Skip to main content

Narcisa Iorga, urmărită penal. Membrul CNA l-ar fi îndrumat pe Pinalti „să apeleze la cunoştinţe pentru a influenţa votul”

 
narcisa iorga_EVZ
narcisa iorga_EVZ

narcisa iorga_EVZUPDATE. Narcisa Iorga a participat la şedinţa CNA de astăzi. Plecarea ei din sala de şedinţă a lăsat Consiliul fără cvorum. Până la încheierea şedinţei, membrii Consiliului au discutat despre modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) al CNA.  

Publicitate

Narcisa Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, este urmărită penal pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei, scrie Realitatea.net.

"DNA a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de: Iorga Narcisa - Clementina, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid", se arată într-un comunicat de presă al DNA, publicat pe site-ul instituţiei.

Narcisa Iorga este acuzată că, în calitate de membru CNA, ar fi instigat la infracţiunea de folosire a influenţei.

Mai exact, ea l-ar fi îndrumat pe primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan Pinalti, la ce cunoştinţe politice să apeleze pentru a influenţa votul anumitor membri, pentru ca Pinalti să-şi recupereze licenţa postului Giga TV. „În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc”, se arată în comunicatul DNA.

Deputatul Hrebenciuc Viorel ar fi intervenit la CNA pentru ca un post de televiziune să-şi primească licenţa retrasă la data de 17 septembrie.

La data respectivă, forul a dispus retragerea licenţei Giga TV, post controlat de Gheorghe Ştefan (zis Pinalti), după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Giga TV şi-a primit licenţa înapoi la două săptămâni după această decizie (detalii AICI).

În comunicatul DNA se mai menţionează că anumiţi membri şi-ar fi schimbat votul „în mod nejustificat. „3 dintre membrii CNA care, la şedinţa anterioară votaseră pentru retragerea licenţei postului TV, în şedinţa din 01.10.2013, au votat în favoarea postului TV, deşi situaţia de fapt nu s-a schimbat, fără a se fi întocmit vreun document de natură tehnică în cadrul instituţiei pentru a se verifica argumentele susţinute în respectiva contestaţie”, se arată în documentul respectiv.

Numele celor trei membri nu sunt menţionate în comunicatul DNA, însă potrivit articolelor scris de paginademedia.ro AICI şi AICIcei trei membri sunt Viorel Vasile Buda (vicepreşedinte), Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din comunicatul DNA cu privire la membru CNA Narcisa Iorga:

"În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deţinătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze. În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.

La data de 4 septembrie 2014, persoanei sus menţionate i s-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Luminita Luminita
    Refuz sa cred ca Narcisa Iorga este implicata in acest scandal cu iz penal. Pana una alta cred ca ar trebui ca Laura Georgescu sa-si prezinte DEMISIA de onoare. DACA O ARE. Dar cum nu are onoare, ramane ca Ponta, sa o destituie de urgenta, pentru ca se stie ca este numita acolo politic. Daca Ponta si Parlamentul , nu o demit inseamna ca si Ponta, trebuie sa-si prezinte DEMISIA de onoare iar Parlamentul sa fie dizolvat din aceleasi considerente. Cloaca trebuie desfiintata.
  • Beatrice MARCHIDAN Beatrice MARCHIDAN
    Hrebenciuc, face si desface de peste 20 de ani numeroase afaceri aflate sub incidenta legii penale. PANA CAND OARE ?
    Cat despre doamna Narcisa Iorga, nu pot sa cred toate acestea ci doar sa spun ca este cu siguranta o razbunare pusa la cale de Laura Georgescu - acuzata de fapte penale savarsite impotriva functiei si a institutiei CNA.
  • geo geo
    Cum se poate...cucoana asta corecta si moralista a comis-o...i-am apreciat punctele de vedere, de multe ori. Acum ii astept demisia de onoare...daca o are...
  • tbancu tbancu
    De atata indignare, Narcisa o sa mai publice o scrisoare publica la adresa lui Mircea Badea

Trimite un comentariu

sus