Skip to main content

Percheziţii la Neptun TV şi la ziarul Telegraf, administrate de Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre

 
politia perchezitii
politia perchezitii

politia perchezitii

Publicitate

PERCHEZIŢII. Societăţile Soti Cable Neptun (Neptun TV) şi Telegraf Advertising (editorul cotidianului Telegraf) administrate de omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, au fost vizitate de DNA. Strutinsky a fost arestat pentru 30 de zile, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la mai multe fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Percheziţiile la cele două companii de presă s-au desfăşurat joi, 5 februarie. În cazul SOTI, procurorii au desfăşurat percheziţii atât la studioul din Bucureşti cât şi cel din Constanţa, au anunţat chiar reprezentanţii companiei pe site-ul reporterntv.

Procurorii au cerut contractele încheiate de Soti Cable Neptun SRL cu diverşi parteneri în perioada 2007 – 2010, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, şi firma Telegraf Advertising, care editează cotidianul Telegraf, a emis un comunicat prin care anunţa percheziţii şi la redacţia publicaţiei. În acest caz, procurorii au cerut contracte încheiate de companie în perioada în perioada 2005 - 2015.

Comunicatele, în continuare:

COMUNICAT DE PRESĂ - SC SOTI CABLE NEPTUN SRL

Astăzi, 5.02.2015, poliţişti şi jandarmi, sub coordonarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au descins la sediul SC Soti Cable Neptun SRL din Constanţa şi la studioul acesteia din Bucureşti, la primele ore ale dimineţii. Aceştia au aşteptat sosirea reprezentanţilor societăţii şi au prezentat un mandat de percheziţie în temeiul căruia au solicitat contractele încheiate de SC Soti Cable Neptun SRL cu diverşi parteneri în perioada 2007 – 2010. Urmare a solicitării poliţiştilor din echipa trimisă de DNA, SC Soti Cable Neptun SRL a pus la dispoziţie toate actele menţionate în mandat. Prin urmare, percheziţia a însemnat, în realitate, o acţiune de predare-primire de documente.

La sediul societăţii din Bucureşti, operaţiunea s-a terminat rapid datorită faptului că acolo nu există niciun document din cele solicitate. La sediul din Constanţa, percheziţiile au durat câteva ore întrucât poliţiştii au solicitat documentele originale şi a fost necesară copierea acestora pentru SC Soti Cable Neptun SRL.

Mandatul de percheziţie a fost încuviinţat de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Secţia I Penală a Curţii de Apel Bucureşti, în baza Încheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronunţată în dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitării transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

COMUNICAT DE PRESĂ. SC Telegraf Advertising SRL.

Poliţişti şi jandarmi coordonaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie au descins, astăzi, 05.02.2015, la sediul SC Telegraf Advertising SRL Constanţa, în baza unui mandat de percheziţie în temeiul căruia au solicitat contracte şi documente aferente acestora, încheiate de SC Telegraf Advertising SRL cu diverşi parteneri, în perioada 2005 - 2015. Percheziţia este în desfăşurare de la primele ore ale dimineţii, întrucât poliţiştii au solicitat acte atât în original, cât şi în copie, iar procedurile de duplicare necesită un timp mai îndelungat.

Mandatul de percheziţie a fost încuviinţat de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Secţia I Penală a Curţii de Apel Bucureşti, în baza Încheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronunţată în dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitării transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

Reprezentanţii SC Telegraf Advertising SRL Constanţa sunt la sediul vizat, cooperează şi pun la dispoziţie toate informaţiile şi datele solicitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • coco coco
    Adelutza, ai emotii? Vine oare DNA-ul si la tine sa le zici cum ai obtinut contractul de proiectare a salii polivalente din Constanta? Paris si cumnatelul, au si ei emotii? O sa le zici si cum ai cumparat apartamentul de la Zelca "in rate"?

Trimite un comentariu

sus