Skip to main content

Laura Georgescu, către Dan Diaconescu: Sunteţi un impostor simpatic. DD către şefa CNA: Vă fac director la OTV

 

DAN DIACONESCU - DNA

Publicitate

Spiritul OTV s-a mutat la CNA. Dialogul de azi dintre Dan Diaconescu şi şefa CNA, Laura Georgescu, a fost rupt parcă din emisiunile televiziunii din garsonieră.

Laura Georgescu, către Dan Diaconescu: Sunteţi un impostor simpatic

Dan Diaconescu: Vreau sa-i ofer doamnei Georgescu postul de director general la noul OTV. Mergeti cu mine la Roma?

Laura Georgescu: Vă iubesc, sunteti cel mai talentat impostor.(...)

Dan Diaconescu: Dacă eu vă arăt actul de licenţă, vă demonstrez că am licenţă, vă daţi demisia?

Florin Gabrea: Nu este un joc de poker aici, domnule Diaconescu.

"Va rog să nu mă mai faceţi impostor. Sunt şi eu un băiat care a plătit impozitele şi taxele în România, am plătit salarii aici, e păcat. E urât să fiu numit aşa în ţara mea", i-a răspuns Dan Diaconescu preşedintei CNA, spre finalul discuţiilor. "Prefaceţi-vă măcar că respectaţi legea", i-a răspuns şefa CNA.

Fondatorul "televiziunii poporului" a fost prezent la şedinţa CNA de astăzi, la invitaţia Consiliului pentru a vorbi despre situaţa postului DDTV.

Reamintim că, pe 22 octombrie,CNA a decis suspendarea temporară a preluării semnalului postului DDTV. În plus, instituţia a decis sesizarea Parchetului în legătură cu retransmisia OTV, considerat post fără licenţă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

În cadrul şedinţei de marţi, reprezentanţii CNA au votat să ceară ANCOM şi Digital Sky suspendarea temporară a emisiei DDTV până la soluţionarea „elementelor de natură penală”.

Dan Diaconescu a spus că va depune, în cursul zilei de astăzi, o cerere de modificare a grilei de programe a postului DDTV, astfel încât să poată prelua o parte din programele OTV. Această cerere vine ca urmare a unei solicitări verbale a Consiliului de a depune documentaţia necesară pentu a intra în legalitate cu postul DDTV.

Potrivit ultimei grile de programe aprobate de CNA pentru DDTV, postul avea dreptul să retransmită programele Inedit TV în proporţie de 32%. Întrebat de Cristina Trepcea, membru CNA, cum va modifica grila de programe a DDTV, dacă prin "introducerea unei noi emisiuni sau prin retransmisia unui post tv", Dan Diaconescu a spus clar: în loc de Inedit TV va fi OTV.

La cererea unora dintre membrii Consiliului de a depune o copie după licenţa obţinută de la statul italian, Dan Diaconescu a spus că OTV nu se mai află în nicio relaţie cu CNA.

"Nu există niciun raport între această firmă şi instituţia pe care o reprezentanţi. Trebuie să cerem acordul autorităţii din Italia", a spus Diaconescu.

"Sunt foarte suspicios în relaţia cu dumneavoastră, am păţit-o de tri ori cu dumneavoastră, numai anul acesta", i-a răspuns Diaconescu cererii preşdintelui CNA de a oferi o copie a documentului.

Văzând ezitarea lui, Laura Georgescu l-a întrebat "Vă e frică, domnule Diaconescu?".

În şedinţa de astăzi există posibilitatea ca membrii CNA să ia o decizie de sancţionare în privinţa postului DDTV, pentru că a transmis un program care nu se afla în grila aprobată de Consiliu.

Până acum, Cristina Trepcea, membru CNA, a propus o amendă de 10.000 de lei. Însă Narcisa Iorga a propus amânarea luării unei decizii pe şedinţa de săptămâna viitoare.

Din discuţiile de la CNA:

Laura Georgescu: Ce s-a întâmplat de a intrat pe DDTV altceva decât era anunţat la CNA?

Dan Diaconescu: După 15 octombrie am preluat acest program numit OTV.

Laura Georgescu: Ştiţi că trebuie să ne anuntaţi?

DD: Personal nu ştiam, poate alţi colegi ar fi putut să ştie. As fi putut suporta nişte amenzi nu şi suspendarea emisiei DDTV. Dumneavoastră aţi solicitat Digital Sky suspendarea temporară a emisiei DDTV până la soluţionarea „elementelor de natură penală”

Laura Georgescu: Nu am suspendat emisia DDTV.

