Skip to main content

Explicaţiile Ioanei Tufaru pentru apariţia la Acces Direct: A fost un rol. Mă face să mă simt actriţă. Antena 1, sancţionată cu 20.000 de lei

 

Acces Direct. Simona Gherghe

Publicitate

UPDATE. Antena 1 a fost amendată cu suma de 20.000 de lei pentru ediţia din 4 februarie a emisiunii Acces Direct, cea cu igiena Ioanei Tufaru. Consiliul a mai votat propunerile altor doi membri - întreruperea emisiei cu 3 ore şi 100.000 de lei amendă - însă acestea nu au întrunit numărul de voturi.

Nu mai e un secret că aici dezvoltăm un scenariu. Avem o poveste care începe de anul trecut. Ioana Tufaru a venit către noi ca un personaj care se construise la o altă televiziune”, a declarat Cristian Ionescu, managerul redacţiei care se ocupă de emisiunile Acces Direct şi Un show păcătos, în faţa CNA despre ediţia din 4 februarie a emisiunii Acces Direct, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

CNA a luat în discuţie subiectul emisiunii Acces Direct  în care a fost discutată igiena Ioanei Tufaru, după ce consiliul a primit 120 de sesizări

Potrivit reprezentantului postului, între Ioana Tufaru şi Antena Group există un contract pentru apariţiile sale la emisiunile postului. Reprezentanţii departamentului juridic au precizat că acest contract a fost semnat pe 4 februarie 2013 (chiar din ziua în care postul a difuzat imaginile umilitoare cu Ioana Tufaru) şi este valabil până pe 28 februarie 2013.

Cristian Ionescu, managerul redacţiei care se ocupă de emisiunile Acces Direct şi Un show păcătos:

  • "Relaţia contractuală a început în iarna lui 2012. O să punem la dispoziţia membrilor un model de contract. Fiecare contract are şi o anexă pe care doamna Tufaru o semnează în momentul în care îşi dă acordul pentru ceea ce se difuzează în emisiune. Nu mai e un secret că aici dezvoltăm un scenariu. Avem o poveste care începe de anul trecut. Personajul Ioana Tufaru a venit către noi ca un personaj care se construise pe TV, e adevărat nu noi am descoperit-o ci s-a construit la o altă televiziune, şi am decis să facem o poveste inspirată 80% din viaţa ei reală. A acceptat să joace acest personaj pentru că este o persoană dezinhibată şi contractul cu noi este una dintre sursele ei de venit. Nu facem un secret din asta. Ea şi mărturiseşte într-un fel că visul ei este să devină actriţă.
  • „Această poveste s-a rostogolit în nişte zone pe care nici noi nu le anticipam. Cineva  preluat aceste imagini care, din reacţia dumneavoastră, au avut un impact emoţional foarte puternic, este adevărat, dar cineva a sesizat în povestea asta o oportunitate de a ne ataca clienţii de publicitate. Să facă nişte asocieri care sunt oarecum forţate.”

Reprezentanţii postului au prezentat membrilor CNA o înregistrare cu un mesaj din partea Ioanei Tufaru în care aceasta recunoaşte că apariţiile sale la emisiunile Antenei 1 sunt regizate.

Ioana Tufaru:

  • "Ceea ce nu ştie lumea e că eu, de fapt, prin apariţiile pe care le am la Antena 1, totul este un rol jucat de mine. Un scenariu stabilit dinainte. Toate apariţiile au fost pe baza unui scenariu. E un scenariu din viaţa mea.
  • Am ştiut dinainte tot ce se va întâmpla. Ştiam că după acel material de la Acces Direct urma să mergem la un salon de înfrumuseţare, să facem şi lucruri mai plăcute.
  • Oamenii nu ştiu ce înţeleg sau, dacă înţeleg, esenţa. (...) În prinţ şi cerşetor, de exemplu, actorul care îl joacă pe cerşetor trebuie să trăiască printre lăzi de gunoi.
  • A fost un scenariu dur într-adevăr, dar am zis să facem şi lucruri frumoase şi urâte.
  • E ceva ce regreţi? Nu regret nimic. Poate că lumea mă crede nebună şi acesta este singurul lucru pe care-l regret, dar lumea nu ştie că acesta este un rol.
  • Dacă te-ai mai întoarce în timp, ai mai face materialul acela? Poate că da poate că nu. Dar cred că da. Eu fac lucrurile astea foarte conştientă. Eu în momentele acelea mă cred actriţă.”

