Skip to main content

Reclama Romtelecom, cu Smiley şi Bartoş pe un tren, interzisă de CNA. Ministerul Internelor: A crescut numărul copiilor electrocutaţi pe garnituri de tren

 
romtelecom__foto iqads
romtelecom__foto iqads

romtelecom__foto iqads
Foto: Iqads

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis astăzi să interzică un spot Romtelecom, cu Smiley şi Pavel Bartoş, după ce a crescut numărul copiilor răniţii din cauza faptului că s-au urcat pe garnituri de tren.

Consiliul a luat în discutia acest subiect ca urmare a unei sesizări a Ministerului Interne, semnată de Raed Arafat, în care se spune că a fost înregistrată „o creştere neobişnuită a numărului de cazuri grave de copii sau adolescenţi electrocutaţi ca urmare a faptului că s-au urcat pe garniturile de tren”.

Consiliul a decis să adauge chiar astăzi subiectul pe ordinea de zi a şedinţei. „ Dat fiind impactul social neaşteptat al spotului, m-am gândit dacă nu ar fi corect să-l analizăm de astăzi după ce parcurgeţi textul sesizării”, a declarat Laura Georgescu în şedinţa de astăzi.

VOTUL. Decizia de intrare în legalitate, care echivalează cu interzicerea spotului în forma actuală, a  primit nouă voturi pentru (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Alexandru Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul împotrivă, din partea lui Christian Mititelu.

Viorel Vasile Buda, membru CNA – Eu voi vota să scoatem acest spot de pe TV, numai că el va rămâne în continuare pe internet, iar cei care se urcă pe tren, se uită pe telefoane, pe tabletele la care se face reclamă, şi nu prea au treabă cu televizorul. Să nu credeţi că ăia care se urcă pe vagoane se uită la Antena 1.

Radu Călin Cristea – Televizorul este totuşi un mijloc de informare mult mai accesibil.

Christian Mititelu, membru CNA – Responsabilitatea pentru ceea ce face un copil nu ţine neapărat de CNA. Există părinţi, există educaţie, există şcoală, există oameni de pază la gară, există controlor în tren. Nu poţi să te urci pe acoperişul unui tren aşa oricum şi oricând. În copilăria mea am mers şi eu cocoţat pe tren, sigur, atunci nu erau trenuri electrice.

Valenti Jucan, membru CNA – Dacă vă ajută cu ceva, cunosc mai bine acest subiect şi ştiu că se pregăteşte o reacţie din partea companiei. Se pregăteşte un răspuns care să contracareze şi care să arate că nu se face aşa. Probabil că ei vor găsi o metodă inteligentă şi mai pe înţelesul tinerilor.

Răsvan Popescu, membru CNA – Să vă dau un exemplu de pe vremea când lucram pe Valea Jiului. Acolo copiii aveau obiceiul să se joace în triaj şi se suiau pe trenurile de cărbuni, acelea erau trenuleţele lor, şi din când în când se înregistrau accidente. După ce că unii o fac aşa de capul lor, le mai arăţi şi la televizor nişte eroi care se urcă cu skateboarduri pe vagoane.

Ce spune sesizarea Ministerului de Interne: 

Dorim să vă solicităm sprijinul pentru găsirea unor soluţii urgente de rezolvare a următoarelor situaţii.

În ultimele 2 - 3 săptămâni, sistemul naţional de intervenţii în situaţii de urgenţă se confruntă cu o creştere neobişnuită a numărului de cazuri grave de copii sau adolescenţi electrocutaţi ca urmare a faptului că s-au urcat pe garniturile de tren aflate sub liniile de alimentare  cu înaltă tensiune.

Una dintre ipotezele care ar putea să explice acest fenomen îngrijorător este o posibilă influenţă a unui clip publicitar realizat pentru o companie de telefonie mobilă, Romtelecom Cosmote, în care două personaje care beneficiază de foarte multă simpatie în rândul copiilor  şi adolescenţilor, Smiley şi Pavel Bartoş, realizează o serie de exhibiţii acrobatice, urcaţi pe un tren în mişcare.

