singur jurnalist (jurnalist!!!) in redactia Adevarul care sa nu regrete plecarea acestui om. Domnul Maruta a fost singurul lucru bun care i s-a intamplat acestui ziar in ultimii ani. Desigur, domnul Ionescu nu a fost singurul lucru rau, dar a fost cel mai rau.

    Ne cerem scuze ca ramanem in continuare angajati si ca asteptam sa fim dati afara in luna ianuarie. Adevarul este, probabil, ca suntem prea lasi sa plecam.

    Domnule Ionescu, nici macar Historia nu va va tine minte.
    Domnule Maruta, sunteti adevarat. Ne inclinam.
  • corleone corleone
    cine e razvan ionescu?

Trimite un comentariu

sus