Skip to main content

Contractele de retransmisie ale Eurosport cu RCS, UPC şi Romtelecom expiră la 31 decembrie

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Contractele grupului Eurosport cu RCS&RDS, UPC România şi Romtelecom (Dolce), pentru difuzarea televiziunilor Eurosport în România, cor expira la 31 decembrie, a declarat Laura Georgescu, preşedintele CNA, pentru Mediafax.

Preşedintele CNA a mai declarat că RCS&RDS a notificat Consiliul, precizând că poartă negocieri cu Eurosport pentru încheierea unui nou contract şi, în cazul în care, negocierile vor eşua RCS îşi rezervă dreptul să reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie şi să scoată canalele Eurosport din grila de programe.

Laura Georgescu a declarat că CNA analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

CONTEXT. Reamintim că ieri, meciul de Premier League, dintre Liverpool şi Cardiff, de pe Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Spre exemplu, pe Eurosportul de pe RCS&RDS s-au văzut doar 45 de minute din partidă, după care emisia a fost întreruptă şi s-a continuat cu Eurosportul internaţional, care avea sărituri cu schiurile. La UPC, meciul s-a văzut integral, însă nu şi la serviciul DTH al Romtelecom.

RCS&RDS a explicat, într-un punct de vedere trimis paginademedia.roEurosport avea dreptul de a transmite meciul numai pentru România, dar partida se putea vedea şi în Ungaria, Cehia şi Slovacia, ceea ce ar însemna o încălcare a drepturilor de transmisie.

Laura Georgescu a mai spus că în urma discuţiilor avute duminică atât cu reprezentanţi ai UPC, cât şi cu reprezentanţi al Romtelecom nu este vorba despre o schimbare a structurii de programe a Eurosport şi nici despre o modificare a siglei. De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Potrivit Laurei Georgescu, reprezentanţii RCS&RDS i-au spus că au oprit semnalul meciului din Premier League în momentul în care şi-au dat seama că este vorba despre un alt conţinut, pentru care Eurosport nu deţinea drepturi în Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Laura Georgescu a mai spus că din perspectiva legislaţiei audiovizualului operatorii de cablu sunt cei care trebuie să notifice CNA şi să ceară modificarea grilei de programe, în sensul introducerii unei noi televiziuni. Însă, potrivit Laurei Georgescu, în cazul de faţă nu este vorba despre o nouă televiziune, ci de aceelaşi post Eurosport, cu o fereastră dedicată meciurilor din Premier League.

Ea a mai spus că CNA va continua să analizeze situaţia creată şi urmează să poarte o corespondenţă şi cu societatea Sport TV Management SRL, care reprezintă în România grupul Eurosport.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eurorces eurorces
    @qwerty - cu dreptul de a informa cineva si prostul de cetatean roman platitor de abonamente si platitor de taxe si impozite la stat, stat din care face parte si CNA
  • Cristian Cristian
    Ironic, mie personal imi plac mai mult sporturile de sezon decat fotbalul englez.
  • qwerty qwerty
    cu ce drept dezvaluie aceasta doamna clauze confidentiale din contractul dintre Eurosport si firmele de cablu?
  • no name no name
    Adica ... "s-a rezolvat" ... nu se poate ! Duduia asta de la CNA nu si-a dat INCA demisia ? Nasol !

Trimite un comentariu

sus