Skip to main content

Naşterea copilului regal şi victoria lui Andy Murray de la Wimbledon au crescut vânzările ziarelor britanice

 

The Times
Sursa foto: The Guardian

Publicitate

Ziarele din Marea Britanie The Times, Guardian şi Telegraph au avut numai de câştigat de pe urma naşterii copilului regal şi al victoriei lui Andy Murray de la Wimbledon. Vânzările acestor publicaţii au crescut substanţial în luna iulie, scrie The Guardian, care citează date furnizate de Biroul de Audit al Tirajelor.

The Times, mereu un obiect favorit pentru vânători de suveniruri, şi-a crescut vânzările cu 2,38% în luna iulie, faţă de luna precedentă. Din septembrie anul trecut, ziarul nu mai reuşise să depăşească pragul de 400.000 de exemplare vândute pe ediţie, dar cu ocazia celor două evenimente au fost vândute 400.245 de copii.

Era de aşteptat ca The Times să profite de pe urma celor două evenimente, aşa cum s-a întâmplat în timpul Olimpiadei de la Londra şi cu ocazia Jubileului de Diamant al reginei Elisabeta a II-a.

The Guardian s-a clasat pe locul doi în topul creşterilor de vânzări, cu 2.2%, faţă de luna iunie când ziarul s-a vândut în 191.182 de exemplare.

Un alt ziar care a beneficiat de aceste evenimente importante a fost Daily Telegraph ale cărui vânzări au crescut cu 2.14%, ajungând la 558.817 de exemplare vândute în medie pe ediţie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus