Skip to main content

Wilmark: „Voi lucra în televiziune şi dacă există şi dacă nu există Pro TV“

 
Wilmark: „Voi lucra în televiziune şi dacă există şi dacă nu există Pro TV“

Wilmark"Eu o să lucrez în televiziune şi dacă există şi dacă nu există Pro TV, eu voi fi pe scenă atâta timp cât pot şi îmi permite sănătatea şi cât îmi doresc", a spus columbianul Wilmark, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Publicitate

Fostul jurat de la Dansez pentru tine (Pro TV) a vorbit, printre altele, despre primele sale experienţe în radio şi televiziune, dar şi despre despărţirea de Pro TV.

El a povestit reporterului publicaţiei Adevărul cum a ajuns în România (1994) cu scopul de a studia ingineria dar a devenit un promotor al muzicii latino-americane şi un cunoscut om de televiziune şi radio.

În prezent, Wilmark Rizzo Hernandez (36 de ani) este Preşedintele Asociaţiei Române de Dans şi director general al agenţiei de evenimente „Star Entertainment“.

Paginademedia.ro a selectat câteva fragmente din interviul acordat de Wilmark ziarului Adevărul:

Wilmark ar vrea să prezinte o emisiune veselă, ca cele de weekend din America Latină. Vadim şi Prigoană, printre invitaţi

„Adevărul“: Spuneaţi la un moment dat că v-ar plăcea să aveţi propria emisiune de divertisment. Cum ar arăta?

Wilmark Rizzo Hernandez: Aş face-o foarte veselă, aşa cum sunt nişte emisiuni de weekend în America Latină pentru că lucrurile nu trebuie inventate, ele există deja. Foarte important este să creezi personaje interesante pentru orice tip de public, să ai personaje care să fie un bun model de urmat, să ai ce învăţa de la ele, să primeşti o informaţie utilă, dar în acelaşi timp să te şi distrezi.

Pe cine aţi invita în „emisiunea lui Wilmark“?

Dacă spun Vadim Tudor o să râzi de mine? Dar mi se pare un om inteligent, ar mai fi Silviu Prigoană, care ar putea vorbi despre cum şi-a făcut el o afacere de succes, oameni de cultură, cântăreţi.

"În momentul de faţă nu a nimic semnat cu nicio televiziune de pe piaţă"

Despre propunerile primite după plecarea de la Pro TV:

  • Propuneri au fost multe, dar două dintre ele mi s-au părut extraordinare, sunt două proiecte la care chiar mi-ar plăcea să lucrez.

Aţi hotărât unde vă vor putea vedea telespectatorii?

  • Vom vedea cum vor evolua lucrurile şi dacă se va concretiza ceva, dar în momentul de faţă nu am nicio legătură cu vreunul din posturile de televiziune de pe piaţă, nu am niciun contract semnat, nimic.

Povestea plecării de la Pro TV

Am filmat emisiunea de la Kanal D cu o lună înainte de a începe „Dansez pentru tine“. Cei de la PRO greşeau mult pentru că anunţau echipa foarte târziu, eu eram anunţat că voi fi la emisiune cu cel mult o săptămână înainte, eram ultimul care afla sau aflam din reclame. (râde) Pentru mine nu era nicio problemă pentru că oricum în stilul ăsta îmi trăiesc şi viaţa.

Trebuia să aveţi permisiunea lor pentru a putea apărea la un alt post?

Nu trebuie să ceri permisiunea în condiţiile în care nu ai un contract semnat. Consideram că nu trebuie să lucrez permanent cu o altă televiziune, dar dacă am fost chemat în calitate de artist nu văd care este problema. Apoi a venit telefonul, exact cu o săptămână înainte. „Wilmark, vezi că săptămâna viitoare începe «Dansez», îţi trimit contractul să-l semnezi“. Am primit contractul, dar cum eu prefer să discut despre lucruri artistice şi să-i las pe cei care se pricep să vorbească despre bani, l-am dat mai departe avocatului să rezolve el.

Aţi precizat că aţi fost prezent într-o altă emisiune?

Da, avocatul meu a luat legătura cu ei, le-a explicat că în anumite perioade am filmat pentru un alt post de televiziune, au zis că nu-i nicio problemă. Iniţial mi-au zis să trimit contractul, dar apoi m-au sunat şi mi-au zis „ştii că tu aveai contract şi nu ar trebui să apari la altă televiziune“, „păi nu aveam“. Nici măcar cei din conducere nu au fost anunţaţi, acolo sunt nişte hibe.

Kanal D nu a difuzat emisiunea atunci şi nu ştiu câte trusturi ar face acest gest pentru un artist

  • Totuşi emisiunea de la Kanal D nu a fost difuzată în acelaşi timp cu „Dansez pentru tine“. Oamenii de la Kanal D nu aveau nicio obligaţie faţă de mine, dar au fost atât de drăguţi încât nu au transmis-o în acea vineri.
  • Nu au difuzat emisiunea atunci şi nu ştiu câte trusturi ar face acest gest pentru un artist, mai ales că nu lucram pentru ei.

Cum ai primit decizia celor de la PRO?

Lucrurile sunt mai complexe şi anul acesta nu cred că va fi momentul potrivit să vorbesc despre lucrurile astea şi nu pentru că mi-ar fi interzis, ci pentru că simt că nu este frumos să scot la înaintare lucrurile negative ale câtorva oameni, când este o echipă atât de furmoasă.

Cum a comentat Wilmark declaraţiile lui Cornel Patrichi după excluderea columbianului de la Pro TV?

