Skip to main content

Antena 3, obligată să dea drept la replică în cazul „rechinilor imobiliari” Patapievici şi Mihaieş

 

captura derapaj antena

Publicitate

CNA a decis să acorde un drept la replică lui Eugen David, preşedintele asociaţiei Alburnus Maior, legat de informaţiile prezentate de Antena 3 potrivit cărora Horia Roman Patapievici şi Mihai Mihăieş sunt proprietari de pământ la Roşia Montană. Ulterior s-a dovedit că cei doi deţineau, simbolic, câte un metru pătrat, lucru care nu a fost menţionat în timpul emisiunii Sinteza zilei din 11 septembrie.

Paginademedia.ro a încadrat ca derapaj modul în care Antena 3 a redat acest subiect.

Subiectul Antena 3 a încins spiritele în CNA. Narcisa Iorga, membru CNA, a decis să părăsească şedinţa după ce propunerea sa de amendare a postului cu 20.000 de lei nu a trecut. Propunerea de sancţionare viza sesizările primite pe mai multe subiecte din partea Administraţiei Prezidenţiale şi a primarului Nicolae Onţanu.

Propunerea Narcisei Iorga nu a întrunit numărul de voturi, iar în această situaţie membrul CNA le-a cerut celorlalţi membri ai CNA prezenţi la şedinţă să îşi motiveze votul şi să spună de ce au votat împotriva aplicării sancţiunii, având în vedere acuzaţiile în cadrul emisiunii Sinteza zilei.

Odată cu sesizarea despre „rechinii imobiliari”, forul analizat sesizări pe mai multe subiecte de la Antena 3:

  • Afirmaţiile făcute de Mihai Gâdea la adresa primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, care ar fi „sifonat” mai multe milioane de lei, bani daţi organizaţiilor care se îngrijesc de maidanezi.
  • Administraţia prezidenţială a trimis sesizări în legătură cu două subiecte. Acuzaţiile aduse de mai mulţi realizatori şi comentatori ai postului în contextul  în care Antena 3 a fost trimisă în judecată: „Reuşeşete Băsescu să închidă Antena 3?” şi „Antena 3 sub asediul justiţiei băsiste”, câteva dintre titlurile apărute pe post. În plus, a fost vorba şi despre atitudinea lui Mihai Gâdea la adresa purtătorului de cuvânt al Preşedintelui, Bogdan Oprea, pe care l-a făcut „prost” după ce a intrat în direct la o emisiune pentru a face lămuriri pe alt subiect decât cel discutat în platou.

Mirela Bomboe: „Cu privire la reclamaţia administraţiei prezidenţiale, am văzut că sunt citate o serie de afirmaţii pe care noi le considerăm o exercitare a dreptului la opinie. Nu consider că ar fi o încălcare a vreunui articol. Vreau să vă amintesc momentul acestei emisiuni: este vorba de ziua când Antena 3 a fost trimisă în judecată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    nici eu nu puteam rezuma mai bine! imi vine inima la loc cand citesc asemenea comentarii pertinente. dar nu l-as inchide ci i-as sugruma cu legile pe care le incalca! deontologice si penale. sa plateasca pentru fiecare omisiune, fiecare minciuna, fiecare instigare. nu asa se face jurnalism, se face cu date relale verificate din trei surse. si, o sa radeti, despre cumparatul unui mp la rosia montana am primit si eu oferta asta! asa ca, ce sa-i faci aia au impreuna doar 2 mp! si daca stiu eu, neica nimeni, de campania cu metrul patrat o stiau si marii oameni de televiziune cu redactii intregi care lucreaza pentru ei! dar tupeul lor a atins praguri periculoase! :( sunt la fel de rai ca pedelistii. gherila dintre usl si pdl e pentru prostime, ei sunt mana-n mana!
  • nadia nitov nadia nitov
    am intrat in zona crepusculara si nu m-am prins? antena 3 parca era uselista adica penelista si pesedista dar aici citesc numai pedelista! :(
  • mad79 mad79
    tu esti primul in neregula!
  • omar omar
    inchiderea Intact Grup ar fi un act sanitar pentru societate. il urasc pe basescu si pe Voiculescu in acceasi masura si sper sa aimparta aceeasi celula. dar sa iti faci trust de presa si sa folosesti jurnalistii pe post de hartie igienica, asta nu poate fi admis in nicio tara cu pretentii de sec. 21. toata lumea din presa stie care e situatia la antene, ar ne facem ca nu vedem elefantul din sufragerie.
  • CosmiX CosmiX
    iar minciuni basiste? de ce trebuie ca emisiunle inteligente ale acestei tari trebuie sa fie umplute de rahaturile basiste? de ce? cand sunt atatea chestii in neregula in tara asta care trebuie dezbatute si semnalate
  • Maya Maya
    Eu nu cred ca cei 2 au teren simbolic de cate 1 m. Astea-s aberatii, ei au cu siguranta mult mai mult, sunt hoti, s-au uitat dupa profit, nu dupa simbolism.
  • asduleu asduleu
    Latrinele tot latrine..
  • kevall kevall
    pedelistii de cand au venit la putere numai cu ochii dupa avere au stat nu i-a interesat de acest popor deloc dar absolut deloc inclusiv cei care pozeaza in mari carturari si mari filosofi sunt ahtiati dupa bani pana peste cap.bine face antena 3 ca-i demasca pe acesti mafioti.
  • gicu gicu
    ce se mai dau cu fundul de pamant antenistii :))) hai.. inghititi.. si nu scuipati.. ca ii pierdeti gustul :D
  • ANTIBASE ANTIBASE
    Basisti ora Z se apropie !
  • PETRUS PETRUS
    Ce anume ar mai putea sa spuna acesti mafioti pedelisti. Acesti rechini pedelisti au debitat si debiteaza numai si numai prostii.

Trimite un comentariu

sus