Skip to main content

Dispută despre ce înseamnă să faci radio. Cabral: Ce mare scofala să faci radio? Striblea: Cabral, ai spus o prostie

 

Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Publicitate

Cătălin Striblea și Cabral polemizează despre cât este de greu să lucrezi în radio. Subiectul a fost lansat de către Cabral, prezentator la Acasă TV, într-o postare pe blogul său sub titlul „Microfoniștii. Cât de greu este să faci radio”.

„Nu ai preocuparea constientei corpului și a comunicării non-verbale, nu trebuie să te concentrezi la asta. Nu ai stresul orientării față de camera sau față de lumină. Poți sa ai orice moacă vrei, să te îmbraci cum vrei, să stai cum vrei... cât timp ții gura aproape de microfon și dai din buze”, a scris el pe blog.

„Mai mult... ai interventii scurte, cat de-un haha-hihi, apoi jingle si intra piesa... vai ce-am mai muncit, hai afara la un cico!”, a mai completat el.

„Acum... pe mine m-au crescut ai mei atent la ce vorbesc, asa ca ma gandesc ca sunt sanse sa gresesc. Intrebarea este simpla: cat de greu este sa faci radio?”, își îndeamnă el cititorii.

Un răspuns a venit de la jurnalistul Cătălin Striblea, pe blogul său, sub un titlu scurt și tăios: „Cabral, ai spus o prostie”. „Singura ta circumstanță atenuantă e că într-adevăr în România nu ai unde asculta radio”, a scris jurnalistul de la România TV.

„Da, Cabral. E greu să faci radio adevărat. Noi în România am avut unul singur aproape de ideea asta: RealitateaFm. Unde singurele argumente pe care le-am avut au fost vocile și ideile noastre. Unde dimineața nu exista muzică, ci doar informație și opinie”, a explicat Striblea.

„Sigur, ai dreptate când spui că nu ne păsa cu ce ne îmbrăcam. Iartă-ne că nu ne-am gândit și la asta. Am fi făcut-o, dacă știam că e important pentru publicul nostru. Și da, e de ajuns să pui buzițele în fața microfonului ca să-ți faci treaba. Doar că ele trebuie însoțite de mult creier”, a mai adăugat el.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Unul ce lucreaza la ,,SENZATIONAL, BOMBA, CEA MAI, CEL MAI ... pe scurt NOUL OTV" sa vorbeasca despre calitate ?
  • la cat de ascultate sunt radiourile in Romania nu i mare smecherie sa fii la Radio Dj , inafara de Radio Romania restu au aceiasi muzica si cam atat
  • E foarte ușor sa faci radio? Tu ce știi să faci monkey? Sa citesti pe prompter la fel ca soția ta.nimic altceva.actor nu ai talent și nimic altceva.și te dai în spectacol cu fetița aia de solcanu marii artiștii,care din fericire nu mai este.hai pa nontalent.
  • Striblea, numai un om cu mintile ratacite (sic!) poate afirma ca un singur post de radio atinge perfectiunea iar perfectiunea asta inseamna vocile si ideile de la Realitatea FM… Nu te opresti aici (bine ai fi facut sa…) si imi dai de inteles ca dimineata perfecta a unui om sanatos la cap (din nou, iarta-ma…) e cea in care, la radio, ”nu exista muzică, ci doar informație și opinie”…. Striblea, presupunand ca e asa si ca ai dreptate, opinia cui sa ascult eu, dimineata la rado? A ta? A colegilor tai?… Nu iti ajunge ca Romania e asa cum e (adica vai de capul si de steaua ei, ca sa fiu mai clar) si din cauza unor inși aparuti de cine stie unde, care isi repeta obsesiv, din zori si pana-n noapte, opiniile fara sa stie care e realitatea?… Striblea, sfatul meu este ca dimineata, tu alaturi de altii de teapa ta, sa asculti muzica. Fara informatii si fara opinii...
  • Striblea a avut mereu audiente egale cu IQ-ul sau si-si permite sa-i dea lectii unuia care lucreaza la cel mai puternic trust din Romania si care stie foarte bine ce inseamna profesionalismul din audiovizual. E ca si cum s-ar duce Marius Tuca Show la Larry King si i-ar spune ca nu stie cu ce se manaca Talk Show-urile.
  • Striblea face acelasi lucru pe care il face si Cabral cu siguranta fara sa vrea . Ignora DJ ii de radio , animatorii de programe in FM care fac radio ,dar evident la un radio muzical si nu unul de stiri /talk-radio.Spune superior ca "in Romania nu ai unde asculta radio " . Parafrazandu-l as putea spune si eu ca in Romania nu ai unde sa vezi o televiziune de stiri ci doar emisiuni in platou cu diversi invitati .

Trimite un comentariu