R. Adevărul: Cornel Patrichi (coregraf, la rândul lui dat afara de reprezentanţii Pro TV în sezonul 12 al emisiunii, n.r.) a spus într-un interviu că producătorii v-au premeditat plecarea pentru a-i face loc soţiei lui Mihai Petre, Elwira.

Datul cu părere este sportul principal al românilor şi unul dintre lucrurile pe care nu le agreez. Dacă a fost premeditată a fost din partea producătorilor, nu cred că Mihai sau Elwira ar fi avut vreo implicare directă.

Tot dumnealui a spus că v-aţi aliniat ordinelor producătorilor de a favoriza anumiţi concurenţi prin acordarea de note mari, doar de dragul audienţei.

Niciodată. Este un concurs nu atât de dans, cât un concurs de televiziune şi este destul de important să ţii cont de lucrul acesta pentru că fiecare are anumite criterii de jurizare, şi e normal şi foarte clar că ceea ce pentru mine este spectaculos, pentru altcineva poate nu este deloc.

Wilmark: "Eu o să lucrez în televiziune şi dacă există şi dacă nu există Pro TV"

Acelaşi Patrichi spunea că aţi vorbit frumos despre PRO în speranţa că veţi reînnoda nişte relaţii.

  • Eu o să lucrez în televiziune şi dacă există şi dacă nu există Pro TV, eu voi fi pe scenă atâta timp cât pot şi îmi permite sănătatea şi cât îmi doresc. Eu am procedat aşa nu pentru că sper la o viitoare colaborare, ci pentru că nu îmi stă în fire să vorbesc despre o întreagă echipă extraordinar de frumoasă raportându-mă la doi-trei oameni, să-i bag pe toţi în aceeaşi oală cu cei cu care nu m-am înţeles.
  • Echipa este superbă. E ca şi cum ai ai avea o nevastă, trăieşti cu ea mult timp, după zece ani vă despărţiţi şi atunci spui „este o femeie uşoară“. Atunci tu ce eşti?

Wilmark, despre cum a ajuns să lucreze la radio

Munca la radio nu era ceva nou pentru mine, tatăl meu a lucrat de când îl ştiu la radio şi mă lua cu el, vedeam ce face acolo, cum se pregăteşte. (...) În România am fost invitat la Radio Contact şi cum devenisem invitatul permanent, m-am gândit să fac o emisiune. Am fost cu propunerea peste tot, nu mi-o primea nimeni, nu mă primeau nici pe mine, apoi, din întâmplare, i-am povestit lui Gabriel Hennessey (fotograf, n.r.), el avea o prietenă care îl cunoştea pe directorul de la Radio 21.

Aşa am obţinut o întâlnire. Am mers conştiincios la sediu cu setul meu de vreo 40 de CD-uri şi le-am zis „domne, eu am muzica asta şi vreau să fac o emisiune“. Lor li s-a părut foarte interesant şi mi-au spus că voi fi coleg cu Alexandru Macavei (fostul director executiv al Radio 21, n.r.) şi aşa am început.

Perioada Pro FM, matinalul „Rondul de dimineaţă“

Mi-a plăcut, toate firele albe de păr de acolo mi se trag. Mă culcam foarte târziu şi mă trezeam foarte devreme, mergeam la evenimente mondene, trebuia să fiu atent la tot ce se întâmpla, citeam ziarele, pregăteam emisiunea, mergeam prin oraş să iau voxuri de la oameni, după care montam materialele. Dacă aveam noroc prindeam şi eu un pui de somn, dacă nu, mergeam să-mi ţin cursurile de dans.

Andi Moisescu şi Justinian Radu, printre oamenii care l-au inspirat pe Wilmark

Care sunt românii care v-au influenţat traseul, pe care îi admiraţi şi de la care aţi avut de învăţat?

Andi Moisescu şi Justinian Radu. Mi-a plăcut felul în care reuşeau să interacţioneze cu publicul, consider că este un dar. Câtă vremea am fost la Pro FM, omul cu care mă sfătuiam era Andi, el era DJ şi avea foarte multe idei, era un om cu care mă întindeam la discuţii.

Justinian Radu este o persoană care ştie foarte multe despre meseria de actor, un om pe care l-am văzut şi l-am admirat pe scenă de fiecare dată, un om care crea nişte momente frumoase.

Scopul meu nu a fost de a fura meserie de la aceşti oameni, ci de a învăţa meseria pentru ca la rândul meu să pot stăpâni orice situaţie.

Uite, un sfat foarte frumos l-am primit de la directorul Pro FM de pe vremea aceea. Într-o zi m-a sunat şi mi-a propus să prezint o emisiune alături de Dobrovolski şi într-o şedinţă el mi-a zis: „Wilmark gândeşte-te că suntem la radio, ceea ce vreau eu de la tine este ca oricine îţi ascultă glasul dimineaţa să zâmbească, să se bucure. Dacă omul ăla zâmbeşte, tu ţi-ai făcut treaba“. Pentru mine a fost cel mai bun lucru, cel mai frumos sfat.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petre Tutea Petre Tutea
    Poate face din nou echipa cu domnul Dobrovolski la noua emisiune matinala. Ar fi putut fi un cuplu haios, ca in anii 2000.
  • ion din balon ion din balon
    who cares about you and what you think :))
  • Tataee Tataee
    who cares?
  • qwerty qwerty
    doar 36 de ani are? credeam ca se apropie de 50.

Trimite un comentariu

sus