Skip to main content

Pro TV a introdus „traducerea” în limbajul semnelor la ştiri. Şi Prima TV se pregăteşte

 
pro TV
pro TV

pro TV
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Pro TV a început de astăzi să transmită Ştirile de la ora 13.00 şi în limbajul semnelor. În plus, şi postul Prima TV se pregăteşte să introducă sistemul din ianuarie 2015. Mutarea vine ca urmare a intrării în vigoare a unei legi ce obligă televiziunile naţionale să interpreteze în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron cel puţin 30 de minute din programele de ştiri.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Pro TV, Ştirile Pro TV de la ora 13.00, difuzate de luni până vineri, vor avea şi un interpretare în limbajul semnelor. În plus, în weekend, ştirile dimineţii, de la ora 7.00, vor avea o astfel de interpretare.

Noul act normativ (Legea numărul 103), care a fost publicat în Monitorul Oficial din 11 iulie, modifică şi completează Legea audiovizualului numărul 504/2002.

Potrivit legii, „persoanele cu handicap de auz au dreptul de acces la serviciile media audiovizuale, în funcţie de posibilităţile tehnologice”.

Şi postul public ar urma să introducă „traducerea” ştirilor în limbajul semnelor. Postul are o emisiune la TVR 1, Oameni ca noi, vineri de la 15.30 şi Transilvania la zi, pe TVR 3, de la 18.00, ambele cu traducere mimico-gestuală.

Prima TV lucrează la acest sistem şi urmează să-l lanseze până la începutul anului viitor.

Vlad Sterescu, Head of News Prima TV, pentru paginademedia.ro: "Da, pregatim trainingul unei echipe pentru stiri, care sa asigure o comunicare explicita si pentru publicul cu deficiente de auz si vorbire. Pana la 1 ianuarie 2015, vom implementa acest program."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rod cotoare rod cotoare
    Da, ai furar nick ul meu chiar de doua ori si ti ai dat si raspuns. Esti un protvist prost! Oi fi eu platit de Antena sa postez aici non stop, dar nici tu nu esti mai breaz. Tu esti atat de prost incat o faci pe gratis!
  • iche iche
    "Dumneata" ori esti la varsta a III a, ori esti angajatul Intactului. Nu stiu cat le ia unora sa inteleaga ca Antenele mai au destul pana ajung la performantele Pro-ului
  • rod cotoare rod cotoare
    si acum ce sa fac ? sa spun ca eu sunt adevaratul "rod cotoare", cum zice mama omida ca ea este adevarata reguna a magiei albe ? in fine, esti generatia pro, deci nu ma mira ca atunci cand argumentele lipsesc furi nick-ul si postezi. infantil. totusi, nu esti departe de adevar. sa ai o zi buna !
  • rod cotoare rod cotoare
    oricat va-ti oftica antena 1 si 3 sunt cele mai tari. noi nu avem datorii la stat si nu furam statul ca protv. cu banii cinstiti pe care ii avem facem ce putem si totusi suntem mereu pe locurile 2 si 3
  • rod cotoare rod cotoare
    datoriile totale nu sunt datorii la stat. din ciclul stiati ca, protv are datorii la stat de pe vremea lui nastase ?
  • rod cotoare rod cotoare
    pai cand nu ai cheltuieli cu taxele si impozite, pt ca nu le platesti, iti e mai usor sa investesti in HD
  • rod cotoare rod cotoare
    asadar esti consumator de taraf si etno, dar antena nu se ridica la nivelul tau intelectual. incredibil :) :)
  • rod cotoare rod cotoare
    si tu esti usor analfabet. "enervant" ,nu "inervant." e dragut insa ca sunteti jde apostoli ai protv si daca indrazneste unul singur sa va contrazica, ala e platit :) .misteaux.
  • M M
    Ai idee cam ce poti face (tehnic) intr-o televiziune cu ...sa zicem, cele 20.000.000E stersi de nastase lu' guru sirbu ? Pai sa vinda proul de prin ograda, sa dea banii la stat , si apoi sa vedem avansul tehnologic fata de ceilalti. Ia mai scutiti-ne cu idolii de carton.
  • andrei.ro andrei.ro
    Era mai estetic daca erau subtitrate ca de fapt asa se face se subtitrea stiri,emisiuni pentru persoanele cu deficiente de auz. Cel mai bun exemplu este Magyar Televizio care subtitreaza aproape integral toate emisiunile pentru oamenii cu deficiente de auz nici chiar nemti nu subtitreaza tot.
  • nadia nitov nadia nitov
    foarte frumos! de mult trebuiau sa traduca toate televiziunile stirile in limbaj mimico-gestual. impus, neimpus de lege oamenii cu deficitul asta se vor bucura.
  • mad79 mad79
    Spre surprinderea mea am vazut ca si Etno si Taraf t emit in Hd,asa ca,A1 a mai primit inca o palma!Chiar si daca emit in Hd,tot nu salveaza acest post de laturile pe care le dau!
  • reporter reporter
    ...datoriile totale ale antenelor sunt de peste 10 milioane de euro...
    așa că roade în continuare ce poți
  • Denis Denis
    Dar de ce nu folosesc și subtitrarea buletinelor de știri? Cu ajutorul tehnologiei DVB se poate implementa foarte ușor titrarea.
  • andrei andrei
    Esti inervant rod cotoare. Vad ca ti-au facut training aia de la intact inainte de a ge angaja. Inteleg ca iti dau o paine, dar ce ne facem cu datoriile intact la stat sau cu sediile lor cumparate la preturi derizorii? Aia cum se cheaama? Pun pariu ca ti s-a impus ca in cabina de vot sa faci poza la buletinul de vot ca sa-i arati sefului tau ca l-ai votat pe Ponta.

Trimite un comentariu

sus