Skip to main content

EXCLUSIV. Mihnea Măruţă, redactor-şef la Adevărul. Grigore Cartianu, director editorial.

 


Mihnea Măruţă revine în Capitală, după o lungă absenţă, în calitate de redactor-şef al ziarului Adevărul.

Grigore Cartianu, cel care a deţinut până acum această funcţie, a fost numit director editorial.

Contactat de paginademedia.ro, Grigore Cartianu a declarat:

“A fost o posibilitatea discutată mai demult, de când s-a încheiat mandatul meu de patru ani, ca redactor-şef. Încă din aprilie am luat în calcul această posibilitate”

În ceea ce priveşte implicarea în ziar?

“Voi face tot ceea ce face un director editorial. Void a sugestii, păreri, dar decizia finală este a lor. Într-adevăr, fizic, voi fi implicat mai puţin decât acum în ziar”

Mihnea Măruţă a fost între 2007 şi 2008 redactor-şef la Cotidianul. După această perioadă, Măruţă s-a retras la Cluj. În ultimul an el s-a ocupat de proiectul oradecluj.ro.

Într-un comunicat trimis de Adevărul către Paginademedia.ro, Grigore Cartianu spune că mandatul său de redactor şef s-a încheiat la mijlocul lunii aprilie şi "l-am prelungit până în prezent din nevoia de a asigura stabilitate redacţiei într-o perioadă cu mari turbulenţe pe piaţă".

Comunicatul integral:

Mihnea Măruţă îl va înlocui pe Grigore Cartianu la conducerea ziarului « Adevărul »

Bucureşti, 30 iulie 2012: Începând cu data de 1 august 2012, Grigore Cartianu va fi numit director editorial al ziarului "Adevărul". De la aceeaşi dată, el va îndeplini şi rolul de director editorial al Editurii Adevărul Holding. Grigore Cartianu va continua să publice un editorial zilnic în paginile de opinie ale ziarului "Adevărul".

Noul redactor-şef al ziarului "Adevărul" va fi de la aceeaşi dată, 1 august 2012, Mihnea Măruţă. Între octombrie 2003 şi aprilie 2006 Mihnea Măruţă a fost redactor şef al publicaţiilor "Clujeanul" şi "Ziarul Clujeanului", iar din aprilie 2007 şi până în aprilie 2008 a condus redacţia ziarului bucureştean "Cotidianul. Din septembrie anul trecut el a asigurat bunul mers în redacţia oradecluj.ro.

Peter L. Imre: "Schimbările la nivelul conducerii ziarului "Adevărul" survin din necesitatea unei mai bune adaptări la cerinţele cititorilor, a împrospătării conţinutului, lucruri identificate de către echipa editorială şi managerială de mai mult timp. Doresc să-i mulţumesc domnului Grigore Cartianu pentru munca managerială depusă în a conduce cea mai bună echipă de jurnalişti într-o perioadă extrem de dificilă şi deopotrivă pentru munca sa editorială epuizantă. În cei doi ani şi jumătate de când lucrez împreună cu domnul Grigore Cartianu am avut în dânsul un coleg deschis dezbaterii de idei, corect şi care m-a ajutat sa înţeleg lumea jurnaliştilor. Am convingerea că îmi va sta alături şi în poziţia nouă pe care o va ocupa în cadrul trustului. Îi urez bun venit domnului Mihnea Măruţă, cel care preia funcţia de redactor-şef al celui mai important ziar din România. Am convingerea că se va ridica la nivelul înalt de profesionalism impus de predecesorul său şi că experienţa, seriozitatea şi integritatea lui vor face din ziarul "Adevărul" un produs media şi mai căutat, îndrăgit de cititori".

Grigore Cartianu: "Mandatul meu de redactor-şef la "Adevărul" a fost pe patru ani şi a expirat la 15 aprilie 2012. L-am prelungit până în prezent din nevoia de a asigura stabilitate redacţiei într-o perioadă cu mari turbulenţe pe piaţă. Am convingerea că

las ziarul pe mâini bune. Mihnea Măruţă este un ziarist experimentat şi onest, capabil să gestioneze eficient cea mai profesionistă echipă din presa românească. Voi fi alături de ei şi îi voi susţine necondiţionat în dificilele provocări pe care această meserie le ridică la tot pasul. Împreună vom continua să ne aflăm în slujba cititorilor, apărând statul de drept şi respectând regulile fundamentale ale meseriei de gazetar. În plus, voi găsi răgazul (sper!) de a documenta şi finaliza câteva cărti pe care le-am plănuit de mai multă vreme".

