Skip to main content

Urania, cea mai veche realizatoare din B1, restructurată de la postul TV. Emisiunea, scoasă din grilă după 12 ani. 40 de site-uri folosesc ilegal numele Uraniei

 
Simona Varzaru - Urania
Simona Varzaru - Urania

Simona Varzaru - Urania

Publicitate

Pasul Fortunei, cea mai longevivă emisiune de la B1, nu se mai regăseşte în grila postului TV. "A fost scoasă în cadrul restructurărilor", a declarat pentru Paginademedia.ro Simona Vărzaru, realizatoarea cunoscută ca Urania.

Într-un interviu pentru Paginademedia.ro, Simona VărzaruUrania povesteşte despre emisiunea de la B1, despre programele de astrologie pe care le realizează de 21 de ani sub numele Urania, dar şi despre o problemă majoră: 40 de site-uri pirat îi folosesc ilegal numele şi conţinutul emisiunii.

Pasul fortunei, cu Urania, a fost pe B1 TV încă de la lansarea postului. Emisiunea difuzată sâmbăta, de la ora 16.00, avea audienţe peste media canalului.

În luna mai, de exemplu, Urania era urmărită de aproape 100.000 de telespectatori pe minut, în mediul urban (1% rating). În comparaţie, media B1 la oraşe este de 75.000 de telespectatori (0,8 rating).

Interviul acordat de Simona Vărzaru - Urania:

Paginademedia.ro? De ce nu mai este emisiunea Pasul Fortunei pe post?
Simona Vărzaru – Urania: A fost scoasă în cadrul măsurilor de restructurare. Nu am întrebat de ce. Probabil că B1 TV nu a mai avut resurse şi pentru această emisiune.

Câţi ani are "Urania"?
Sunt 21 de ani de când fac programe de astrologie pe TV. Am început în luna iunie, la Europa Nova. Atunci a luat naştere Urania. Făceam două emisiuni, una sâmbăta, de o oră şi jumătate şi alta duminica, tot o oră şi jumătate, în care făceam analize astrologice în direct.

După câteva luni, cei de la Tele 7 m-au invitat la emisiunile duminicale apori, în toamna lui 1997, am început să fac la Tele 7 Forţa destinului.
În toamna lui 2002, am venit la B1 TV.

Ce emisiuni făceaţi la B1?
În afară de Pasul Fortunei, mai era emisiunea Lumea în 10.000 de minute, pe care am realizat-o până acum un an. Era un program de tip enciclopedic.

Aţi întrebat de ce a fost scoasă emisiunea?
Nu am întrebat. Pentru mine, oricum nu este nicio problemă, nu m-am certat cu nimeni de acolo. Nu sunt supărată.

Sunt mândră că într-o perioadă de criză am reuşit să ţin emisiunea. Făceam cam tot la emisiune: era înregistrată de mine, ilustraţiile eu le alegeam, la fel muzica, eram realizator şi propriul meu producător. Din partea televiziunii, nu erau costuri de studio. Nici curent electric nu consumam de acolo.

Ce veţi face în continuare? Veţi continua pe TV?
Nu am discutat cu nimeni încă. Dacă va fi nevoie de mine, pentru un program fără niciun fel de compromis, atunci da.

40 de site-uri pirat cu Urania. "Sunt o victimă a propriului meu success. Zeci de site-uri mi-au furat numele"

Trebuie să menţionez un lucru extrem de important: sunt 40 de site-uri care folosesc ilegal informaţii astrologice oferite de Urania. Sunt victima propriului meu succes.

Eu nu am niciun site, nu am niciun cont de Facebook! Toate site-urile sau conturile cu Urania folosesc o manipulare care nu are niciun fel de legătură cu persoana Simonei Vărzaru. Aceasta nu colaborează cu ei, nu realizează nicio rubrică pentru acele site-uri. Sunt site-uri care iau toată emisiunea, o transcriau integral şi astfel fac trafic!

Emisiunea a fost şi victima acestor site-uri, care au mutat atenţia de la TV pe internet, pentru că audienţa lor a crescut datorită informaţiilor transcrise din emisiune.

De exemplu, unul dintre site-uri are peste nouă milioane de afişări.

