Skip to main content

Cum explică RCS&RDS înlocuirea Eurosport care transmitea meciul Liverpool - Cardiff, cu sărituri cu schiurile

 
eurosportcolaj
eurosportcolaj

Colaj Prosport
Colaj Prosport

Publicitate

UPDATE. În urmă cu puţin timp, RCS&RDS a revenit cu o rectificare asupra comunicatului trimis în această dimineaţă, precizând că este vorba de Eurosport şi nu Eurosport 2, aşa cu se spunea în comunicatul iniţial.

Compania RCS&RDS a explicat, într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro, întreruperea canalului Eurosport care transmitea meciul Liverpool - Cardiff, cu varianta internaţională a postului de sport. „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operam, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia si Slovacia”, au explicat reprezentanţii companiei de cablu.

Cu alte cuvinte, potrivit explicaţiilor RCS, Eurosport avea dreptul de a transmite meciul numai pentru România, dar partida se putea vedea şi în celelalte ţări, ceea ce ar însemna o încălcare a drepturilor de transmisie.

Reamintim că ieri, meciul de Premier League, dintre Liverpool şi Cardiff, de pe Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Spre exemplu, pe Eurosportul de pe RCS&RDS s-au văzut doar 45 de minute din partidă, după care emisia a fost întreruptă şi s-a continuat cu Eurosportul internaţional, care avea sărituri cu schiurile. La UPC, meciul s-a văzut integral, însă nu şi la serviciul DTH al Romtelecom.

Reprezentanţii RCS&RDS au explicat că Eurosport a întrerupt, ieri, „transmisia programului Eurosport (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia”.

„RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport International, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România”, se arată în punctul de vedere al companiei de cablu.

„În condiţiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România (şi în Cehia, Slovacia şi Ungaria - n.r.), am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League.

Poziţia RCS, în continuare:

RCS & RDS nu şi-a încălcat sub nicio formă contractul în curs cu Eurosport.
RCS & RDS si Eurosport au în prezent un acord de retransmisie pentru mai multe ţări din sud-estul Europei (Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria) unde erau difuzate canalele TV Eurosport si Eurosport 2 în versiunile internaţionale ale acestora.

În cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a întrerupt transmisia programului Eurosport 2 (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia. În locul Eurosport 2, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport România care a fost difuzat către toţi abonaţii RCS & RDS din toate aceste ţări.Eurosport nu a anunţat această înlocuire.

RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport 2 International, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport 2 România, canal transmis doar în limba română.
Prin această înlocuire, au fost grav afectaţi peste 1 milion de abonaţi ai RCS & RDS din aceste ţări.

În plus, precizam ca Eurosport a primit dreptul sa transmită meciurile din Premier League doar în România, nu şi în Ungaria, Cehia sau Slovacia.

În condiţiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România, am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League deţinute de alţi titulari din ţările respective.

Astfel, decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operam, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia si Slovacia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Alexandru Alexandru
  Si oare cat timp am vazut noi romanii meciurile din premier league pe digi hu, nu s-a incalcat nici un drept de transmisie? Sunt convins ca ungurii nu au cumparat drepturi ca sa vada si romanii...
 • AlexDinamovist AlexDinamovist
  http://www.paginademedia.ro/2013/12/ce-spune-romtelecom-in-cazul-eurosport-difuzarea-noii-variante-de-continut-a-eurosport-presupune-interventii-tehnice-complexe-de-actualizare-a-platformei-noastre-tv/
 • marian marian
  Sa va loveasca falimentul rds rcs.
 • adrian adrian
  Ce treaba avem noi cu ungurii? Ei vad Premiere League pe DigiHu. Voi, daca v-ati zgarcit sa cumparati meciurile, dati drumul canalelor care le transmit: Eurosport sau DigiHu. Daca nu, mergem la UPC sau alte canale.
 • daniel daniel
  hai fratilor ca vedeti fotbal tot anu, macar iarna sa ne mai delectam si noi cu altceva inafara de fotbal. eu sunt printre cei care nu se bucura ca eurosport a achizitionat drepturile pt Premier league pt ca implicit, asta inseamna mai putine sporturi de iarna , ciclism , tenis etc .
 • Foxcrawl Foxcrawl
  adica astia nu pot sa-si separe grila de programe la tari diferite? era si normal, romanii voiau premiere league, iar ungurii doreau sarituri cu schiurile. nu poti sa amesteci gusturile :) halal profesionalism, mai bine nu mai dadeau explicatii.
 • espn espn
  da frate, e de plecat de la ei daca nu dau, sustin initiativa si voi proceda in consecinta la randul meu.
  Nici meciurile de astazi nu au fost difuzate pe rcs.
 • tpsjo tpsjo
  Problema e că RCS urcă semnalul DTH pe satelit și pt alte țări. Cum va putea (doar pt problema faptului că Eurosport PL este exclusiv oferit românilor) să separe DTH-ul pt. români de DTH-ul pt. străini ? Adică pt. faptul că Eurosport PL este doar pt. România, cablistul trebuie să își separe rețeaua de distribuție pe DTH în două categorii: români și străini.
 • django django
  una peste alta, cum ramane? se da BPL sau nu mai departe? ca n-am inteles mai nimic...
 • cosmin Ciuca cosmin Ciuca
  dacă mai scot vreun program de sport chiar plec de la rcs.
 • cosmin Ciuca cosmin Ciuca
  rusine, rusine!
 • cosmin Ciuca cosmin Ciuca
  atunci cu discovery şi premier league, acum cu eurosport.
 • cosmin Ciuca cosmin Ciuca
  am auzit că vor să scoată eurosport 1şi 2.
 • cosmin Ciuca cosmin Ciuca
  oricum plec de la rcs. plec la alte televiziuni serioase
 • Slick Slick
  Presimt ca UPC va primi un val mare de noi abonati. Am rabdat dupa ce mi-au luat posturile Discovery, dar au intrecut masura acum.

Trimite un comentariu

sus