Skip to main content

VIDEO. "Bacteria lacrimogenă de la Cotroceni" a ajuns şi la CNA

 

Screen Shot 2014-01-09 at 8.07.44 PMSubiectul marca Antena 3 "Bacteria de la Cotroceni" a ajuns după aproximativ o lună şi jumătate la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), într-o şedinţă în care forul a vizionat mai multe fragmente de emisiuni difuzate de postul de ştiri al Intact.

Publicitate

Ce era "ciupercă lacrimogenă" din pereţii Palatului Cotroceni?

"Când şi cum a ajuns bacteria la Cotroceni?", l-a întrebat Sabina Iosub, realizatoarea emisiunii Previziunile zilei (15 noiembrie, ora 10.00), pe reporterul postului Antena 3 acreditat la Administraţia Prezidenţială. Inregistrarea emisiunii o găsiţi AICI.

Screen Shot 2014-01-09 at 8.11.58 PM

Din relatările reporterului Antena 3:

"Greu de spus când a ajuns, cert este că există această problemă de ceva timp şi ea persistă aşa cum spuneai şi tu. Sunt lucrări în fiecare an la Palatul Cotroceni însă zidurile sunt în continuare afectate.

Vorbim mai exact de structurile administrative ale Palatului Cotroceni, nu de structura Palatului în sine, (...) am încercat să stăm de vorbă cu specialişti să găsim o explicaţie pentru acest fenomen. Mulţi ne-au indicat că ar putea fi vorba de ciuperca lacrimogenă, este o bacterie destul de rezistentă la orice tentativă de înlăturare,(...) poate străbate zidurile de rezistenţă de beton sau de cărămidă fie ele chiar şi de un metru grosime".

Dacă la început reporterul a încercat să fie serios, la un moment dat cu greu se abţine să nu izbucnească în răs.

În aceeaşi zi, subiectul a fost dezbătut şi la alte emisiuni. "Se întâmplă în România", emisiunea prezentată de Maria Coman, a fost una dintre ele.

"Palatul Cotroceni, plin de bacterii", "Bacteria nu se dă dusă de la Cotroceni" - sunt două dintre titlurile afişate pe ecran în timpul emisiunii, potrivit unei monitorizări CNA.

"Bacteria de la Cotroceni" a ajuns subiect de discuţie pentru membrii Consiliului după ce instituţia a primit o reclamaţie de la Administraţia Prezidenţială.

Din reclamaţia Administraţiei Prezidenţiale:

"Vă sesizăm cu privire la ştirea intitulată “Palatul Cotroceni, plin de bacterii” difuzată de postul de televiziune Antena 3 în cursul zilei de vineri, 15 noiembrie a.c., la orele 10.05, 11.12, 12.32, 13.19.

În ştirea mai sus-menţionată s-a prezentat faptul că zidurile Palatului Cotroceni ar fi afectate de bacterii şi că, deşi s-au efectuat mai multe lucrări de mentenanţă, bacteria nu a putut fi distrusă.

Totodată, menţionăm că purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, l-a sunat vineri, 15 noiembrie a.c., în jurul orei 12.15, pe domnul Ionuţ Cristache, reporter al postului Antena 3 acreditat la Administraţia Prezidenţială şi autor al ştirii, pentru a-i preciza faptul că nu există niciun studiu de specialitate care să ateste prezenţa unor bacterii pe suprafaţa Palatului Cotroceni, poziţie care nu a fost prezentată în ştirile ulterioare”.

Dezbaterile difuzate de Antena 3 (difuzate în intervalul 10.00-13.00) "au fost de fapt nişte comentarii cu o tentă umoristică" între invitaţi şi prezentatori.

Adrian Mănuţiu (invitatul Sabinei Iosub):

"De aicea putem concluziona că de bacteriile de la Cotroceni nu scapi cu una cu două, uneori se impun nişte măsuri radicale. Ar explica într-o oarecare măsură dacă e s-o păstram pe o notă comică, ieşirile cucului de la 6 fix, adică dacă respiri un aer infestat cu ciuperci, unele poate halucinogene... Asta ar explica şi unele declaraţii aberante, chiar agresive."

Bogdan Stanoevici (invitatul Mariei Coman):

"Când am auzit ştirea chiar m-a umflat râsul pentru că până acum n-am auzit chestia asta cu bacterii prin pereţi. Acuma, ori vor să schimbe microfoanele, ori camerele, înţeleg, aia se mai schimbă din când în când că mai ruginesc."

Bogdan Chireac:

"Mă tem că şi domnul Băsescu s-a infectat cu bacteria căci nici dânsul nu vrea să dispară din viaţa politică! Eu cred că are un pact de coabitare cu bacteria domnul Băsescu! Dânsul coabitează cu bacteria din zid. Vestea proastă e că dacă nu scoateţi bacteria nu pleacă nici domnul Băsescu de acolo!"

Bacteria de la Cotroceni, subiect şi pentru Observatorul Antenei 1

http://www.youtube.com/watch?v=bB8jhbe3e0Q

CNA va lua o decizie în şedinţa de luni

Membrii Consiliului nu au luat nicio decizie şi nici nu a fost propusă vreo sancţiune în acest caz. Subiectul va fi reluat în următoarea şedinţă a CNA, care va avea loc luni, după cum a anunţat preşedintele CNA, Laura Georgescu, la finalul şedinţei de astăzi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Putregaiul a ajuns de multa vreme la CNA. Din momentul in care s-a aplecat in fata lui Basescu si a spus: "comandati, stapane"!
  • Catalin Catalin
    Or fi bacrerii la Cotroceni nu stim sigur, dar la Antene sunt multe bacterii dovada pe ecran!

Trimite un comentariu

sus