Christian Mititelu nu a fost de acord cu vizionarea înregistrării cu Ioana Tufaru: "Nu văd relevanţa unei persoane care este şi sub contract şi care să justifice ceea ce am văzut noi aici. Ce am văzut aici este un reportaj, relaţia de muncă între un om îmbogăţit şi unul amărât. Să participe la acest aşa zis reportaj ca parte a emisiunii. Nu ca reporter care este martor imparţial al unor scene. El participă. Eu nu înţeleg atâta cinism între relaţiile dintre oameni care să se ajungă la aşa ceva. Aşa se comportă cineva?"

Florin Gabrea, înaintea de vizionarea înregistrării cu Ioana Tufaru: „Domnule Ionescu, arătaţi-mi vă rog la ce pagină Ioana a semnat următoarea clauză – sunt de acord eu, Ioana Tufaru, să particip la această emisiune pentru a mi se cotrobăi printre picioare, prin urechi. (...) Nu v-aţi pus nicio clipă întrebarea de ce e dispusă să facă orice. Cine sunteţi să vă bateţi joc de acest om. Dacă aţi fi pus-o să lingă pe jos, ar fi făcut-o. Aveţi o problemă de conştiinţă sau nu? Unde am ajuns?"

Narcisa Iorga, membru CNA: Din punctul meu de vedere, dincolo de a vă oripila publicul, îi şi minţiţi arătând un scenariu ca fiind realitate. CNA analizează ce se vede pe ecran, iar acest interviu nu am niciun fel de siguranţă că nu a fost făcut contra cost. Aici este vorba şi de minţirea publicului.

Cristina Trepcea, membru CNA: Şi mie mi se pare că prezentându-ne această înregistrare ne-aţi dat cel mai bun argument că dumneavoastră minţiţi publicul(...) Cred că trebuie să alegeţi care este greşeala pe care acceptaţi să o faceţi. În oricare situaţie este ceva nedrept.

Vasile Buda, membru CNA: Aceste imagini m-au întristat foarte mult şi m-au convins că această emisiune este una dăunătoare. Dăuneaza publicului, oamenilor, nu atât Ioanei Tufar. Pentru ca arata cum se poate purta o fiinta umana cu alta fiinta umana, la o ora de audienta maxima. E pentru mine incredibil. (...) Nu cred ca astfel de emisiuni trebuie sa fie tolerate de CNA. (...) Eu am crezut ca aceasta doamna are probleme. Am vazut ca nu are probleme. In schimb ne-ati inselat - publicul, pe noi, pe mine.

Răsvan Popescu, membru CNA: „Ne-am mai lovit de aceste reality show-uri. Postul are obligaţia să informeze publicul cu ce s-a întâmplat în realitate. Poate chiar să difuzeze această înregistrare”.

Monica Gubernat: Daca totul e o înscenare, de ce a mai plâns doamna Gherghe în emisiunea din 5 februarie?

Cristian Ionescu: A plâns pentru că este vorba despre un om.

Monica Gubernat: Aţi prezentat cazul ca fiind un scenariu.

Cristian Ionescu: Pentru că Simona a fost foarte afectată de turnura pe care au luat-o lucrurile. (...) A fost afectata pentru ca nu s-a simţit vinovată.

Monica Gubernat: Reacţiile de acest gen sunt imediate. Nu plângi a doua zi. (...)

Cristina Trepcea: Daca într-adevăr lucrurile stau cum au spus, ar trebui să începeţi emisiunea cu un carton pe care sa scrie "Ioana Tufaru în rolul Ioana Tufaru".E singurul mod în care publicul n-ar fi păcălit. Dacă intenţia dumneavoastră e cu adevarat să educaţi, atunci faceţi acest lucru - moderatorul să spună ca facem acest lucru pentru ca am aflat ca Romania e pe ultimul loc la consum de sapun sau pasta de dinti.

Lorand Turoş: Acest interviu cu doamna Tufaru dă impresia că e o ficţiune.

Florin Gabrea: Cand a venit reporterul cu beţişorul de curăţat în urechi, Ioana a spus să fie lăsată în pace. Când i-au spus să-şi ridice fusta, a spus să fie lăsată în pace.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a transmis un mesaj dur în încheierea discuţiilor cu reprezentanţii postului: „Este ultima dată când vizionez o asemenea emisiune iar noi doi stăm să discutăm un asemenea produs”.

