Skip to main content

Antena Stars a primit undă verde de la CNA, după ce Consiliul i-a refuzat o dată şi i-a amânat de mai multe ori

 

Cristi Brancu (Agentul VIP), Mihai Morar, Cristi Ionescu (manager de proiect Antena Stars), Sorin Alexandrescu şi avocaţii. Foto: Paginademedia.ro
Cristi Brancu (Agentul VIP), Mihai Morar, Cristi Ionescu (manager de proiect Antena Stars), Sorin Alexandrescu şi avocaţii. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

ACTUALIZARE. Consiliul a reluat discuţia legată de Antena 2 privind "respectarea grilei de programe" sau a "schimbării structurii de programe", la scurt timp după ce a aprobat transformarea în Antena Stars. Antena 2 a intrat luni (16 decembrie) cu noua grila şi sigla Antena Stars pe fundal, dar fără acordul CNA. Dezbaterea pe această temă a fost iniţiată de Monica Gubernat, care a propus monitorizarea postului Antena 2.
“Propun monitorizarea Antena 2 (Antena Stars - n.r.), non-stop, dacă se poate. Voi participa personal”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Antena Stars a primit undă verde de la CNA. În urmă cu puţin timp, controversata transformare a postului Antena 2 în Antena Stars a primit aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Solicitarea celor din trustul Intact a primit şase voturi din partea membrilor CNA (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Christian Mititelu şi Laura Georgescu, preşedintele instituţiei, au fost singurii care s-au opus, din cei opt membri prezenţi la şedinţa de astăzi a CNA. Din şedinţă au lipsit Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan.

Decizia de astăzi vine după mai multe încercări eşuate ale Antena Group de a obţine acordul CNA pentru a modifica grila de programe.

Antena 2 a intrat luni (16 decembrie) cu noua grila şi sigla Antena Stars pe fundal, dar fără acordul CNA, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Consiliul a încercat în mai multe şedinţe să reanalizeze cererea Antena Group de a modifica "licenţa audiovizuală pentru serviciul de programe Antena 2"

Cazul Antena 2 - Antena Stars a reprezentat şi subiectul unei conferinţe de presă organizată de preşedintele CNA (Laura Georgescu), la finalul săptămânii trecute.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa din 10 decembrie, să respingă proiectul Antena Stars întrucât postul Antena 2 s-ar tabloidiza, dar şi din cauza Biancăi Drăguşanu Slav.

Postul Antena Stars ar fi trebuit să se relanseze, în această formulă, din 16 decembrie, după cum a spus şi Cristi Ionescu (managerul de proiect) într-o şedinţă a Consiliului.

La şedinţa CNA de astăzi au fost prezenţi următorii reprezentaţi ai trustului Intact: Cristi Brancu (Agentul VIP), Cristi Ionescu (manager de proiect Antena Stars), Mihai Morar, Sorin Alexandrescu şi avocaţii.

La şedinţa CNA de astăzi au participat opt membri CNA, numărum minim necesar pentru ca şedinţa să aibă loc. Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda (vicepreşedinte CNA), Laura Georgescu (preşedinte CNA), Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, sunt membrii CNA care au participat la şedinţa de astăzi.

Câteva fragmente din discuţiile purtate de reprezentanţii Antena Group şi CNA:

Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group: Eu am considerat de cuviinţă ca ar trebuie sa fac cateva precizări. Având în vedere că s-au produs anumite confuzii, aş vrea să fac o precizare foarte importanta: Grila de programe care v-a fost prezentată nu reprezinta grila de programe pentru cele 4 sezoane pe care le are orice post de tv. (...)
Noi nu solicitam acordarea unei licente si nu solicitam prelungirea licentei pe care o avem acum. Din prezentarea care a fost facută anterioar. Se presupune că programele propuse aduc atingere protecţiei minorilor şi implicit interesului public. Structura grilei care va fost przentată nu aduce nicio atingere interesului public, este dificil sa ne antepronuntam. Zona de reality-show exista ca tipologie de abordare care se regăseste si la alte posturi.
Mai mult decât atat, mi-am permis să mă uit în evidenţele autorizărilor emise de instituţia dumneavoastră. Pe 15 octombrie, CNA a acordat o licenta de tv pentru o statie generalista, licenta care avea in compozitia ei avea 16 ore de reality show si nu şase ore.

