Skip to main content

Doi jurnalişti au fost ucişi în Filipine, într-o săptămână

 

Sursa foto: Huffington Post
Sursa foto: Huffington Post

Publicitate

Un editor de la un ziar din Filipine care recent a scris un articol despre pariurile ilegale a fost ucis, acesta fiind al doilea jurnalist care a fost omorât într-o săptămână, scrie Huffington Post, care citează declaraţia unui poliţist local.

Vergel Bico a fost împuşcat de două ori în cap în timp ce era pe motocicletă în Calapan din provincia Mindoro Oriental, potrivit declaraţiilor şefului poliţiei locale, D'Artagnan Katalbas.

Poliţistul a spus că nu se cunosc motivele atacului, dar investigatorii nu exclud ca omorul să fie legat de activitatea jurnalistică a lui Bico.

Bico (41 de ani) a fost editor la săptămânalul Kalahi din Calapan, o localitate situată la 120 de km de Manila, capitala Filipinelor.

Săptămâna trecută, comentatorul radio Fernando Solijon a fost împuşcat mortal de un asasin pe motocicletă, în sudul oraşului Iligan.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine a spus că Solijon a fost critic la adresa politicienilor locali şi l-ar fi acuzat pe primarul unui sat de trafic de droguri.

Aproximativ 160 de jurnalişti au fost ucişi în Filipine de la căderea dictatorului Ferdinand Marcos (1986), potrivit Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    erata: sa spuneti
  • nadia nitov nadia nitov
    vreti sa suneti "doi jurnalisti ADEVARATI Aau fost ucisi..." ca la noi si aia de la cancan care sunt agramati si confunda circumcis cu circumscris se numesc tot jurnalisti :( si vor trai mult si bine schilodind limba romana si mintile fragede si neduse la scoala ale cititorilor lor :( sa nu mai vorbim de jurnalistii care pupa in fund politicul, criminali de-a dreptul! :( astia nu mor niciodata! din pacate!

Trimite un comentariu

sus