Skip to main content

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare

 

dan voiculescu_antena 3

Publicitate

Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Dan Voiculescu, fondatorul grupului Intact şi al PartiduluI Conservator, la 10 ani de închisoare cu executare. Decizia este irevocabilă

Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, în studio, după aflarea sentinţei: „Pentru 10 ani de mandat ticălos al lui Traian Băsescu, 10 ani de închisoare pentru profesorul Dan Voiculescu. (...) Este o sentinţă după dictare, după dictarea procurorilor, a celor care exercitau presiuni asupra experiţilor”. „O sentinţă fără precedent (...) pentru o faptă închipuită”

Mircea Badea: „Această decizie de astăzi al acestui pluton de execuţie este cel mai mare proces politic din ultimii 25 de ani. Acesta este punctul meu de vedere. Din punctul meu de vedere este cel mai mare, vizibil, strident proces politic din ultimii 25 de ani. S-a vorbit despre fapte, despre probe, s-au făcut dezvăluiri. Cei care exultă ca şi cum le-am fi făcut ceva sau Dan Voiculescu le-ar fi făcut ceva trebuie să afle că nu se termină astăzi, de-abia acum începem.

Pentru această decizie chiar criminală există căi de atac. Nu am niciun fel de îndoială că acest proces va fi câştigat. E adevărat că foarte mult timp nişte oameni vor suporta nişte rigori. În ceea ce mă priveşte pe mine, lucrurile nici pe departe nu se termină aici, lucrurile dintr un anumit punct de vedere abia încep”

Mircea Badea se află la IPJ Ilfov, unde s-a predat Dan Voiculescu.

UPDATE. Sediul Antenei 3 şi terenurile vor fi confiscate, potrivit deciziei instanţei.

Lista completa a sentintelor, via HotNews:

  • Dan Voiculescu - zece ani de inchisoare cu executare
  • Popa Corneliu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare
  • Sandu Jean Catalin a fost condamnat la 6 ani de inchisoare
  • Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de inchisoare
  • Sorin Pantis a fost condamnat la 7 ani de inchisoare
  • Nicolae Savulescu, 6 ani de inchisoare
  • Gheorghe Sin, 4 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 6 ani
  • Constantin Baciu, 4 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 6 ani
  • Petre Alexandru, 3 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 4 ani
  • Marinescu Grigore, 3 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 4 ani
  • Flavius Adrian Pop, 5 ani cu executare
  • Vica Ene, 3 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 4 ani

CONTEXTDan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA care au instrumentat dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare ca ar fi cumparat, cu putin peste 100.000 de euro, mai bine de 3,5 hectare de teren care apartineau Institutului, deci statului, scrie HotNews. Pretul platit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decat cel real. Prejudiciul creat astfel depaseste 60 de milioane de euro. În dosar sunt judecaţi 12 inculpaţi. 

Începând de luni, toate posturile de ştiri au fost cu ochii pe cazul ICA. Însă Antena 3, postul deţinut de familia Voiculescu, a dezbătut subiectul aproape non stop.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • POP ELVIRA POP ELVIRA
    Vai de mama ei gramatica. Banuiesc ca nu sunteti absolvent nici macar de liceu. ,, Inpuscat,, este de fapt impuscat iar ,,ficele,, este de fapt fiicele, domnule LUCIAN STELIAN NICOLAE.
    Cu asemenea ortografie nu va recomand sa mai apareti pe blog, s-ar putea sa va admita astia la facultate si fara diploma de bacalaureat ca tot nu au candidati.Daca mai nimeriti si la drept. chiar ca e jale de Voiculescu.
  • Lucian Stelian Nicolae Lucian Stelian Nicolae
    Cei 10 ani reprezinta doar o mica pedeapsa fata de raul facut acestei tari. dan voiculescu , pentru ca nu pot sa-i scriu numele cu litere mari trebuia cercetat si judecat, apoi condamnat la inchisoare pe viata cu confiscarea extinsa a averii pentru gravele prejudicii aduse tariinoastre., In SUA tara si democratie despre care tot vorbim l-ar fi inpuscat lunetistii presedintelui, fara nici o judecata. Ficele lui ar trebui sa stea in banca lor pentru ca ele urmeaza, dupa ca re ponta si acolitii sai.
  • prapastiosu prapastiosu
    La mai multi ani, Varane! Sa-ti dea D-zeu multa sanatate ca sa poti duce toti anii! Un om care si-a batut joc de o tara si nu doar de familia lui, merita si mai mult!
  • cristian cristian
    SE PUTEA SI MAI MULT !!!
  • DNA DNA
    DACA AVEAI UN MINIM DE DEMNITATE NU RADEAI IN NAS TARII CU ATATA NESIMTIRE SI NU PUNEAI SLUGILE DE LA ANTENA 3, INCAPABILE ,HANDICAPATE SI TERMINATE PSIHIC CA PIERD CIOLANUL SA FACA ATATA CIRC. ESTI UN NIMIC PRIN ASTA TU SI HOATELEL TALE
  • ENE ENE
    MAI URSULACGHE SI MIRCILACHE SI TOTI CRETINII DEALDE VOI TOT NU VRETI SA VA REVENITI DIN LINS POPOU VARANULUI STITI CA JUMATATE DIN ACEASTA PEDEAPSA VA REVINE VOUA PRIN BALAMUCUL FACUT LA ANTENA 3 STITI CA SUNTETI JUMATATE COMPLICI LA ACEST PROCES CARE SPALA ROMANIA DE RUSINE??????????/
  • Adi Adi
    Deci se poate!
  • R.Banciu R.Banciu
    https://www.youtube.com/watch?v=DQbv1HS47qs Noul imn antena 3 :D/

Trimite un comentariu

sus