Skip to main content

Reacţia inedită a lui George Zafiu, de la Europa FM, la textul lui Cabral despre radio

 

zafiu - protv magazin

Publicitate

REACŢIE INEDITĂ. Omul de radio George Zafiu, de la Europa FM, îi răspunde ironic lui Cabral la postarea „Microfoniştii. Cât de greu este să faci radio?",  în care vedeta de la Acasă TV se întreba cât este de greu să faci radio.

Textul lui Zafiu este aproape identic, cu cel al lui Cabral. Realizatorul de la Europa FM a găsit un artificiu ironic: a înlocuit cuvântul "radio" din textul lui Cabral cu "televiziune". Astfel, în varianta lui Zafiu, textul titlul „Microfoniştii. Ce mare lucru să faci radio” a devenit "Prompteriştii. Ce mare lucru să faci televiziune?"

„Intervenţii scurte, în care mai faci un mişto despre cate un titlu de ziar, despre un reportaj de la stiri, despre un vecin... si gata ora de emisie!”, aşa rezumă Cabral munca omului de la microfon.

De cealaltă parte, Zafiu răspunde: „Interventii scurte, dar fara sa uiti sa dai din maini si sa te strambi la camera pana lesina operatorul... si gata emisiunea!”, a contracarat Zafiu afirmaţia lui Cabral.

Omul de radio a păstrat chiar şi punctele de suspensie în exact aceleaşi fraze ca şi Cabral.

În acest weekend, şi jurnalistul de la România TV Cătălin Striblea, care a lucrat şi în radio, i-a răspuns de asemenea lui Cabral printr-un text dur: „Cabral, ai spus o prostie.” (detalii AICI).

Paginademedia.ro prezintă faţă în faţă textele celor doi:

