Skip to main content

Adrian Sârbu a preluat şi oficial frâiele Mediafax: este director general. E şi administrator unic, în locul Roxanei Grigoruţă, reţinută în dosarul Mediafax

 
adrian sarbu (1) - Copy
adrian sarbu (1) - Copy

adrian sarbu (1) - Copy

Publicitate

Adrian Sârbu este noul director general al Mediafax. Totodată, Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, este şi noul administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruţă.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax şi "noul director general Adrian Sârbu" au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţilor.

Pe lângă poziţia de director general al Mediafax, Adrian Sârbu este şi noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.

Adrian Sârbu a trecut pe poziţia de reprezentant al Allerria (administrator unic al Mediafax) la sfârşitul anului trecut, în urma renunţării Roxanei Grigoruţă.

Reamintim că Roxana Grigoruţă a fost reţinută pe 12 decembrie, pentru 30 de zile, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ea este încă în arest, după ce Parchetul de pe Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis prelungirea mandarului de arest preventiv, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Documentul din Monitorul Oficial vorbeşte şi despre un contract de ipotecă încheiat între Mediafax şi ING.

Mediafax, societate detinuta de Adrian Sarbu, a incheiat in data de 8 septembrie 2014 cu ING Bank un contract care are ca obiect constituirea unei ipoteci mobiliare asupra tuturor marcilor detinute de Mediafax, in vederea garantarii unui contract de credit incheiat cu aceasta banca in data de 12.11.2001."

Pe larg, situaţia conform datelor din Monitorul Oficial, care publică convocatorul la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Mediafax SA, dar şi la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (ambele urmând să aibă loc pe 23 februarie):

- Allerria Management Company este acţionar al Mediafax cu 99,4% din acţiunile sociale ale companiei.

- Reprezentantul Allerria este, din 29 decembrie 2014, Adrian Sârbu. El o înlocuieşte pe Roxana Grigoruţă, după ce aceasta a renunţat la poziţia pe care o ocupa.

- Administrator unic al Mediafax SA este Allerria Managament. Mandatul va fi prelungit, în mai 2015, pentru încă patru ani.

- actualul auditor al Mediafax, compania Audit Tax Management, urmează să fie înlocuit.

Convocatorul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (care va avea loc pe 23 februarie), publicat în Monitorul oficial pune pe ordinea de zi:

1. Se ia act de renuntarea Roxanei Dorina Grigoruta, la calitatea de reprezentant permanent al Administratorului unic, Societatea Alerria Management Company, si inlocuirea acesteia cu Adrian sarbu, conform Hotararrii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor societatii Alerria Management Company din data de 29.12.2014.

2. prelungirea mandatului Administratorului unic (n.a Alerria Management Company) al Societatii (n.a Mediafax), pentru o perioada de 4 ani, incepand cu data de 01.05.2015, respectiv pana la data de 01.05.2019.
3.

3. Inlocuirea auditorului financiar al Societatii (n.a Mediafax), respectiv Societatea 'Audit Tax Management - SRL.
4. numirea noului auditor financiar al Societatii, pentru un mandat de 3 ani, incepand cu data de 23.02.2015.
(..)

4. numirea noului auditor financiar al Societăţii, pentru un mandat de trei ani, începând cu data de 23 februarie 20015

5. Stabilirea remuneraţiei auditorului financiar al Societăţii

6. desemnarea persoanei care să reprezinte Societatea (Mediafax n. red) şi pe acţionarii acesteia, să negocieze şi să semneze în numele şi pentru Societate contractul cu auditorul financiar.

Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Mediafax SA:

 1. Schimbarea sediului social al Societăţii

2. Ratificarea Contractului de ipotecă mobiliară din data de 8.09.2014 încheiat între Societate (Mediafax n. red) cu ING Bank, care are ca obiect constituirea unei ipoteci mobiliare asupra tuturor mărcilor deţinute de Societate, cu orice modificări şi/sau înnoiri ulterioare, care constituie Fondul de Comerţ al Societăţii, în vederea garantării Contractului de credit încheiat cu ING Bank în data de 12.11. 2001.

3. desemnarea persoanei care să reprezinte Societatea şi să semneze orice alt Act Adiţional viitor la Contractul de credit încheiat cu ING Bank, la actele subsecvente acestuia şi la contractele de ipotecă mobiliară

4. ratificarea Contractului de mandat încheiat între Societate şi noul Director General, domnul Adrian Sârbu, la data de 22.12.2014

5. aprobarea actului constitutiv al Societăţii

6. mandatarea domnului Adrian Sârbu - Director General, să reprezinte Societatea şi pe acţionarii sări şi să semneze, în numele şi pentru Societate şi acţionarii acesteia Actul Constitutiv actualizat, hotărârile Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor, precum şi orice act necesar în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor cerute de lege pentru înregistrarea punerea în executare şi pentru asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate.

Domnului Adrian Sârbu îi este conferit dreptul de a delega altor persoane mandatul său cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus.

Citeşte şi:

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus