Skip to main content

S-a întâmplat în Ungaria: Reclame retrase după un editorial despre romi

 

ziare presa

Publicitate

Cinci mari companii internaţionale au renunţat la cumpărarea de spaţiu publicitar în cotidianul conservator ungar Magyar Hirlap după publicarea unui editorial împotriva etnicilor romi, potrivit Mediafax. Anularea contractelor publicitare este rezultatul unei campanii la care au participat numeroase organizaţii nonguvernamentale.

Grupul bancar austriac Erste Bank, banca ungară CIB Bank, gigantul suedez Ikea, grupul american de curierat FedEx şi grupul energetic francez GDF-Suez au decis să protesteze faţă de un editorial scris de Zsolt Bayer şi publicat în ianuarie.

Zsolt Bayer, fondatorul partidului de guvernământ Fidesz şi un apropiat al premierului Viktor Orban, a comentat tentativa de asasinare a unor sportivi unguri, atribuită romilor, şi a scris: "Majoritatea ţiganilor nu pot trăi în coabitare. Nu sunt făcuţi pentru a trăi printre oameni. Cei mai mulţi sunt animale şi se comportă ca atare".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Si cu neacceptarea Romaniei in spatiul Schengen cum ramane?
    Sun niste tampitii cei care conduc Franta, adica Guvernul Frantei, sau cei care conduc GDF Suez?
    Sunt niste tampiti cei care conduc Finlanda (Guvernul Finlandei) sau conducerea suedezilor de la IKEA?
    Eu consider ca nu se exclud una pe cealalta: sunt niste dobitocii si unii si ceilalti, ziaristul ungur are dreptate, iar Basesu si Guvernul Romaniei nu au curaj sa atace frontal cauza reala a neprimirii Romaniei in Schengen.
    Ar trebui ca atunci cand vin avioanele cu tigani expulzati de la cersit si furat din Franta, sa fie intampinate la aeroport de Damian Draghici, de Cioaba, de fundatiile care aduc acuzatii de rasism.
    Nu i-am vazut niciodata pe "lideri" educandu-i, explicandu-le in vreun fel sa nu mai faca chestiile cu care ei se laudau in timp ce scuipau cameramanii.
    Eu spun ca ziaristul ungur are 100% dreptate.
    Si normal ca ungurii sunt mult mai demni si mai curajosi.
    Chiar si la nivel de presa.

Trimite un comentariu

sus