Skip to main content

Adevărul întrerupe relaţiile cu Zirkon Media din cauza unor „neînţelegeri contractuale”

 

ziare adevarul - sursa Adevarul

Publicitate

Adevărul Holding s-a despărţit de firma de distribuţie Zirkon Media, după cum compania de media anunţă printr-un comunicat publicat în paginile ziarului de ieri.

Ce zice Adevărul: Comunicatul din cotidianul deţinut de Cristi Burci vorbeşte despre "neînţelegeri contractuale şi de afaceri" (...) rezolvarea întârziind din cauza Zirkon Media.

Ce spune Zirkon: De celalaltă parte, reprezentanţii Zirkon spun că "pe parcursul ultimelor luni, au avut loc multiple discuţii cu conducerea ADH" şi menţionează "disponibilitatea spre continuarea discutiilor si colaborarii cu editorul, intr-un regim firesc de comunicare si incredere, pe principii corecte de afaceri".

Detalii în continuare:

Cotidianele editate de Adevărul au publicat ieri un comunicat în care anunţă ruperea colaborării cu distribuitorul Zirkon Media:

"Grupul de Publishing Adevărul, aparţinând editorului S.C. ADEVĂRUL HOLDING SRL (în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective) anunţă public întreruperea, începând cu data de 11.07.2013, a oricărei relaţii contractuale cu societatea comercială ZIRKON MEDIA SRL, specializată în distribuirea de abonamente pentru ziare şi reviste."

„Această decizie vine după o lungă perioadă de încercări de soluţionare a unor neînţelegeri contractuale şi de afaceri. Managerii Grupului de Publishing Adevărul, indiferent că reprezintă Adevărul Holding sau alte societăţi afiliate, au făcut toate eforturile posibile pentru reintrarea într-un parteneriat firesc cu Zirkon Media, dar, din păcate, până la acest moment nu s-au identificat soluţii pentru deblocarea situaţiei, rezolvarea întârziind din cauza Zirkon Media”, se anunţă în comunicat.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu, publisher Adevărul Holding nu a dat alte detalii legate de situaţie:

"Nu pot da alte detalii, în afara informaţiilor din comunicat. Am publicat comunicatul pentru ca abonaţii ziarelor să ştie că nu este o problemă la Adevărul Holding, ci o neînţelegere comercială între Adevărul Holding şi Zirkon Media", a spus Răzvan Ionescu.

Ce spune Zirkon Media:

Potrivit unui punct de vedere trimis Paginademedia.ro, Adevarul Holding şi-a incetat colaborarea cu Zirkon Media printr-o adresa transmisă companiei de abonamente în ultimul minut al zilei de lucru, la ora 17.59. „Trustul de presă a anunţat întreuperea relaţiilor de afaceri începând cu a doua zi (11.07.2013), citând lipsa unui contract”, au precizat reprezentanţii Zirkon.

Din poziţia Zirkon Media:

Adevărul Holding a externalizat distribuţia către Zirkon Media, în regim de exclusivitate, în urmă cu un an. Zirkon „a preluat personalul companiei şi întreaga responsabilitate a abonamentelor, realizand investiţii majore în flota şi tehnologie pe baza contractului încheiat între părţi pe o perioada de 5 ani”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Dupa declararea insolventei, Adevarul Holding a revenit asupra contractului din "motive strategice", cerând renegocierea condiţiilor comerciale. Prin urmare Zirkona agreat, de bună credinţă, rezilierea contractului în data de 25.04.2013, pentru încheierea unui nou acord care să vizeze doar clienţii persoane juridice şi firmele contractoare de abonamente. În baza acestor negocieri contractuale, Zirkon Media a continuat să furnizeze titlurile Adevărul clienţilor şi partenerilor săi până ieri”.

Gabriel Medianu, directorul general al Zirkon Media:

"Pe parcursul ultimelor luni, au avut loc multiple discuţii cu conducerea ADH, un partener pe care l-am apreciat şi pentru care am făcut concesii, în ciuda obligaţiilor asumate anterior între părţi.