Vom reveni cu amănunte

Citeşte şi: 

Se poate mai jos? Jeg pe TV, la propriu, la Acces Direct. Ceara Ioanei Tufaru, in prim-plan

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    doamne! imaginati-va ce o fi fost in sufletul Ioanei Tufar. si imaginati-va cand peste ani isi va da seama ce abuzata si terfelita a fost si cum si-au batut joc de ea colegii parintilor ei.
    200.000 de lei este prea putin pentru ceea ce au facut. cu acesti bani nu mai bine isi ajutau fiica colegei lor? vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mi greata si sincer cred ca nu voi putea manca o saptamana dar greata mi-o provoaca bahmuteana pentru ca bahmuteanca este cu adevarat de fapt si de drept plina cu jeg.
  • maria maria
    vaiiiiiiiiii da nu li rusine? si-au facut emisiuni cu fata colegei lor, s-au comportat cu ea ca si cu ultima zdreanta si nu au platit-o. 200.000 lei amenda a fost prea putiin pentru ce pacat au facut. sa vad eu fetele lui voiculesc tarate pe jos cum a fost fata andai calugareanu. da nu li rusine de oameni sa faca asa ceva daca dragoste sau teama de Dumnezeu nu au? toate vedetele care au facut-o jegoasa pe Ioana sunt de 100000000000000000 de ori mai jegoasar si ca ea. sunt de 1000000000 de ori mai puturoase ca ea.
    dar cum si-au permis sa loveasca in halul acesta intr-un om mai slab si pe deasupra fiica colegilor lor???????? DOAMNEEEEEEEEEEE
    DAR CUM SI-AU PERMIS SA O FACA CERSETOARE CAND EI TRAIESC PENTRU CA NOI NE UITAM LA JEGURILE DOMNIILOR LOR??????? DA NU LI RUSINE? VAIIIIIIIIIIIIIIII CATA HIDOSENIE. VAI CATA MIZERIE. NUMAI CA HIDOSENIA DE CARE VORBESC NU ESTE LA IOANA TUFAR CI EXACT LA ANTENA SI BAHMUTEANCA SI CEILALTI CA EA.
  • Ruxandra Radu Ruxandra Radu
    Ileana Lucaciu, draga mea, exista distonocalm in tara Romaneasca !
    Moga, nu conteaza cat de lung e parul, cine are de inteles, daca nu e rauvoitor, intelege !
    Oameni buni, ar trebui sa va para rau ca am ajuns sa traim, unii dintre noi din ce vedem la televizor ! Exista parcuri, exista teatru, exista viata dincolo de sticla sau plasma unui ecran ! Si cel mai rau imi pare ca una a vrut generatia care a sustinut 'revolutia' si la alta s-a ajuns ! Pacat ca astea sunt valorile pe care cei pe care ii plangeti, dar pentru educatia carora nu faceti nimic, le vad la televiziunile libere ! Nu suntem o tara de violatori, hoti sau nespalati, cu toate ca asta face audienta ! Amenda se plateste, 3 ore sunt nimic, dar ce ramana in capul multimii e o alta poveste, asa cum spunea Ende. Oare ce o fi scris ? Vreun reportaj la Pacatos sau la Acces ? Su stima, Ruxandra
  • Ileana Lucaciu Ileana Lucaciu
    În această emisiune jegoasă au fost investiți niște bani și pentru manipularea Ioanei Tufaru și răsplătirea unor participări precum fosta actriță penibilă cândva, Mitoșeriu și alte fețe palide. Sancțiunea CNA este minoră în raport cu prestația uni post de televiziune pus pe o manipulare abjectă a publicului, de la cazul primar Tufaru, până la știrile curente și dezbaterile sinistre, firește răsplătite cu parale pentru participanți precum Ciuvică și alții.Tufaru este o victimă aparent minoră, iar emisiunea a terfelit imaginea unor părinți prețuiți pe drept de public cândva.Instituția publică CNA funcționează și în UE, unde astfel de manifestări precum cele de la Antene, nu există. Nimeni nu propune telespectatorilor astfel de jeguri. Se pare că pe plaiurile mioritice orice e posibil și telespectatorii se pot manipula cu ușurință ca la mahala. Nu cea de pe timpuri trecute, când mahalaua avea o ținută minimală de interes pentru un elementar adevăr. Astfel de emisiuni îngroapă privitorii într-o mociră din care cu greu vor ieși, dar care aduc profit unor ... javre. A se scuza termenii.
  • andy andy
    Cit de ipocrita poate fi noua sefa a CNA? Lanseza petitii impotriva acestor emisiuni si acum da doar somatie dupa cea mai mare voma difuzata pe un post Tv! Daca tot zic ca a fost regizata de ce nu au anuntat publicul despre asta? Niste mizerii!