D.D: Cum să nu? Este suspendată emisia DDTV.

Georgescu: Asta nu înseamnă că am suspendat DDTV, postul emite în continuare.

Dan Diaconescu: În această secundă DDTV nu emite, pentru că ridicatorul semnalului să nu mai ridice semnalul.

Dan Diaconescu: DDTV nu este preluat de niciun cablist. Dacă providerul Digital Sky nu mai pune semnalul pe satelit, firmele de cablu nu mai au cum să recepţioneze semnalul DDTV.

Laura Georgescu: Dacă se revine la structura de programe anterioară se poate relua preluarea semnalului digital. Nu mai repetaţi că v-am suspendat licenţa DDTV pentru că este fals.

Dan Diaconescu: DDTV nu mai emite din cauza dumneavoastră.

Mititelu: Singurul mod în care DDTV-ul se poate prelua este doar prin intermediul Digital Sky?

Dan Diaconescu: Da, asa este. În secunda asta, angajaţii DDTV sunt în şomaj, nu ştim pe ce perioadă, asta depinde de dumneavoastră. Provider-ul ne-a anunţat că nu ne mai poate prelua, prin urmare DDTV nu mai emite.

Când eu am luat această hotărâre de a prelua programul online OTV, noi am ştiut că postul DDTV poate retransmite alte programe pentru că până acum a retransmis alte canale, ba OTV, ba Inedit TV. Ni s-a explicat că atâta timp cât structura este aprobată de dumneavoastră atunci nu mai contează care sunt aceste programe şi cum se numesc ele.

Christian Mititelu: Faceţi modificarea de grilă?

D.D: Da facem.

Narcisa Iorga, membru CNA:

Când aţi intrat cu OTV, nu aţi intrat ca un program, aţii intrat cu titlul OTV emite din nou, cu elementele grafice specifice ale OTV. Dumneavoastră aţi spus că emite din nou OTV, adică emite o altă televiziune pe o frecvenţă a DDTV. Nu l-aţi numit program, ci o altă televiziune. Trebuie să ştiţi că orice televiziune care retransmite un alt program îşi păstraza identitatea. Dumneavoastă aţi transmis o nouă televiziune pe o frecvenţă a altei televiziuni.

Când intraţi cu programul online pe o televiziune, intraţi sub incidenţa Legii audiovizualului.

Diaconescu: O televiziune online poate fi preluată de orice altă televiziune care are licenţă. Televiziunea Pungeşti a fost preluată ore întregi de diverse televiziuni.

Alexandru Jucan, membru CNA: Există o relaţie contractuală între DDTV şi Romit tv?
Diaconescu: Nu. Care e legatura cu subiectul? Nu realizez care este legătura.

Dacă trebuie să existe o legătură o pot face acum, am ambele ştampile la mine.

Christian Mititelu: Societatea pe care aţi înfiinţat-o în Italia, aţi obţinut o licenţă de emisie pentru ea de la autoritatea de reglementare de acolo?

D.D: Da, avem licenţă de la Autoritatea pentru Garanţii în Comunicaţii. Am solicitat să difuzăm un program de televiziune prin satelit. Este vorba de un program care să fie valabil pentru toate comunităţile româneşti din toată lumea.

Această autoritate a primit cerea noastră, a parcurs anumite proceduri şi începând din vara acestui an, firma OTV a avut voie să facă probe tehnice. Iar pe 30 septembrie a putut emite conform tratatului de la Strasbourg pentru toate ţările Uniunii Europene. Există această licenţă, ei îi spun autorizaţie.

Laura Georgescu: Veţi depune această licenţă la CNA?

Diaconescu: Nu cred că este momentul.

Georgescu: Dumneavoastră nu aveţi licenţă. Puteţi să-mi daţi o copie după această licenţă?

Diaconescu: Aici este o problemă, nu există niciun raport între această firmă şi instituţia pe care o reprezentanţi. Trebuie să cerem acordul autorităţii din Italia.

Cristina Trepcea, membru CNA: Noi nu vă bănuim că nu respectaţi legea italiană, dacă vreţi să emiteţi în spaţiul public românesc trebuie să respectaţi legile din ţara noastră.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Vasile
    Rahat original.
  • ion ion
    Dan Diaconescu este originalul,restul sunt replici.

Trimite un comentariu

sus