Textul lui Cabral Textul lui George Zafiu
Microfonistii. Cat de greu este sa faci radio? Prompteristii. Ce mare lucru sa faci televiziune?
Ascultam cu totii la radio. Teoretic formula uzitata este sa lasi sa curga muzica (aceeasi la orice ora) si sa ai 3-4 interventii pe ora. Ne uitam cu totii la tv. In teorie treaba e simpla, trimiti 2-3 reporteri sa-ti faca niste materiale (cu aceiasi manelisti eventual), iar tu bagi 3-4 interventii de pe prompter.
Interventii scurte, in care mai faci un misto despre cate un titlu de ziar, despre un reportaj de la stiri, despre un vecin… si gata ora de emisie! Interventii scurte, dar fara sa uiti sa dai din maini si sa te strambi la camera pana lesina operatorul… si gata emisiunea!
Avem de pregatit o campanie foarte misto (o sa povestesc despre asta putin mai incolo, promit sa radeti), asa ca am trecut ieri pe la colegii din radio. Am fost de cateva ori prin diferite televiziuni (o sa va povestesc la un moment dat cateva intamplari, chiar o sa radeti).
Din vorba-n vorba am ajuns la comparatia asta, radio versus TV si...… am sfarsit prin a ne lua de par. Sau, ca sa fiu mai corect, am sfarsi prin a ne lua la misto. Sunt mereu interesante comparatiile TV versus radio....… se sfarsesc urat de obicei. Totusi, chiar daca sarim calul uneori, sfarsim prin a face misto.
Ce mare scofala sa faci radio? Ce mare smecherie sa faci o emisiune tv?
Nu ai preocuparea constientei corpului si a comunicarii non-verbale, nu trebuie sa te concentrezi la asta. Nu trebuie sa-ti controlezi inflexiunile vocii pentru a transmite ceva, e suficient sa faci asta din mimica fetii.
Nu ai stresul orientarii fata de camera sau fata de lumina. Nu trebuie sa vorbesti pe intro “„pana in vorba””
Poti sa ai orice moaca vrei, sa te imbraci cum vrei, sa stai cum vrei...… cat timp tii gura aproape de microfon si dai din buze. Daca esti mai uratel te fac astia la machiaj, te imbraca cei mai buni stilisti si respecti un desfasurator...… in plus nici nu trebuie sa crezi ceea ce spui atat timp cat ai prompter si un producator.
Mai mult…... ai interventii scurte, cat de-un haha-hihi, apoi jingle si intra piesa...… vai ce-am mai muncit, hai afara la un cico! Mai mult...… interventiile sunt scrise de altii, mai bagi un zambet, apoi generic si intra materialul…... vai ce greu a fost, si discutiile se lungesc la un brifcor pe balcon!
Si in timp ce-i luam la misto cu astea, ei ca nu...… ca e complicat sa faci radio, si e greut, si ca nu e doar cat se vede si...… vaicareli din astea, dar fara argumente. Aceleasi subiecte...… mie imi place sa-i iau peste picior…... dar ei nimic: e greu sa faci televiziune, e complicat, si nu e doar ce se vede pe sticla si…... smiorcaieli d`’astea, dar fara argumente concrete.
Acum...… pe mine m-au crescut ai mei atent la ce vorbesc, asa ca ma gandesc ca sunt sanse sa gresesc. Acum...… eu am cei 7 ani de acasa, dar e posibil sa ma insel.
Intrebarea este simpla: cat de greu este sa faci radio? Intrebarea este banala: cat de greu este sa faci televiziune?
p.s. Strang munitie si-apoi fac un post dragut (dragut=groaznic de ironic) despre colegii mei din radio. Microfonistii. p.s. Autorul originalului are suficienta munitie cat sa scrie in continuare despre noi, microfonistii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lele Lele
    Bravo, Zafiu! Experienta ta si diplomatia l-au pus pe tusa pe prompterist! :))
    P.S. Arde-l pe fraier!
  • villy villy
    Cabral are deja emisiune la Pro Fm de L-J de la 21. Microfonistii.
  • Serban Serban
    e o strategie de marketing iar oamenii de radio au cazut in plasa! Cabral va face probabil parte din echipa matinalului de la profm! Si ted te contrazic: tv iti da mura in gura, la radio trebuie sa faci oamenii sa isi inchipuie....sa viseze! Mult mai greu! iti spune unul care a facut si radio si televiziune!
  • Ted Ted
    Principala comparatie intre cele 2 teme: "cat de greu este sa faci radio?" versus "cat de greu este sa faci televiziune?" nu este despre oameni, ci despre riscuri. Pentru oameni este acelasi lucru: ori esti creativ, ori pleci.
    Este insa mult mai greu sa faci televiziune: se investesc mult mai multi bani, publicul schimba canalul mult mult des si mai usor la TV decat la radio, rezultatele de audienta sunt masurate permanent la TV, iar daca nu faci audienta esti concediat mult mult mai repede.
    Orice ar spune George, e mai usor sa faci radio decat TV. Dar intr-un aspect au ambii dreptate: nu e usor sa faci nici radio, nici TV.
  • Tibanu Tibanu
    alo, Cabral, ai pacatuit taica,? sau te crezi pe val?... pt ca "Ce e val, ca valul trece".
  • haha haha
    imi miroase a ceva teasing pt vreo campanie "smechera" ;)
  • Daniela Daniela
    Cand o sa inteleaga care-i treaba o sa-si dea seama ca a reusit sa fie mai penibil decat Cabral. Si nu e putin lucru. Cine a mai ascultat matinalul Europa fm probabil nu se mira.
  • tudor tudor
    Cabral sa se duca dupa Solcanu
  • Robu Williams Robu Williams
    Teoria ca teoria, dar practica va omoara, mass-medistilor!
  • Alex is Alex is
    I-ai dat de l-ai julit. Bravo George.
  • stefan stefan
    Perfect spus George.
  • Andrei Andrei
    1-0 Zafiu .
  • Dana Dana
    Bravo, George!!!
    Fin si de efect!

Trimite un comentariu

sus