Skip to main content

Mircea Badea a pierdut apelul într-un proces cu Robert Turcescu. Badea a folosit termeni ofensatori la adresa lui Turcescu

 
badea turcescu
badea turcescu

badea turcescu

Publicitate

Robert Turcescu a câştigat apelul formulat de Mircea la Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitvă. Turcescu l-a dat în judecată pe prezentatorul emisiunii “În gura presei” pentru ameninţări şi instigare la violenţă.

Jurnalistul a avut câştig de cauză la Judecătoria Sectorului 3, în decembrie 2013, însă decizia nu era definitivă, putând fi atacată cu apel. Aşa s-a şi întâmplat, Mircea Badea a făcut recurs la Tribunalul Bucureşti, însă acesta i-a fost respins.

Ce spune decizia instanţei: Respinge apelul ca nefondat. Ia act că intimatul-reclamant nu solicită cheltuieli de judecată. Definitivă

Instanţa Judecătoriei de la Sectorul 3 a catalogat limbajul lui Mircea Badea la adresa lui Robert Turcescu despre „agresiv”, „vulgar”, „indecent” şi „excesiv”, în motivarea sentinţei în care jurnalistul de la B1 TV a avut câştig de caz în faţa lui Mircea Badea.

„Tonalitatea discursului poate fi considerată una agresivă iar mesajul transmis are capacitatea de a incita la ură şi ostilitate. Pârâtul repetă cuvintele „urăsc”, „să le fac rău” ceea ce intensifică conţinutul discursului şi subliniază formularea intenţionată”, se arată în motivarea instanţei, despre care paginademedia.ro a scris AICI.

Judecătoria Sectorului 3 a decis în luna decembrie a anului trecut că Mircea Badea ar trebui să-i plătească lui Turcescu daune morale de 1 leu şi să publice decizia instanţei, după ce aceasta devine definitivă, în trei ziare de largă circulaţie.

CONCLUZIA INSTANŢEI JUDECĂTORIEI SECTORULUI 3.

Instanţa a identificat, în speţă, mai mulţi termeni ofensatori la adresa reclamantului („Colonelul Turcelu”, „propagndist de ăsta abject, hidos, oribil, putred viermănos”, „Te iubesc. În gură”, „bolnav mintal”, „lacheu de serviciu”, „tenebro-constipato-învârtoşato-încruntat”), precum şi afirmaţii ale pârâtului continuând cu elemente ce incită la ură şi intoleranţă(„Deci eu îi urăsc pe aceşti oameni. Am ajuns în România anului 2013 să urăsc nişte oaemni până la dezumanizare. Cred că am mai spus asta… Îi urăsc atât de rău pe aceşti abjecţi.. Atât de rău îi urăsc pe ăştia (…) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora, o să le fac.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    I-a dat o lectie si l-a umilit in ultimul hal. :) Bravo, Turcescu!
  • Irina Slaveanu Irina Slaveanu
    Foarte rau a facut Robert ca a cerut daune doar l leu. Nu cred ca pentru un astfel de individ este cazul sa umbli cu manusi! Nimic nu va invata din asta si totul se va repeta!

Trimite un comentariu

sus