Next Top Model, aceasta este direcţia în care vrem să ne construim postul.

Sorin Alexandrescu: Eu vreau să vorbesc despre celebrităţi, nu despre mondenităţi. Sunt foarte multe povesti in spatele acestor vedete angajate in trustul Intact. In spatele fiecarei persoane exista o poveste. Sunt oameni aspirationali, despre asta vreau sa vorbesc. Acesta este motivul pentru ca procentul de stiri este destul de mare. Acest concept a fost gândit. Grafica de post este in aceasta linie. Noi credem ca proiectul poate sa aiba suces. Am angajat 200 de oameni, sunt investitii foarte mari in acest post. Vorbesc de celebrităţi, nu de mondenităţi. Ieri, la Antena 2 a fost prezent maestrul Beligan, e o personalitate. (...) De ce Cristi Ionescu? Pentru că el stie foarte bine ce nu trebuie sa faca, stiind foarte bine ce se intampla pe Antena 1, din perspectiva canibalizării programelor.

Mihai Morar: Noi facem aceste emisiuni de şapte ani de zile, la niste ore la care sunt expuşi şi copiii. Sunt absolut conştient că trebuie să ofer la televizor o emisiune la care să poată sta şi copiii pe canapea, să nu fie daţi afară din cameră.

Cristi Brancu: Mă bucur ca oamenii care conduc această televiziune şi-au propus să mergem pe aceeaşi linie pe care am mers până acum. Nu facem altceva decât sa consolidăm. Acest post are legătură cu valorile şi cu advărata lor poziţie în societate. Rolul meu este în televiziune de a spune cine este om întreg. Adevărata structură a personalităţilor din România. (...)
Ceea ce va urma la Antena Stars se inscrie in dorinta noastra de a pune lucrurile la punct in privinta sanatatii societatii.

Monica Gubernat, membru CNA: Cum vă alegeţi celebrităţile?

Sorin Alexandrescu: În funcţie de preferinţele publicului, prin studii de piaţă.

Monica Gubernat: Veţi mai angaja şi alte vedete?

Sorin Alexandrescu: 120 de vedete angajate, in structura de divertisment a trustului Intact. Este o staţie dedicată lor.

Mihai Morar:

Suntem o televiziune care vorbeşte despre celebrităţi, dar asta nu înseamnă că suntem autişti, iar atunci când le prezentăm şi partea mai puţin frumoasă le prezentăm într-un mod moralizător. Noi (Mihai Morar şi Cristi Brancu) luptăm pentru o societate mai curată. (Aici a făcut referire la fetiţa de 12 ani a unui manelist care s-a căsătorit).

Christian Mititelu, membru CNA: Dumneavoastră vorbiţi despre dezbateri, despre opinii. Eu vad aici (in propunerea de grila - n.red.) talk-show monden, talk-show monden, talk-show monden.

Sorin Alexandrescu: Nu există niciun fel de transfer de conţinut dintre Antena 1 si Antena Stars. In primul rand, nu este posibil. Ar insemna ca între cele două posturi sa existe o rată de canibalizare foarte mare. Raportat la structura de reality-show - are cea mai puternică rată de dezvoltare din intreaga lume. Fapt dovedit de studiile de piaţă.

Christian Mititelu: Temerea mea este că vedetele care figurează la celălaltele posturi ale trustului intact vor figura si in grila Antena Stars şi că nu veţi veni cu alţi "eroi".

Sorin Alexandrescu: Noi ne referim la vedetele Antena Group din zona de divertisment. Eu vorbesc de o prezenţă nu permanentă. Ei vor participa ca invitaţi, asta nu cred că afectează cu nimic structura de programe a Antena Stars.

Mihai Morar: Emisiunea mea şi a lui Cristi Brancu nu se schimbă cu nimic, este vorba doar de o upgradare. Faptul că nouă ni s-a oferit încredere, ni s-a oferit un spaţiu de emisie mai mare. Asta înseamnă dorinţa noastră de a oferi Antena 2 în Antena Stars. Antena 2 avea foarte multe emisiuni, dar nu avea un fir care să le lege pe toate. (...) Noi nu judecăm cine este celebritate şi cine nu este, lăsăm publicul să aleagă.

