Skip to main content

Justiţia egipteană a ordonat închiderea Al Jazeera-Egipt

 

televiziune edipteanaJustiţia egipteană a ordonat închiderea postului Al Jazeera din Qatar, acesta fiind acuzat că a fost favorabil islamiştilor pe duata crizei politice din ultima perioadă, scrie Ozap.com.

Publicitate

Justiţia egipteană a mai ordonat marţi închiderea a încă trei televiziuni, postul Frăţiei musulmane, Al-Quds şi Al-Yarmouk.

Autorităţile şi presa locală acuză Al-Jazeera că relatează în mod părtinitor evenimentele sângeroase care au urmat destituirii lui Morsi în urma manifestaţiilor de amploare care au reclamat plecarea sa.

Televiziunea prin satelit din Qatar Al-Jazeera a evocat recent o "campanie" dusă împotriva sa, în special după ce sediul său a fost percheziţionat la 3 iulie, după ce a difuzat imagini în care Morsi se declara singurul preşedinte "legitim" al Egiptului imediat după destituirea sa de către militari.

Alte represalii la adresa presei

Duminică, trei jurnalişti independenţi străini care lucrau pentru postul din Qatar în limba engleză au fost expulzaţi din Egipt.

Un corespondent al Al-Jazeera în limba arabă, Abdallah al-Chami, şi un cameraman al staţiei egiptene al postului prin satelit, Mohamed Badr, au fost arestaţi pentru mai bine de o lună, conform postului.

Luni, justiţia a ordonat deja închiderea definitivă a postului islamist al-Hafez pentru "atentat la unitatea naţională" şi incitarea la ură împotriva creştinilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus