Skip to main content

Viitorii jurnalişti îi au ca modele pe Mircea Badea, Mihai Gâdea şi Andreea Esca

 
jurnalisti
jurnalisti

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

Publicitate

461 de candidaţi au susţinut ieri examenul scris la specializarea Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Cei mai mulţi sunt fascinaţi de Mircea Badea, vedeta postului de televiziune Antena 3, scrie Adevărul.

Întrebaţi ce tip de jurnalism vor să practice şi care este jurnalistul lor preferat, tinerii jurnalişti au răspuns că vor să lucreze în televiziune. La cea de-a doua întrebare, cei mai mulţi au răspuns „Mircea Badea“.

„Am crescut cu el şi e normal să îmi placă de el“, spune Lucian. Alina, o tânără care doreşte să lucreze în televiziune, de undeva din spatele camerelor de filmat, are un argument imbatabil pentru preferinţa ei: „Mircea Badea. E cel mai tare, nu?“. Răspunsul „Mircea Badea“ continuă să vină de la alţi tineri ieşiţi din examen.

Andreea Esca, modelul feminin. Părinţii îşi susţin copiii de pe margine: „O fi el inginer, dar, vorba lui Iorga, tot intelectual e. Se vede că ştie meserie“. Nu-i clinteşte nici argumentul că Mircea Badea declară, de câte ori are ocazia, că nu se consideră jurnalist. Remus, un alt candidat la un loc la Jurnalism, îl are drept model pe Mihai Gâdea.

Ana ne spune verde-n faţă: „Aş vrea să fiu ca Andreea Esca. Să fac bani ca ea“.

Mai există o categorie de candidaţi la Jurnalism: cei care nu vor să fie jurnalişti, dar îşi depun dosarul şi aici ca o plasă de protecţie în cazul în care nu intră la alte facultăţi.

Bianca nu citeşte presa, nu-i place meseria de ziarist, dar dacă nu intră în altă parte o să urmeze Facultatea de Jurnalism. A dat examenul pentru că nu necesită prea multe cunoştinţe: „Trebuie să ştii limba română şi să ai ceva talent la scris. Nu e cine ştie ce“.

Nu dispare presa. Atât candidaţii – în marea lor majoritate adolescenţi –, cât şi părinţii acestora nu se sperie de tot mai invocata moarte a presei tradiţionale. „Îşi vor găsi de muncă. Sunt televiziunile, sunt site-urile. Şi acolo tot jurnalişti lucrează. Nu moare presa, mai durează un pic“, ne spune o doamnă care-şi aşteaptă fiica. Speră să o vadă jurnalistă de cultură: „Ei îi place să scrie despre filme“.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Daca preciza cineva Moise Guran? :)
  • n n
    "Modelele" noii generaţii de jurnalişti sunt, oare, adventistul buzat cu creierul spălat Gâdea, schizofrenicul golan de cartier Badea şi dinţoasa-robot Esca? Rău am ajuns, măi fraţilor!
  • emi emi
    @bahmu nu stiu la ce canale straine te uiti, dar in Romania majoritatea vedetelor au aparut din neant, de studii ce sa mai zic...poate studii de mahala.
  • pusa pusa
    vedeta TV poti devein acum si daca esti bun la injuraturi, scandaluri, daca apari la Maruta sau Gherghe...orice incult poate devein vedeta si asta ni se arata la TV...atunci cum n-ar vrea oricine sa devina ca "modelele" prezentate pe ecran?
  • pusa pusa
    A dat examenul pentru că nu necesită prea multe cunoştinţe: „Trebuie să ştii limba română şi să ai ceva talent la scris. Nu e cine ştie ce“. - Da, inseamna ca oricine poate intra, nu conteaza gradul de cultura a unui jurnalist?
  • pusa pusa
    tot Badea a zis-o saracul, intr-o vreme in care nu prea dadea atatea limbi...dar ca viitorii jurnalisti sa aibe pe Badea si Gadea idoli...e grav de tot, asta ar trebui sa fie intrebare eliminatory..si rezultatele sa se dea dupa ce toti candidatii au raspuns la ea, ca sa nu faca ajustari
  • bahmu bahmu
    Asta este generatia ZU...nu ai ce le cere...ei cred ca, imediat dupa ce vor obtine o diploma, le vor lua locul celor trei personaje de televiziune... care nici nu cred ca au studii jurnalistice. Cu alte cuvinte, daca esti bun in ceea ce faci poti deveni vedeta TV...in timp, cu munca si cu perseverenta.
  • geo geo
    Astia jurnalisti...inca o generatie de ratati care, peste 3 ani, vor termina o Facultate de someri...ptr ca, in ziua de astazi, majoritatea televiziunilor isi recruteaza angajatii din rindul absolventilor "Scolilor" pe care le au...
  • Daniel Daniel
    Foarte tare, deci un tanar care vrea sa ajunga jurnalist la intrebarea "De ce jurnalist iti place?" el raspunde cu un nume care nu are nici o treaba cu jurnalismul??? Pai e clar ce viitor are presa autohtona. Si cand te candesti ca acesti oameni peste cativa ani vor avea menirea de a informa publicul.
  • Adi Adi
    Cand citesti asa ceva ii dai dreptate celui care a zis:Frumoasa tara, pacat ca e locuita!!

Trimite un comentariu

sus