Deliberarea Consiliului, în lipsa reprezentanţilor Antena Group

Radu Călin Cristea, membru CNA:

"Este vorba de un concept editorial articulat, de o grilă de programe care va aborda partea mondenă, dar din perspectiva poveştilor frumoase. Cred că şi din discuţiile pe care le-am avut şi în dezbaterile anterioare, dar şi aceasta ultimă dezbatere cu reprezentanţii postului mi s-a părut destul de utilă pentru ambele părţi. (...) Mi se pare totuşi legitim să suflăm şi în iaurt când avem de-a face cu astfel de proiecte.
As sprijini acest proiect cu mentiunea de a fi vigilenţi cu privire la eventualele încălcări ale legii."

Christian Mititelu, membru CNA:

"Eu nu sunt convins de ceea ce am auzit. (...) Nu sunt convins că nu vom vedea aceleaşi personaje, pe care le vedem în majoritatea programelor de divertisment, cu acea tipologie care este păguboasă pentru adolescenţii de astăzi. Postul spune că se adresează tinerilor cu vârste între 18 şi 49 de ani (target-ul comercial - n.r.). (...) Grupul Antena avea trei posturi cu profiluri diferite, exista un pluralism, acest pluralism riscă să dispară. Nu mi s-a părut deloc convingător domnul Cristi Ionescu, nu a putut să răspundă, a trebuit să răspundă domnul Alexandrescu pentru el. Mă aştept la surprize neplăcute din partea lor."

Ştire în curs de actualizare. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cosmina Cosmina
    super veste! felicitari si succes celor de la antena stars!
  • Gabi Constantin Gabi Constantin
    Am urmarit cu mult interes informatiile privind acest nou format al Antenei. Mi se pare o directie buna, iar ideea care sta in spatele Antenei Stars este una care promite mult. Astept cu nerabdare evolutia.
  • Sabin Sabin
    Era de asteptat sa li accepte transformarea, doar nu era nimic ilegal.
  • euss euss
    imi place partea cu "modele aspirationale" hahahahha

    Dragusanu model la ce?La cum sa "aspire" ....? :))
  • tomasy tomasy
    ai mare dreptate aici.coruptie si mita ca in romania nu o sa mai vedem.e clar felix ia amenintat si uite unde a ajuns.cine se poate uita la porcariile alea sa vad parasute din playboy gen roxana marcu care habar nu are sa vorbeasca si pe inculta aia de dragusanu.si morar asta este un corupt,a ajuns sa-l pupe pe felix in fund si asta.arata un caz la tv cu o fetitza paralizata si se face ca plange ca sa castige audienta si sa impresioneze lumea.pana acum ce a facut il aducea pe mihaitza din berceni si radea de el.rusine sa iti fie morare la fel ca brancu.ps invat-o pe madam brancu cu ce se mananca televizunea sau mai bine las-o sa isi vanda cremele el d epicioare. rusineeeeeeeee laura cna .rusineeeeeeee.
  • protopopescu protopopescu
    papagalilor. v-a amenintat cofetarul? s-a pus motanule Felix cu tunurile pe voi? pentru o secunda am crezut ca exista o mica sansa ca Romania sa o apuce pe drumul corect. dar vai, aceea secunda a trecut. sunteti niste fraieri, sau de fapt noi suntem niste fraieri ca platim taxe si impozite din care niste incompetenti ca voi isi iau salariile. rusine. sper ca fetele pe care le aveti sa o aibe de model in viata pe Bianca Draguseanu, iar in cazul in care aveti baieti sa fie fani Leo de la Strehaia. Ca doar asta vom vedea pe A......, ca nu vreau sa le pomenesc numele. RUSINE.
  • ps ps
    Scolit la Intact Academy sau la Academia Biancai?
  • jiji jiji
    Ne-am saturat de pseudovedetele pe care ni le baga pe git aproape in fiecare seara Capatos. Tot cu alea veti "defila" in urmatorul an?
  • Neo Neo
    Foarte buna decizia CNA, era si timpul ca prea s-au agatat de niste lucruri minore. Succes Antena Stars!
  • villy villy
    Cele 3 frecvente radio s-au acordat ?
    Ca si acestea era pe ordinea pe zi.

Trimite un comentariu

sus