Skip to main content

Realitatea Media a mai pierdut două licenţe TV locale

 

sigla realitatea tvSocietatea Realitatea Media, care operează Realitatea TV, a pierdut cinci licenţe locale în două săptămâni. Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, în şedinţa de astăzi, două licenţe TV locale, una pentru staţia Realitatea TV Banat şi una pentru Realitatea TV Iaşi.

Publicitate

Decizia de astăzi a Consiliului vine la mai puţin de o săptămână, după ce Realitatea Media a mai pierdut trei licenţe locale - una de radio (Realitatea FM Piteşti) şi două pentru staţiile Realitatea TV din Alba Iulia şi Baia Mare. Despre decizia CNA, din 31 ianuarie, Paginademedia.ro a scris AICI.

Precizăm că postul Realitatea TV Iaşi nu a emis niciodată. Realitatea Media a primit licenţă de la CNA pentru staţia din Iaşi, pe data de 31 ianuarie 2012, dar aceasta nu a fost pusă în funcţiune. Consiliul a constatat că au trecut doi ani, termenul limită în care Realitatea Media putea lansa acest post de televiziune. În consecinţă, forul audiovizualului a hotărât în unanimitate ridicarea licenţei pentru televiziunea din Iaşi.

În cazul Realitatea TV Banat, licenţa a fost retrasă pentru că această staţie şi-a întrerupt emisia pentru 90 de zile (25 oct. - 25 dec. 2013). După această perioadă emisia nu a fost reluată.

Ce spune legea?

"Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate; b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului". ( Art. 57, alineatul 1, literele a şi b - Legea audiovizualului).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionuț Ionuț
    Va rog comunicați articolul de mai sus din lege , si membrilor PNL CNA si PDLPMP CNA, "decât " sa citească si sa aplice si pentru THE MONEY Channel, post care a încetat sa emită din luna Decembrie, CNA are toate rapoartele, dovezile, dar caută si se străduiesc sa l mai ajute odată pe Gusa, drept rasplata pentru aparițiilor domniilor lor si a domnului Udrea in emisiunile realitatea . Domnu Secretar se stat degeaba Cristea, domnule secretar de stat degeaba Mititelu, cititi nene legea. Si aplicați o !!!!

Trimite un comentariu

sus