Pe lângă faptul că folosesc numele meu, sunt şi site-uri unde "Urania răspunde", pe messenger. Fals! Sau site-uri unde Urania oferă consultaţii. Fals! Nu am nicio legătură cu acele site-uri.

Oamenii de acolo chiar cred că este vorba de mine, dar nu este aşa. Se folosesc de numele meu.

Nu scriu pentru niciun site, nu colaborez cu nicio structură media. Nu dau consultaţii sub nicio formă.

Vă veţi face şi dvs un site?
În următoarele săptămâni voi începe să dau informaţii astrologice pe adevăratul meu site.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anca Anca
    Teodoro, faci parte din acele gunoaie care ne fac de ras peste hotare, in tara si in orice imprejurare, care arunca si cu noroi si cu venin fara a avea vreun motiv anume. Acele gunoaie care nu au auzit de toleranta, de respect, de bun simt, care se uita de pe o margine de sant la trecatori pentru a comenta "uite-l si pe ala ce fata are, uite-o pe aia cum merge, cum e imbracata" numai asa, ca sa se simta superiori. Stai si analizezi emisiunea ca sa ai ce critica.
    Mi-e sila de ratatii ca tine care fac umbra degeaba pamantului, care prin agresivitatea atitudinii lor fac sa parem un popor de needucati, de barfitori, de indivizi fara caracter.
    Esti de cea mai joasa speta. Fara mizerabili ca tine, am respira aer curat.
    Habar n-ai pe ce lume traiesti, Teodoro!
  • Antares Antares
    Constat ca am, intr-adevar, "defectiv" de virgula. Ia vezi, observi? (Azi ti-au suras astrele, ca sa vezi!!!)

