Skip to main content

Vânzarea Studiourilor Media Pro de la Buftea, pe ultima sută de metri. CME a ajuns la un acord de principiu cu Bobby Păunescu şi parteneriatul din care fac parte oameni de afaceri americani

 
Bobby Paunescu
Bobby Paunescu

Vânzarea Studiourilor MediaPro este într-o fază avansată a procesului. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, reprezentanţii CME - Central European Media Enterprises au ajuns la un acord de principiu cu un parteneriat din care fac parte Bobby Păunescu şi mai mulţi oameni de afaceri americani.

Publicitate

Semnarea contractului de preluare a studiourilor va avea loc în perioada următoare. Potrivit unor informaţii din interiorul Studiourilor Media Pro, compania din Buftea mai poate semna, în prezent, doar contracte care au termene până la începutul lunii august.

Cine sunt cumpărătorii?

Preluarea este negociată de un parteneriat din care fac parte Bobby Păunescu şi câţiva oameni de afaceri din zona producţiei de film. Printre aceştia, reprezentanţi Film Finances, companie care se ocupă cu asigurarea producţiilor cinematografice independente. Din partea Film Finances este în negocieri preşedintele companiei, Steven Ransohoff. Film Finances este o companie de asigurare a filmelor cu birouri în Statele Unite, Australia, Canada, Africa de Sud, Scandinavia, Germania şi China. Film Finances a fost lansată ca urmare a crizei din 1947 din Marea Britanie. Compania oferă în cazul filmelor independente o asigurare că acestea vor fi duse la bun sfârşit de către producător.

În parteneriat este şi producătorul Donald Kushner. Kushner este cunoscut, printre altele, pentru producţia Monster (cu Charlize Theron), premiată cu Oscar şi pentru că este coproprietar al Chinese Theatre din Hollywood.

Contactat de Paginademedia.ro, Bobby Păunescu nu a comentat informaţiile.

Informaţia legată de discuţiile pentru vânzarea Studiourilor Media Pro de la Buftea de către CME a fost publicată de Paginademedia.ro în urmă cu trei luni, aici. La vremea respectivă, Bobby Păunescu declara că “există o asociere a mea cu Film Finances” şi că această asociere "caută studiouri din Europa Centrală şi de Est", fără a preciza dacă Studiourile Media Pro sunt luate în calcul.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Bobby Paunescu poate fi o fatada mai buna ca alti cetateni sefi din media romaneasca. Daca nu este asa, atunci studiourile vor deveni estate development sau vreun parc de distractii.
    Nimic nou, am transformat noi industrie grea in maidane blocuri de carton si molluri. Asta daca nu e mai bine sa faca ceva logistica, spatiu este, hale sunt... In orice caz, soarta Studiourilor Buftea este destul de amarita.

    Ca performante in domeniul cinema, ma rog. La fel ca alti mari producatori contemporani cu portofoliu.
  • G G
    CHIAR CA AI BARFE. HAI CA MAI VIN SI EU CU UNA. FRANCESC ESTE SCRIS APROAPE IN TOTALITATE DE ANCA GRADINARIU. PE GENRIC A TRECUT-O LA....MULTUMIRI. LA CLOSER TO THE MOON, A ZIS CA ADUCE BANI SI ADUS FIX SPRE ZERO. CARANFIL A RENUNTAT LA BANII LUI(CAM 100000 DE DOLARI) CA SA POATA TERMINA FILMUL. DAR EL A RAMAS CA...PRODUCATOR.ASTA NU E OM DE FILM, E SPAGAR. DAR DA BINE SA SPUI CA ESTI REGIZOR SI PRODUCATOR. OAMENII DIN BREASLA IL CONSIDERA UN IMPOSTOR.
  • abdu rehab abdu rehab
    daca si Studiourile de la Buftea vor fi vandute (in cazul asta lui Bobby Paunescu, adica, B1TV - cea mai buna Televiziune din Romania) atunci e clar, PROTV va fi vandut, cine asta e o Intrebare chiar foarte mare, va fi un iures mare pentru cine sa ia PROTV. iuresul a si inceput de cand sa inceput cu zvonul (NEADEVERIT) ca rcs a cumparat PROTV. Razboiul pentru PROTV a inceput, si cine va controla PROTV, va controla cam toata Mass-Media din Romania. mult noroc lui Bobby, si TRAIASCA B1TV si Studiourile B1TV!!!!!
  • protopopescu protopopescu
    ce mare scofala credeti ca o sa faca Bobby Paunescu cu studiorile Mediapro? hai sa ne amintim ca acest domn nu are nicio performanta notabila in domeniul productiilor cinematografice. Palmaresul cu care se lauda nu este al lui. A intrat cu niste bani la mai toate filmele facute de Cristi Puiu, pentru ca dorea sa o faca pe Monica Barladeanu actrita. Acum se lauda ca acele filme sunt produse de el. A facut un film ca scenarist, regizor si producator - Francesca. Dar Cristi Puiu a stat in spatele lui si la filmare si la montaj. Apoi a facut un parteneriat cu Dragos Savulescu pe care l-a pacalit sa cumpere studiourile Kentauros, in schimbul unor roluri in filme castigate de Silver Bullet la CNC. Daca avea asa multe productii de facut de afara, de ce nu le-a facut in studiorile Kentauros? Avea nevoie de unele mult mai mari? Sunt o gasca de nepriceputi si sincer cred ca in scurt timp studiourile Buftea vor capata o alta destinatie. El nu are capacitatea de a umple platourile de acolo cu productii. Kushner a fost asociat ani de zile cu un alt Paunescu, Vlad Paunescu de la Castel Fillm. Si a iesit din asociere cand a vazut cat de hoti sunt romanii. Credeti ca se baga in alta asociere cu alti hoti? Sunt foarte curios ce se va intampla cu studiorile. De vreo 4 ani Bobby se tot lauda in targ ca face un mega film cu Charlize Theron. Pai imbatraneste fata si tu tot nu mai faci filmul.
  • ana ana
    Eu nu inteleg un lucru. Buftea era a statului roman. Cum a ajuns Buftea pe mana lui Sarbu? Cum sa se vanda Buftea cand noi nu stim cum a ajuns pe mana acestui om? Aloooo!!!! DNA-ul? Aloooo! Si in Buftea sunt banii nostri!!!!!
  • Rio Rio
    Poate cumpara cineva, oricine, ca altfel sobolanii vor castiga locul minunat unde am muncit atatia oameni, cu atata drag si pasiune.
  • chira mihai chira mihai
    am vazut ca se confunda media pro cu pro tv
    media pro a fost creat 91 pro tv sa in 94 95
    operatiunile media pro fin detinute Adrian sarbu pana 2009 cand a vandut opertiunile de
    entertement ajungand ceo ceme asta pentru cei care spun ca cme detine mediapro de la inceput
    sarbu a creat continut continut pentru cme pro tv apoi a vandut mediapro catre cme.
    media pro a fost prtener pro tv pana a ajuns sarbu ceo cme.

Trimite un comentariu

sus