Ca urmare a acestor discuţii Zirkon Media a emis, la solicitarea ADH, şi instrumente de plata a caror valoare depaseste de doua ori obligatiile financiare catre trustul de presa si a prestat servicii suplimentare in afara relatiei comerciale principale dintre parti. Noi am aratat deci ca pretuim relatia de afaceri cu Adevarul Holding, si suntem dezamagiti de atitudinea adoptata de acest trust in ultimele 48 de ore," a spus Gabriel Medianu, arătând că este disponibil "spre continuarea discutiilor si colaborarii cu editorul, intr-un regim firesc de comunicare si incredere, pe principii corecte de afaceri".

Comunicatul integral al Adevărul Holding, în continuare:

Grupul de Publishing Adevărul, aparţinând editorului S.C. ADEVĂRUL HOLDING SRL (în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective) anunţă public întreruperea, începând cu data de 11.07.2013, a oricărei relaţii contractuale cu societatea comercială ZIRKON MEDIA SRL, specializată în distribuirea de abonamente pentru ziare şi reviste.

Această decizie vine după o lungă perioadă de încercări de soluţionare a unor neînţelegeri contractuale şi de afaceri. Managerii Grupului de Publishing Adevărul, indiferent că reprezintă ADEVĂRUL HOLDING SRL sau alte societăţi afiliate, au făcut toate eforturile posibile pentru reintrarea într-un parteneriat firesc cu ZIRKON MEDIA SRL, dar, din păcate, până la acest moment nu s-au identificat soluţii pentru deblocarea situaţiei, rezolvarea întârziind din cauza ZIRKON MEDIA SRL.

Având în vedere inclusiv faptul că editorul ADEVĂRUL HOLDING SRL nu deţine lista abonaţilor ZIRKON MEDIA SRL, dorim ca, pe această cale, să invităm persoanele interesate (clienţii ZIRKON MEDIA SRL, societăţile de distribuţie a abonamentelor asupra publicaţiilor editate de ADEVĂRUL HOLDING SRL) să contacteze editorul ADEVĂRUL HOLDING SRL pentru a se stabili raporturile contractuale necesare pentru continuarea activităţilor de livrare a publicaţiilor ADEVĂRUL în mod direct cu editorul S.C. ADEVĂRUL HOLDING SRL, pe următoarele coordonate de contact: tel: 031.860.30.85, e-mail: [email protected]. Foarte important pentru abonaţii care primesc abonamentul direct de la societatea ZIRKON MEDIA!

Pe cât posibil, departamentul Abonamente al Grupului Adevărul va încerca, măcar pentru un termen de câteva zile, până la identificarea unei alternative viabile, să onoreze toate abonamentele clienţilor ZIRKON MEDIA SRL, fie că sunt persoane juridice sau persoane fizice, cu minima condiţie a unei notificări care să probeze contractarea abonamentelor respective.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MIHAELA MUNTEANU MIHAELA MUNTEANU
    Si eu sunt total nemultumita de serviciile acestei firme. Am contract platit pt 5 publicatii straine, platite din 0ct.2013. Primesc cate una sau doua publicatii dupa zeci de telefoane. Le-am scris, le-am trimis mail-uri. Nu raspund, nu dau explicatii si nici nu le pasa ...
    Am intentia sa-i actionez in judecata si sa le cer daune pt inselaciune si furt. Nu va lasati pacaliti de ei. ZIRKON ! Este o firma de infractori.
    Arunca vina pe LS TRAVEL ca nu le livreaza comenzile.
  • Madalina Madalina
    Sunt absolut de acord cu Adela. Cei de la Zirkon sunt cei mai neprofesionisti parteneri pe care i-am avut vreodata. Nu raspund la solicitari, nu-si fac treaba si fac promisiuni pe care nu le respecta. Unul dintre cele mai greoaie contracte pe care le-am avut. Nu voi mai lucra niciodata cu ei. Sunt incompetenti!
  • VILVOI ADELA VILVOI ADELA
    Cei de la Zircon Media nu sunt dispusi sa isi repare greselile si isi insusesc foloase necuvenite. Nu au bunul simt sa raspunda la telefoane pentru a rezolva problemele iscate de ei. Probabil acesta este modul lor de operare . Jenant!!!!
  • Ion Popescu Ion Popescu
    vad ca foarte multa lume vorbeste in necunostinta de cauza pe aici. cei de la zirkon media sunt niste jigodii ordinare care nu-si platesc datoriile. sunt multe alte firme care lucreaza prin ei. nu numai adevarul. ne doare in cot de adevarul. mai important este ca sunt alte firme mai mici, care nu-si permit sa mai dea salariile si sa se miste, fiindca zirkon nu si-a achitat datoriile catre ele, DESI le-au luat marfa. avand in vedere situatia mi se pare normal ca clientii sa-si primeasca marfa pentru care au platit. daca firmele de difuzare sunt incompetente si fura la greu, atunci clientii sa se duca la edituri sau reviste direct.
  • despre logistica despre logistica
    Ca om de logistica, ma intreb, de ce o editura -respectiv Adevarul , nu se concentreaza pe a produce continut (ca altceva in presa romaneasca decat copy-paste din informatiile de pe internet sau TV nu vad) si lasa distributia pe seama celor care asta fac ?
    sau actiunea "copy-paste" este prea "la moda" ???
    :)
  • arkanovi tigrovi arkanovi tigrovi
    Nava-amiral a presei romanesti se scufunda la fel ca Titanicul desi ambele constructii trebuiau sa fie infailibile... Ram-pam-pam-pam, ram-pam-pam-pam, man down.
  • tu tu
    Imre&Ionescu=Marionete.
    E una de la vagoane...madam Turcu care face legea in sat ca de.....rulmenti si media e cam tot aia.
  • ups ups
    De madam Denisa Turcu ati auzit? Aia face legea in grup...
  • eu eu
    Poftiiiiim? De ce ar detine Adevarul Holding lista clientilor Zirkon Media? Pe ce planeta ar detine un ziar lista clientilor unei firme de distributie de presa???