Începerea promovării acestui clip publicitar se corelează destul de bine cu recrudescenţa cazurilor grave de electrocuţii prezente mai sus.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gadjodillo gadjodillo
    Cosmote şi Romtelecom sînt parte a aceleiaşi companii. Sînt şi branduri, e drept - şi ca atare noi le vedem de sine stătătoare. Dar e posibil ca, în calitate de "clienţi de publicitate", să fie corect să spui "Romtelecom Cosmote".
    Vezi că în text apare:
    "clip publicitar realizat pentru o companie de telefonie mobilă, Romtelecom Cosmote".
  • Iulia Iulia
    Romtelecom si Cosmote au fuzionat, asa ca cei care au scris articolul erau informati din acest punct de vedere.
  • m m
    caterinca maxima la sedintele astea, ma duc si eu sa spun ce am facut in copilarie. dar nu am vazut nicio discutie in CNA referitoare la stirile de ieri unde s-au difuzat imagini cu cadavrul blurat fumegand asa duios. pentru asta as da o amenda de minim 10mii de euro de caciula.
  • Maimuta vede, maimuta face | Andu P.
    […] Vezi si: Reclama Romtelecom interzisa de CNA […]
  • dya dya
    Eu cred ca membri CNA s-au ticnit de tot. E ca si cum ai interzice filmele cu Superman, Batman sau Ironman. Bai, voi nu sunteti intregi la cap!. Asta nu ar fi o problema personala daca nu ati fi reprezentantii mei in cèea ce priveste ce urmeaza sa vad sau sa aud la TV/Radio.
  • iCiolac iCiolac
    http://iciolac.wordpress.com/2014/04/29/ca-un-fel-de-scrisoare-deschisa-pentru-doamna-laura-georgescu-cna/

    Doamnei Laura Georgescu
  • Octavian Octavian
    Poate ca romtelecom a platit pe unii sa arunce o momeala la cna si oamenii au muscat... Rezultatul va sta in numarul de vizionari de pe net de dupa interzicere...
    Tara arde si cna-ul se piaptana. Pe banii nostri.
  • myhay myhay
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Astia de la CNA confirma inca odata cat de inapti pot fi si mai sunt si platiti pentru asta. Sunt zeci de filme cu scene pe trenuri si chiar pe dedesupt sau scene mult mai violente.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Da, asa este. A fost o confuzie
  • bogdan bogdan
    Reclama e pt ROMTELECOM desteptilor
  • ștefan ștefan
    Hai măi cum voi nu știți că această reclamă e făcută pe calculator?
  • protopopescu protopopescu
    cam cat de prost trebuie sa fii sa faci si tu ce vezi la tv? dar gospodinele cand vad ca nu stiu care detergent de vase spala 10.000 de farfurii chiar se apuca sa numere cate spala cu o sticla? sau cand nu stiu ce vedeta se da peste cap de 5 ori dupa ce a mancat din iaurtul minune asa faceti si voi acasa? eu cred ca cei de la interne isi ascund incompetenta in spatele unor astfel de scuze. maine poimaine o sa interzica filmele pe tv pe motiv ca de aia avem violuri si crime. Internele vedeti ca apare filmul Fast and Furious 7. si accidentele pe sosele cauzate de viteza nu se intampla pentru ca voi sunteti niste cretini sinistri mega spagari. se intampla pentru ca noi mergem la cinema sau ne uitam la tv.
  • Fat frumos Fat frumos
    Niste pacalici astia doi asa zis artistii lu peste. Au dreptate cei de la CNA. Talentele adevarate ale Romaniei ori au plecat prin strainatate ori s-au retras modest in lumea lor mica si valoroasa. Ce sa invete tineretul in ziua de azi, mahala cu grasul ala de Bartos si de la Smiley cacarau cum se face freza :( bbrrr de aici cu talentele voastre :(
  • marinela marinela
    vaai, acu pricep. deci migratia in moldova noua a fost inspirata din western nu? istoria se scrie sub ochii nostri, pina si Ministerul de Interne observa. Ar fi putut totusi sa omita numele mult uzitate, personajele sunt cunoscute deja la saturatie.
  • cristi cristi
    e mâna concurentei!

Trimite un comentariu

sus