Skip to main content

Traian Băsescu comentează "tactica" de eschivare a CNA în a lua decizii

 

Screen Shot 2014-02-12 at 3.07.18 PMPreşedintele Traian Băsescu a vorbit în emisiunea lui Robert Turcescu, difuzată, aseară, de B1 TV, despre o "tactică" folosită de Consiliul Naţional al Audiovizualului în luarea unor decizii.

Publicitate

"Eu mă uit ce au făcut cu mine şi cu familia mea. Eu am făcut plângeri la CNA. Ştiţi care e tactica? În momentul când se supune la vot, ies doi, ori unul - fost lucrător la BBC şi România Liberă, ori unul de la Vocea Americii, sau de la Pro TV... Ies doi şi se comunică la Cotroceni că nu au avut cvorum", a spus şeful statului în emisiunea Sub semnul întrebării, difuzată de postul B1 TV.

Înainte să facă această afirmaţie, Traian Băsescu a vorbit despre "urechile fine ale domnilor de la CNA".

Acesta a adăugat apoi că este "foarte greu de explicat cum mizeria pe care o face trustul turnătorului Voiculescu (...) este susţinută de oameni care au lucrat şi la BBC, şi la Europa Liberă şi la Vocea Americii".

"Câtă lipsă de (...) doamna aceea, doamna Georgescu. Vai de...", a mai comentat şeful statului, făcând un gest dezaprobator.

"Eu nu vreau să insist pe acest subiect", a spus Robert Turcescu pentru a încheia acest subiect.

Cum s-a ajuns la această discuţie?

Traian Băsescu comenta expresia "marţea neagră", iar Robert Turcescu, realizatorul emisiunii de la B1 TV, i-a atras atenţia că nu poate să spună că "a fost o lovitură de stat", amintind de recenta amendă primita de la CNA.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, dialogul dintre moderator şi Traian Băsescu:

Robert Turcescu: Aveţi grijă că dacă spun că "marţea neagră" a fost lovitură de stat, sare CNA-ul ...

Traian Băsescu:

"Atunci, le spun eu. A fost lovitură de stat domnilor, în vara anului 2012, şi o tendinţă de şubrezire a capacităţii statului de a lupta împotriva corupţiei, în marţea neagră. A fost lovitură de stat în vara lui 2012. (...) Vă rog să mă contraziceţi ca să nu vă amendeze CNA-ul."

"Domnule preşedinte, n-a fost lovitură de stat, atunci au încercat să facă statul mai bun", a spus, ironic, Robert Turcescu.

Apoi, şeful statului a vorbit despre "urechile fine ale domnilor de la CNA"

Traian Băsescu:

"Ţineţi cont că acolo sunt oameni care au lucrat şi la BBC, şi la Europa Liberă şi la Vocea Americii ... foarte greu de explicat cum mizeria pe care o face trustul turnătorului Voiculescu este susţinută exact de aceşti oameni, prin protejarea trustului Intact (...) Eu mă uit ce au făcut cu mine şi cu familia mea. Eu am făcut plângeri la CNA. Ştiţi care e tactica? În momentul când se supune la vot, ies doi, ori unul - fost lucrător la BBC şi România Liberă, ori unul de la Vocea Americii, sau pe unde au mai lucrat ei, sau de la Pro TV... Ies doi şi se comunică la Cotroceni că nu au avut cvorum".

"Câtă lipsă de (...) doamna aceea, doamna Georgescu. Vai de...", a mai comentat şeful statului şi făcând un gest dezaprobator cu mâna.

Acest dialog a avut loc în emisiunea Sub semnul întrebării, timp de aproximativ trei minute, după minutul '52.

http://www.youtube.com/watch?v=HYpl0cooYfk#t=3332

Înregistrarea completă a ediţiei de ieri seară a emisiunii lui Robert Turcescu o găsiţi şi pe site-ul b1.ro.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • calypso calypso
    ce sa mai comenteze basescu domnule ce sa mai zica marinarul asta infect ca nu-l mai crede nimeni indiferent ce va zice el
  • valentina valentina
    s-a trezit asta sa vorbeasca din nou....jalnic
  • maria preda maria preda
    Alo, profu/profa de gramatica. Pierzi esenta...Te simti mai bine acum ca l-ai corectat pe om? Ia un biscuite si stai jos.
  • cris cris
    da, Neo, vad DECAT! Vai delimba romana, saraca de ea, ca tare mai e schingiuita! si ce-i mai trist, ca toate aberatiile astea analfabete intra in DOOM! Adica in loc sa invatam copiii sa vorbeasca romaneste corect, introducem ferentarismele in dictionar si decretam ca sunt o forma corecta :( , vezi cuvantul "locatie", care mai nou inseamna si "loc"!!! Asa si cu "decat-ul" asta, o sa ajunga forma corecta pentru DOAR. Neo, daca n-ai inteles nimic din comentariu, hai sa-ti "esplic": DECAT se foloseste la formele negative: N-am DECAT 2 mere. DOAR se foloseste in propozitiile afirmative: A, DOAR 2 mere. Deci, ori spui: Astia vad DOAR ce vor sa vada, ori spui Astia NU vad DECAT ce vor sa vada.
  • Neo Neo
    Bravo paule, bine punctat! Astia vad decat ce vor sa vada, restul invizibil.
  • paul S paul S
    La sfarsit de tot a intrebat Turcescu de ce nu-l gratiaza nea' Base pe nea' Gigi, iar nea' Base a scos din buzunar un document (rezolutie negativa de la min Justitiei) pe care... iaca pozna... I'll avea intamplator la el. Din asta am tras concluzia ca Robert e o sluga, iar interviul a fost pregatit minutios, cu mingi ridicate la fileu.
    Nu te-ai prins de faza asta cu nea' Gigi, Petrisoare?
  • ziDzi ziDzi
    audienta posturilor de stiri aseara !?
  • marius marius
    Turcescule ce-ti mai place sa pui intrebarile pe care le primesti in scris de la șeful suprem. la fel ca in ultima confruntare de la alegerile din 2009: "E adevărat ca ați lovit copilul cu PUMNUL?", iar răspunsul, cu mana pe Biblie, a șefului suprem a fost fără echivoc ADEVARAT, chiar daca întrebarea corecta era: "Ați lovit copilul da sau nu?", dar așa era înmânată de cel pe care îl preamărești.

Trimite un comentariu

sus