Skip to main content

Cel mai mare cablist al Spaniei a respins oferta Vodafone de şapte miliarde de euro

 

Operator de cablu - Ono - SpaniaPlanurile Vodafone de a cumpăra un nou mare jucător de pe piaţa de distribuţie TV din Europa au fost date peste cap, cel puţin pentru moment.

Publicitate

ONO, cel mai mare operator de cablu din Spania a respins oferta de achiziţie a companiei Vodafone, care se ridica la valoare de 6,9 miliarde de euro, potrivit Broadbandtvnews.com.

În schimb, compania spaniolă se pregăteşte pentru a demara procesul numit Ofertă Publică Iniţială (IPO), care, potrivit ziarului catalan Vanguardia, ar putea avea loc în prima parte a acestui an, mai scrie Broadbandtvnews.com. Preţul de pornire, potrivit aceleiaşi surse ar fi şapte miliarde de euro.

Pe de altă parte, publicaţia de business Bloomberg a scris că oferta făcută de Vodafone ar fi trebuit să se situeze între şapte şi opt miliarde de euro pentru a câştiga votul conducerii companiei.

Liderul pieţei de distribuţie prin cablu din Spania a primit în ultima perioadă mai multe oferte din partea unor companii multinaţionale. Ultima ofertă de acest tip a venit din partea operatorului de telecomunicaţii Vodafone, care spunea că este dispus să ofere 6,9 miliarde de euro, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Interesată de preluarea operatorului de cablu Ono (Spania) era şi compania americană Liberty Global, care deţine UPC România.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus