Skip to main content

DERAPAJ. Patapievici şi Mihăieş, înfieraţi pentru un metru de pământ la Roşia Montană

 

Capturaţi ecranul complet 12.09.2013 163304.bmp

Publicitate

DERAPAJ. Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies, mari investitori imobiliari la Rosia Montana? Asa i-a prezentat Antena 3. E drept, cei doi aveau pământ la Roşia Montană, dar era vorba de ...un metru pătrat, cumpărat simbolic de cei doi. Antena 3 a omis însă să spună care este suprafaţa deţinută de cei doi intelectuali "rechini imobiliari."

Postul Antena 3 a prezentat ieri documente „în premieră” ce arătau că Horia Roman Patapievici, fost şef la ICR, şi Mihai Mihăieş, fost vicepreşedinte ICR, deţin pământ la Roşia Montană. Gâdea a evitat să mai spună şi suprafaţa, răsfoind în faţa camerei nişte pagini ce arătau o listă cu oamenii care au cumpărat terenuri la Roşia Montană.

„Am avut nişte informaţii cu privire la cei care au cumpărat terenuri în Roşia Montană pentru că era vorba despre modul în care compania, în condiţiile în care proiectul de lege ar trece, ar putea să exploateze sau nu. Avem extras din cartea funciară şi aici sunt trecute persoane: Boia Constantin, Boia Nicolae (...), Mă interesează următorul lucru, la poziţia a 12-a apare Patapievici Roman Horia. Deci domnul Patapievici”, a spus Mihai Gâdea în emisiunea de aseară.

„E un bun investitor imobiliar”, a remarcat şi premierul Victor Ponta, care se afla în platou.

„Faptul că băsiştii Patapievici şi Mircea Mihăieş şi-au luat proprietăţi la Roşia Montană ca să fie despăgubiţi când or fi expropriaţi mi se pare superb", a comentat şi Mircea Badea, care a intrat în direct.

Astăzi, lucrurile s-au lămurit după un punct de vedere trimis presei de fostul şef al ICR. Patapievici şi Mihăieş au cumpărat, încă din 2006, la modul simbolic, 1 (un) metru pătrat de teren, în semn de solidaritate cu cei care se luptau contra exploatărilor de la Roşia Montană.

Din dreptul la replică semnat de Horia Roman Patapievici şi Mihai Mihăieş:

 • „În anul 2006, impresionaţi de rezistenţa eroică a asociaţiei „Alburnus Maior" din Roşia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, aşa cum eram şi noi, am decis, alături de alţi câţiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitaţia conducătorului asociaţiei, dl. Eugen David, am achiziţionat suprafaţa simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest solidaritatea cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localităţii.”
 • Protestăm, aşadar, cu vehemenţă faţă de acest nou atac la care ne supune Antena 3 şi cerem retragerea afirmaţiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiţie imobiliară". Este o „investiţie simbolică", „1 metru pătrat" — un act de rezistenţă civică, făcut cu mijloacele statului de drept, faţă de invazia cianurilor, practicată sub ochii noştri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept.

Găsiţi AICI secvenţa din Sinteza zilei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • gigi gigi
  Daca e sa ne uitam numai dupa audientele pe care le face A3 zi de zi, va dati seama cati romani sunt manipulati zi de zi de acesta televiziune si in ce dezinformare traiesc toti acesti oameni?
 • JohnnyB JohnnyB
  Asta nu a fost o greseala, asta e ce fac cei de la Antena 3 in mod curent, adica flutura niste hartii si striga sus si tare "Avem aici dovada!"

  Si, din pacate, intr-o tara in care 60% nu sunt in stare sa ia un examen de bacalaureat (si alti 10-20% il iau cu indulgenta profesorilor) prind foarte usor astfel de minciuni si manipulari ordinare.
 • Om Om
  ianos, au facut o greseala impardonabila... nu muta discutia in Piata... nu va face nimeni "javre"... e bine ca protestati pentru drepturile voastre si atunci si acum si oricand va fi cazul, e bine sa protestam toti sa ne aparam drepturile impotriva abuzurilor. din pacate, abuzurile nu se opresc aici...
  numai bine.
 • ion din balon ion din balon
  Stie Gadea mai bine, ca e "sucursala" locala a CNN si, mai nou, CBS...urmeaza probabil sa fie cumparat de fox news, de unde s-a inspirat marele licurici fara o lentila :)
 • ianos ianos
  si n-au zis nimic de "nemernica" aia de Vanessa Redgave? si ea are, "nenorocita", pamant la rosia. precis e femeia lui basescu. si avem si noi, cativa "hipsteri" care iesim ca nesimtitii la protest cate un metru la rosia. si printre hipserii astia i-am vazut pe cativa care au iesit si in iarna pentru arafat si au ramas si cand s-a strigat jos basescu. dar atunci eram eroi, acum suntem niste javre ordinare de "hipsteri cu biciclete de 10 milioane".

Trimite un comentariu

sus