Skip to main content

ActiveWatch către Press Point: de ce nu mai distribuiţi revista Kamikaze?

 

kamikaze1Într-o scrisoare deschisă, ActiveWatch, organizaţie care protejează dreptul la liberă exprimare, solicită firmei Press Point să facă public motivul pentru care a sistat distribuţia revistei Kamikaze, fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit legal, prin contractul încheiat între cele două părţi.

Publicitate

Reprezentanţii Revistei Kamikaze au sesizat ActiveWatch cu privire la o posibilă încălcare abuzivă a contractului de distribuţie încheiat între publicaţie şi firma Press Point Distribution, după cum se arată în scrisoarea deschisă.

Potrivit acestora, Press Point Distribution a întrerupt de săptămâna trecută difuzarea Kamikaze, fără a transmite către conducerea publicaţiei decizia de încheiere a colaborării şi fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit prin contract.

ActiveWatch menţionează că a solicitat firmei Press Point să ofere o poziţie la acest caz atât prin e-mail, cât şi la telefon, dar încă nu a primit nici un răspuns.

"În multe cazuri, distribuţia de presă a fost folosită în ultimii ani ca mecanism de exercitare a presiunilor politice şi economice asupra presei şi de blocare a accesului la informaţii. Ne exprimăm speranţa că Press Point îşi respectă clienţii şi respectă publicul şi misiunea presei de a informa. Lipsa unei poziţii oficiale a Press Point în această chestiune va alimenta suspiciuni legate de motivaţia întreruperii difuzării şi de seriozitatea companiei dumneavoatră", se arată în scrisoarea deschisă semnată de ActiveWatch.

ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Organizaţia este membră a reţelelor internaţionale Reporteri fără Frontiere şi IFEX.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kkozoo kkozoo
    A inceput victoras sa isi faca de cap

Trimite un comentariu

sus