    P.S.: In cazul in care comentariul meu anterior este acceptat, doresc sa-mi cer iertare de la ceilalti cititori pentru modul neacademic in care m-am exprimat, insa de mult eleganta si bunul simt nu mai tuseaza pe cei de teapa "teodorei", pe astia trebuie sa-i tratezi ca atare, pe limba lor, ca sa priceapa.
  • Antares Antares
    A, deci tu erai aia care s-a plans ca emisiunile erau "taraganate adormitor"... :)) Vorbesti de masochism, dar prin ce vomiti tu in acest comentariu, intelegem ca te uitai cu nesat la ceva care-ti provoca suferinta, altfel nu aveai de unde sa stii cum se prezinta emisiunea, nu puteai face "recenzii", sau sondaje printre telespectatori! Mno? Iubita (sau scumpule, in cazul in care esti "teodor", in realitate), de doamna Simona Varzaru a auzit multa lume (si in calitate de personalitate tv, si astrolog, si critic de arta, printre altele), insa de tine... nu stim cine esti; doar te ascunzi dupa un nume scris fara majuscula... ca orice substantiv comun. Nu-i asa ca e trist? Stai in fata tastelor si-ti versi frustrarea, mizeria interioara, obsesiile tenebroase fata de o persoana care intrece pe multi in privinta nivelului intelectual, spiritual si educational, in rest ce faci?! Sau, probabil o cunosti personal si te oftici ca nu-i ajungi nici la glezna; se intampla des, se spune ca la umbra copacului inalt cresc multe buruieni. Oare ce pozitii nefaste au avut corpurile ceresti cand te-a fatat ma-ta, de ai iesit atat de ordinar/a si abject/a?! Uite, iti fac onoarea si-ti raspund acum, dupa un an, chit ca nu prea obisnuiesc sa dau binete gunoaielor, dar s-a intamplat sa calc in... comentariul tau, pentru ca brusc mi s-a facut dor de Urania si am cautat noutati. Din pacate, am dat de tine. Dar nu-i nimic, pe gunoaie calc zilnic, pana maine o sa uit ce-am citit. Sper doar ca dumneaei sa revina cat mai repede, desi s-a umplut lumea de alde tine, iar oamenii exceptionali nu prea mai au loc de voi, gunoaiele, dejectiile. Drum drept (catre prima gura de canal descoperita) si lumina (caci e noapte in capul si sufletelul tau)! P.S.: Ia vezi, sunt toate virgulele in regula? Sper ca am gresit macar una, altfel ce satisfactii marunte ai avea pe ziua de azi?!
  • Fane Fane
    Buna ziua! Pentu aceia care nu au aflat deja, previziunile Uraniei le puteti gasi din data de 17.10 in ziarul Libertatea. Am pus mai jos un link ce confirma cele spuse.
    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/previziuni-astrale-marca-urania-horoscop-510097.html
  • ghina ghina
    Care este site-ul doamnei Simona Varzaru(Urania),cel adevarat!
  • dorina dorina
    care este site-ul adevarat? eu tot mai astept un raspuns.
  • dorina dorina
    Mi-e dor de Urania. Am urmarit-o din 2004. Pe atunci eram disperata. Aveam probleme financiare si nici acum nu sunt mai bine. Coincidenta sau nu, mi-a calauzit pasii si destinul ani buni. Si am imbolnavit si pe altii.Rude sau prieteni, le-am relatat toate cate s-au adeverit in spusele ei, si i-am facut sa o urmareasca. Mare dezamagire ca nu mai este. Recunosc ca atunci cand nu puteam urmari emisiunea ma uitam pe net in urmatoarele zile, dar am crezut ca are legatura. Si azi o mai caut. Era pentru mine, care credeam foarte mult, un licar de speranta, chiar daca sunt rac si astrele erau mai mult nefavorabile.
    Eu inca mai astept. Doresc sa mai am informatii de la acest astrolog care mi sa parut cel mai aproape de adevar.
    Te salut Simona Varzaru, si tot respectul cuvenit ti-l trimit!
  • Liana Liana
    Citind comentariile , am vazut ca in Romania exista foarte multi tineri suficienti la capitolul cultura....atat de suficienti la capitolul cultura si la opiniile personal exprimate de diverse persoane, incat ......Romania se afla in cadere libera!Macar generatia mea a facut ceva...Revolutia, la care au murit tineri nu pentru ca ei azi sa vorbeasca de cea mai mizerabila maniera si sa aduca numai critici la adresa Romaniei.Aveti grija ce faceti cu tara ! Cu mitocanii si injurii, cu nemunca si tradare nu se mentine o tara, ci se distruge!
  • Irene Irene
    Pasul Fortunei era singura emisune de la postul B1 pe care o urmaream. Abia asteptam sa se faca ora 16. Din pacate, interesele unora au lucrat in defavoarea unei persoane culte, buna profesionista si demne de admiratie. Prezicerile dumneai ne atentionau asupra unor oportunitati sau asupra unor tendinte periculoase spre care aveam toate sansele sa alunecam. Era cea mai serioasa emisiune de specialitate (mai ales in perioada cand vorbea si despre alte domenii.) Dar asta era doar pt oameni destepti, ceea ce poate ca a deranjat...!!
  • Nicoleta-Arad Nicoleta-Arad
    Am urmarit cu un interes deosebit emisiunile Simonei Varzaru, nu am stiut ce s-a intamplat de nu a mai aparut in grila de programe de la B1.
    Astept cu nerabdare sa ne comnicati site-ul unde va putem urmari!
  • carmen carmen
    Va rog d.na Simona comunicati.ne site.ul dvs. Sunteti singura care face o analiza astrologica adevarata. Am cistigat chiar si la loto de doua ori dupa ce v.am ascultat sfaturile astrologice. Va multumim ca existati.
  • nicoleta nicoleta
    Este singurul astrolog din tara care stie ce spune, in rest interpretarile celorlalti sunt doar niste copy/paste sau daca nu, interpretari incoerente, nimeni nu face previziuni asa cum face Urania. Mari regrete pentru dansa. Exceptional om, mare mare calitate profesionala, plus ca are si har !
  • Anca Anca
    va rugam sa ne comunicati in acest articol site-ul oficial al dvs. multumim!
  • ana puscau ana puscau
    sunt perfect deacord cu tine Maria.daca afli saitu doamnei simona trimite-mi si mie adresa,merci anticipat
  • ileana ileana
    Da,cu respecto asteptam o rezolvare pentru a ne auzi curind

Trimite un comentariu

sus