Mihnea Măruţă: "Sunt onorat să fac parte din echipa ziarului "Adevărul", care a demonstrat că poate gestiona cu profesionalism şi înţelepciune cele mai dificile momente şi evenimente din istoria recentă a României. Mulţumesc conducerii trustului pentru încrederea pe care mi-o acordă. Îmi doresc să creez în redacţie o atmosferă de pasiune şi să reprezentăm un model de echilibru pentru întreaga presă din România."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • o gluma buna o gluma buna
  @jurnalistule numai erori spui ....

  1.Transilvania Live+Look =Paszkany, Dancu si Rus
  2: Ziarele regionale ...nu mai sunt , au un singur ziar care se tipareste in Media Pro
 • m_cluj m_cluj
  bafta Mihnea!
 • tibi farcas tibi farcas
  eu zic domnilor ca S aveti o sansa enorma ca vine Mihnea Maruta. Carcotasii astia anonimi, de doi bani, nu il cunosc si improasca cu noroi un om de treaba, pasionat, si profesionist. Nu il mai injurati ca nu il cunoasteti deloc si vorbiti. Si inca ceva, daca aveti coaie asumati-va identitatea ca e usor sa injuri in spatele tastaturii.
  Succes Mihnea
 • Denis Corcovean Denis Corcovean
  L-ați uitat pe Borcan. Ducă-se, toți!
 • observator observator
  primul incapabil care trebuie dat afara este malin bot de pdlist,ala incurca tot acolo
 • Giovani Giovani
  Elefantica OANA BARBU a fost transferata la bucătaria restaurantului Senzationi? Cică se mănanca bine acolo! OANA, 10 clătite la baiatu'... Nu manca tu tot.
 • gfgfg gfgfg
  Un taran prost precum Cartianu si-a incheiat rusinos cariera de redactor sef, cu un dezastru editorial si financiar remarcabil. Mihnea Maruta e un nimeni chemat sa ia un salariu bunicel si sa arda gazul.
 • m.p.k. m.p.k.
  sfarsitul e aproape, maruta e un fel de cioclu al presei
 • Bogdan D Bogdan D
  Asta cu zona PDL-ista e tare. Pai daca vrei sa il pupi in fund pe Basescu, il pupi in bot pe Cartianu .... Cartianul e mai PD-List decat toti...mai degraba varianta cu Paskany ca vrea sa cumpere trustul ..si asa se practica atunci cand un trust media preia alt trust ... e mai plauzibila ...
 • jurnalistul jurnalistul
  hai sa ne gandim la cateva "coincidente". 1) Transilvania Live(televiziunea grupului de presa format de Paszkany si Dancu) va avea studioul din Bucuresti in defunctul Adevarul TV. 2) Ziarele regionale ale aceluiasi grup sunt tiparite la tipografia Adevarul Holding; 3) Mihnea Maruta vine din Cluj si, in plus, este apropiat mai degraba de zona PDL-ista, asemeni domnului Paszkany. Eu nu cred ca Adevarul Holding moare. Cred ca a fost deja cumparat, intr-o forma sau alta.
 • Wacs Eduard Wacs Eduard
  Cartianu a fost "curatat" la ordinul lui Dinu Patriciu. El era pe craca demult, de cand cu Revolutia lui. Sabin Borcan a sperat in primavara ca va prinde el postul, dar i s-a aruncat doar o ciozvarta de prim-red-sef-adj. E clar ca Maruta va pune lacatul. Se aude ca Adevarul va mai tine pana la 31 decembrie
 • reporter reporter
  a, de aia zicea imre ca el nu ar vrea sa stea in celula cu cartianu, aseara, la otv? :)
 • cronos cronos
  asa, si cu restul redactie neadevarul ce se intampla ? sunt constipati sau pe duca si ei ?
 • ion sion ion sion
  si eu zic ca e proasta alegere. mihnea e un om super rigid. nu va face compromisurile pe care imre crede ca le va face. oricum eu cred ca nu va sta mult in loja deoarece este un om care atunci cand spune nu inseamna ca e nu.
 • sabinache sabinache
  Si cu asta ce-am facut? Grigore, mot, director editorial. Chiar de asta aveam nevoie! lol Si Patriciu nu mai strange nici o datorie ca-l condamna maine. Sa ne luam gandul de tot de la salarii. Poate doar daca-si vinde Imre cel viteaz colectia de masinute :)

Trimite un comentariu

sus