  • john john
    Tine computerul inchis. Asa ne protejezi si pe noi!
  • Igraine Igraine
    Hai să nu ne mai îmbătăm cu apă rece. Emisiunea s-a decis să se facă, s-au gândit să-i dea bani ioanei Tufaru, au făcut un contract ca să fie acoperiți dacă va ieși scandal, dar nu au făcut vreun scenariu anterior filmării. Reportajul a fost făcut, neregizat, iar echipa de filmare a speculat orice situație apărută la fața locului. S-au și mândrit cu ce imagini au reușit să prindă, sunt convinsă, la întoarcerea în redacție. Și-au asumat, cică, aceste imagini, aveau și contractul semnat, erau acoperiți dacă se întâmpla ceva rău. Totul de dragul audienței. Totul de dragul informării corecte. Hai să fim serioși. "Publicul vrea să fie informat, publicul cere să știe astfel de lucruri", spunea undeva Simona Gherghe. Da, dar cu șiri. Nu cu mizerii din astea. Astea sunt mizerii. Asta este doar o mlaștină, care ca orice mlaștină care se respectă, cu cât te zbați mai tare, pentru vârfuri de audiență, cu atât te afunzi mai tare. Asta nu e informare. Asta este o mizerie aruncată de dragul informării. Iar Antena 1 își permite să facă astfel de mizerii știind că este de neatins. Iar decizia CNA asta înseamnă, de fapt, amenda este de neluat în seamă. Așa că mergem frumușel înainte. Cu ce preț?
  • bahmuteanca bahmuteanca
    in timp ce Cristi Ionescu dadea explicatii penibile la CNA, Sanziana Buruiana a facut dus, in direct, la Acces Direct...daca emisiunea asta mai este de divertisment, eu nu stiu ce sa mai cred...pentru ca nicio sanctiune nu pare sa ii mai sperie...doar oprirea emisiei 3 ore ar fi ceva.
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Stiti de ce mananca atat de mult c***t acest Cristian Ionescu de la Antena 1? Pentru ca, necunoscandu-l nimeni, isi permite.
  • mirela mirela
    Pai...Simona Gherghe parca plangea pentru ca ''nu i-a picat bine materialul''. Sefii ei vin acum si spun ca totul a fost bine pus la punct, cu un scenariu bine stabilit, dupa reguli clare (asa cum se face orice material intr-o televiziune). Cand nu i-a picat bine materialul... cand l-a conceput in redactie sau cand i-a facut cadou in direct Ioanei Tufaru betisoarele pentru urechi? Oricum ar fi, amenda este mult, mult prea mica si va incuraja televiziunile sa vina in continuare cu mizerii din astea pe post. Singura sanctiune ar putea sa vina numai din partea companiilor care nu vor mai dori sa-si asocieze imaginea cu asemenea mizerii. Da, dupa astfel de jeguri de emisiuni, toate firmele care dau publicitate trebuie aratate publicului. In primul rand, aceste firme vor sti cu cine si-au asociat numele si apoi publicul va sti cine finanteaza astfel de mizerii. Cu siguranta nicio firma serioasa nu doreste sa isi asocieze numele cu jeguri.
  • bch bch
    Fratilor, la stiri, daca prezinta un caz cu o persoana supraponderala in ipostaze mai putin placute, sunt obligati sa mentioneze ca urmeaza imagini ce pot deranja. In schimb, se pare ca la alt fel de emisiuni nu mai tulbura si nu mai socheaza pe nimeni...
  • praslea praslea
    Ma intalnesc cu un fost coleg de scoala pe strada.
    el:-ce faci stancule?
    eu:-bine.
    el:-ai vazut reportajul de ieri cu ioana tufaru si ceara din ureche? imi zice el.
    eu:-nu!
    el:-mama mama!!
    si imi povesteste ce s-a intamplat
    el:- stii care a fost prima mea reactie dupa terminarea reportajului?
    eu:-nu!
    el:- m-am uitat in oglinda sa vad daca am si eu ceara in urechi !!
    :)))))))
  • Eudor Eudor
    Alta era situația daca membri CNA nu aveau nicio legatura cu Usl si Antena 1
    Daca in locul la antena 1 era amendat OTV nu se opunea nimeni dar aici e vorba de antena 1 si se face nedreptate.
  • tranda tranda
    am nevoie de un prezervativ si o masina a timpului
  • trifoi trifoi
    @radu georgievski, cauta pe net Parental controls. Sunt filtre pentru siteuri de adulti si cred ca pot fi setate pentru orice site vrei sa blochezi.

Trimite un comentariu

sus