Skip to main content

Recomandare CNA: Posturile TV şi radio să fie prudente în privinţa promovării jocurilor de noroc

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) le recomandă radiodifuzorilor să se consulte cu Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc dacă doresc să promoveze jocuri de noroc, pentru a fi informaţi dacă acestea se desfăşoară legal pe teritoriul României, scrie Mediafax.

Într-un anunţ publicat recent pe site-ul propriu, CNA transmite radiodifuzorilor solicitarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) "de a consulta ONJN în situaţia în care întocmesc, cu diferite societăţi comerciale, contracte de publicitate/ reclamă/ marketing privind jocuri de noroc, pentru a putea fi informaţi dacă acestea se desfăşoară legal pe teritoriul României şi pot fi promovate".

Potrivit articolului 89, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, "Jocurile de noroc pot fi difuzate în cadrul unui program audiovizual sau pot fi subiect al unei comunicări comerciale audiovizuale numai dacă sunt autorizate în condiţiile legii".

Mai multe spoturi publicitare pentru jocurile de poker online Fulltilt şi Pokerstars au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune şi radio, potrivit unor decizii din 5 noiembrie 2013 a CNA, care a considerat că acestea încalcă legislaţia audiovizualului.

La şedinţa CNA din 5 noiembrie a participat şi Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, care a precizat că, la momentul respectiv, în România nu exista niciun operator de jocuri de noroc online licenţiat.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus