Skip to main content

Un apropiat al lui Sârbu cere două licenţe TV, pentru un post culinar şi unul de comedie

 
CNA
CNA

UPDATE. Subiectul nu a mai fost discutat la data de 17 februarie, întrucât Andrei Boncea a transmis că nu poate ajunge la şedinţa CNA din motive de sănătate.

Publicitate

Andrei Boncea, un apropiat al lui Adrian Sârbu, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului două licenţe prin satelit pentru două posturi tematice, unul culinar şi altul de comedie. Societatea care solicită cele două licenţe se numeşte Syndicast, a fost înfiinţată în august 2014 şi este deţinută în totalitate de Andrei Boncea, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Reprezentanţii Syndicast au făcut solicitări pentru posturile GustArte şi Comedia. Consiliul ar urma să discute în şedinţa de mâine, 17 februarie, acordarea celor două licenţe, dacă nu va interveni vreo amânare.

Andrei Boncea, producător cu experienţă, i-a fost alături lui Adrian Sârbu, părintele Pro TV încă din anii 90. Boncea a lucrat în grupul Media Pro încă de la lasarea agenţiei de ştiri Mediafax, iniţial pe funcţia de reporter. El a fost în anii ’90 şef peste programe la Pro TV, iar din 1999 a devenit CEO al Media Pro Pictures.

Boncea a fost numit, în 2012, Head of Content în cadrul Central Eruopean Media Enterprises (CME), compania care deţine Pro TV în România. Anterior el fusese Vicepreşedinte Senior în cadrul diviziei de conţinut a CME.

Reamintim că în trecut alţi doi apropiaţi ai lui Sârbu au cerut licenţe audiovizuale. Este vorba despre Lucian Mândruţă, care a primit o licenţă audiovizuală pentru un post de ştiri, LaŞtiri.ro. Între timp, proiectul lui Mîndruţă a intrat în stand by. Conform surselor Paginademedia.ro, în urma unor neînţelegeri cu Adrian Sârbu, Mîndruţă s-a retras din proiect, luând şi actele de licenţă ale staţiei.

Cea de-a doua licenţă a fost luată de Ruxandra Ion, fosta producătoare generală MediaPro, pentru postul Happy Channel, proiect a cărui lansare a fost amânată din lipsă de finanţare, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mr. Geo Mr. Geo
    Se zvoneste ca in grila de programe apare serialul La Puscarie, o continuare a cunoscutului La Bloc.
  • Iulian Iulian
    Piata Media TV este infinita, nu au un numar fix, de exemplu in America, chiar daca este extrem de mare fata de Romania, acolo sunt vreo 800 de televiziuni, din care doar 50 fac audiente "gigantice". Deci la noi, in audiente se lupta doar ProTV si Antena 1, in rest celorlalte televiziuni le plac locurile ocupate (Kanal D/Antena 3 - locul 3)

    Si asta cu banii pentru televiziuni, e treaba lor, atata timp cat nu isi fac televiziuni din banii nostri! :)
  • Daniel Daniel
    De cateva saptamani CNA da licente pe banda rulanta, de unde atatia bani(asa ieftin o fi sa faci o televiziune?) pentru atatea televiziuni si cat loc mai e in piata pentru televiziuni noi?

    Chiar asa multi bani se fac din media de apar asa multe televiziuni?
  • abdu rehab abdu rehab
    si sigur ca Postul va fii condus din Umbra de Sarbu, iar Boncea fiind doar o Marioneta in mainile lui Sarbu. cu sau fara PRO TV, Sarbu tot va incerca sa fie El Numero Uno' al Mass Mediei Romanesti, chiar si daca sta in spatele gratiilor.

Trimite un comentariu

sus