    Si cum indraznesc o obraznicie atat de mare, profitand de vizibilitatea pe care (inca) o are acest "holding" care ba e in insolventa, ba nu e, sa invite clientii unei alte firme sa se adreseze direct lor???

    Cu alte cuvinte, holdingul SeReLe vrea sa ia de-a gata clientii altcuiva. Desi nu ei i-au gasit, nu i-au mentinut, nu au avut grija de ei. La munca, nu la luat clientii altora!

    Sfatuiesc pe Zirkon Media sa urmareasca situatia fiecarui client, sa-i dea acest holding in judecata si pentru fiecare leu pierdut sa ceara despagubiri zece. Nu va lasati calcati in picioare!
  • eu eu
    Este bun si Petrica ........la fabrica de chiloti cu Razvan manechin.
  • jean jean
    păi nu e petrică irme acolo?
  • tu tu
    au avut si manager competent dar i-au dat cu piciorul in martie!
  • eu eu
    Noul actionar Adevarul chiar nu gaseste un manager competent???
    Poate ii da un tel lui Corlete :))
    De la plecarea lui ADH e praf.
    Poate un manager expat daca pe aici nu e da gasit.
  • MIZERIA DIN ADH CONRINUA MIZERIA DIN ADH CONRINUA
    Se pare ca mizeria din Adevarul Holding continua indiferent de conducere.
    Externalizarea departamentului de abonamente a fost de asemenea o mare mizerie sustinuta de faimoasa hoata de la resurse umane care intre timp, sapandu-si singura groapa a plecat in nefiinta din ADH :)) Cei de la Zirkon si-au dat toata silinta sa mearga totul bine, dar intarzierile de care s-au legat cei de la ADH nu au legatura cu Zirkon, aceste intarzieri au survenit tot din cauza ADH pentru ca nu-si plateau transportatorii si publicatiile ''trustului'' nu ajungeau la timp pentru distribuirea catre abonati. Revenirea dep. de abonamente din nou la ADH are legatura cu femeia barbat numita Carmen Dinca, care a distrus dep. carte si de figa ca nu mai are ce os sa roada a facut tot posibilul sa ia dep de abonamente (habar nu are cu ce se mananca) Aceasta a luat-o ca ajutor pe fosta directoare de abonamente din trecut, numita Gabi Cristea, care nu a stiu sa-si aprecieze subordonatii niciodata, taind in carne vie. Acum face ce faceau bietii angajati cu care stergea pe jos, akm carpa a devenit ea :))
    Razvan Ionescu este si el o mizerie penala....
    Mi-e mare sila de tot ce se intampla.
    Cei de la Zirkon ar trebui sa ia masurile legale pentru nerespectarea contractului.
  • Centralista Centralista
    Oamenii astia de la Adevarul insista sa se dea in spectacol cu lipsa lor de profesionalism, ce-i drept spectaculoasa.

Trimite un comentariu

sus