Skip to main content

Stelian Tănase, criticat la postul pe care îl conduce. Moise Guran: preşedintele TVR nu se poate declara surprins de faptul că anul viitor este Campionatul European

 
Moise Guran
Moise Guran

Jurnalistul Moise Guran a abordat subiectul TVR şi Euro 2016 după conferinţa ţinută luni de şeful instituţiei. Guran a pornit de la o afirmaţie a lui Tănase, potrivit căreia dacă ar fi fost indexată taxa TV, TVR-ul ar fi avut în buzunar peste 500 de milioane de euro. „Nu cu 500 de milioane, cu un miliard de euro dacă era, vreţi să vă spun că tot în halul ăsta era televiziunea română? De ce? Pentru că aşa se administrează banii la stat.”, a fost reacţia jurnalistului în emisiunea Biziday, de luni seara, pe care o puteţi vedea AICI.

Publicitate

„Stelian Tănae nu face decât ce au făcut şi cei dinaintea domniei sale şi anume: domne, să crească taxa, să ne şteargă datoriile. Stelian Tănase nu înţelege cum la fel cum până acum nu a crescut taxa şi nu se vor şterge datoriile, un preşedinte al Televiziunii Publice nu se poate declara surprins de faptul că anul viitor este Campionatul European de Fotbal. La fel cum anul trecut am fost foarte surprinşi că a fost Campionatul Mondial de Fotbal.”, a spus Moise Guran în emisiunea sa.

„Ponta, dacă voia într-adevăr, dădea patru milioane sau patru milioane şi jumătate, o garanţie de stat astfel încât Televiziunea publică să securizeze pentru toţi românii transmiterea Campionatului European de fotbal. Nu a vrut, dacă voia, o dădea. Pentru că nu a dat-o, Tănase se duce în Parlament cu raportul şi (...) foarte probabil şi cu Tănase se va întâmpla ce s-a întâmplat cu ceilalţi patru preşedinţi din cinci ani de când sunt eu la TVR: o să-i respingă raportul şi atunci cade tot de jur împrejur şi mai departe ce-o vrea Ponta, că de-aia nu i-a dat garanţia respectivă”, a mai adăugat acesta.

Moise Guran a mai spus că este o ruşine că televiziunea naţională se află în topul datornicilor la stat (detalii despre situaţia financiară a TVR, AICI). Fiscul poate veni să închidă TVR-ul, dacă asta vrea, dar parcă n-aş vrea să ne dorim acest lucru. Adică frumos  ar fi să ne plătim datoriile, să dăm banii la televiziunea publică pe ceea ce este cu adevărat de interes public, cum ar fi ştirile, cum ar fi fotbalul. Dacă pentru asta plăteşte publicul, trebuie să dai oamenilor din ceea ce vor.”, a mai completat Moise Guran, care a ţinut să sublinieze că emisiunea lui, Biziday, nu este plătită din taxa publică, ci se autofinanţează.

„Când nu poţi să finanţezi genul acesta de eveniment că te ia prin surprindere şi Euro 2016, pardon, poate nu e doar vina lui Ponta că nu ţi-a dumneata respectiva garanţie publică. Poate că Ponta vrea să te zboare de la TVR, că asta fac politicienii. Atâta vreme cât aici, la TVR, politicienii vor decide, atâta vreme cât taxa aia va avea natura banului public, atunci administrarea ei la TVR va fi ca la orice instituţie publică, primărie, guvern sau orice vreţi dumneavoastră.”, a spus Moise Guran în încheiere.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai,sighet mihai,sighet
    TVR-ul are prea multe ramuri si prea putini telespectatori!Poate aici ar trebui sa se intervina!!
  • nadia nitov nadia nitov
    vasile, ai dreptate.
  • typ typ
    Mai Vasile, emisiunea este independenta financiar de TVR, asa ca mufatul pentru un castig financiar nu sta in picioare atata timp cat Biziday se autofinanteaza. Si pentru ca erai curios cu ce se alege TVR, jumatate din publicitatea produsa de Biziday si un anumit procent din Clubul celor care muncesc in Romania, merg catre TVR.
  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    domnul Guran trebuia sa ii ceara demisia numitului TANASE STELIAN. Urgent!
  • Vasile Vasile
    Dar domnul Guran cati bani produce pentru TVR? Ca de mufat, s-a mufat la TVR ca sa castige bani pentru el.
  • lucian lucian
    mare dreptate aveti domnule guran. un manager adevarat poate ar scoate televiziunea din situatia actuala. nu stiu, spun si eu.

Trimite un comentariu

sus