Skip to main content

Vodafone, dispus să plătească circa șapte miliarde de euro pentru cel mai mare cablist al Spaniei

 

Operator de cablu - Ono - SpaniaOperatorul de telefonie Vodafone își pregătește intrarea în forță pe piața distribuitorilor de televiziune. După ce în vara anului trecut a cumpărat cel mai mare operator de cablu din Germania - Kabel Deutschland - cu 7,7 miliarde de euro, acum compania britanică de telefonie este interesată de un alt lider pe piața de distribuție prin cablu din Europa.

Publicitate

De data aceasta este vorba de achiziția companiei Ono, cel mai important cablist din Spania.

Potrivit site-ului Broadbandtvnews.com, compania Vodafone este dispusă să ofere 6,9 miliarde de euro pentru Ono, principalul operator de cablu din Spania.

Ono are datorii de peste 3,4 miliarde de euro

Dacă tranzacția dintre Vodafone și Ono ar fi un succes, aproape jumătate din bani (circa 3,41 de miliarde) s-ar duce pe datorii, iar diferența ar reveni acționarilor (aproximativ 3,48 miliarde), potrivit informațiilor Broadbandtvnews.com.

Vodafone și Liberty Global se bat pe Ono

Interesată de preluarea operatorului de cablu Ono (Spania) este și compania americană Liberty Global, care deține UPC România. Potrivit unui material apărut, în urmă cu o lună de zile, în Financial Times, compania americană ar fi negociat preluarea Ono pentru suma de șapte miliarde de euro.

Compania Liberty Global a fost un contracandidat pentru Vodafone și în privința achiziției Kabel Deutschland.

Tranzacția dintre Vodafone și operatorul german de cablu (Kabel Deutschland) a fost finalizată în decembrie 2013, potrivit agenției Reuters.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum oare se bate lumea pe companii care au datorii de peste 3 miliarde de euro??? Sigur, vreun corporatist frustrat va spune ca nu ma pricep dar sigur e ceva putred la astfel de companii!!

Trimite un comentariu