Skip to main content

Radu Banciu, scuze pe post după procesul cu Andreea Berecleanu: "am tocat-o mărunt într-o situaţie penibilă. A fost şi un pic de prostie"

 
Radu Banciu scuze Berecleanu
Radu Banciu scuze Berecleanu

SCUZE ÎN DIRECT. Radu Banciu şi-a prezentat scuzele pentru modul în care a vorbit despre Andreea Berecleanu în urmă cu trei ani. Scuzele sunt parte a deciziei instanţei, după ce Banciu şi B1 au pierdut procesul cu prezentatoarea Observatorului de pe Antena 1.

Publicitate

Radu Banciu, în direct în emisiune:

"Suntem datori cu aceste scuze pentru Andreea Berecleanu pe care, după cum ştiţi, la un moment dat am tocat-o mărunt într-o situaţie penibilă. Fata n-avea nicio vină, evident.

Dincolo de invidie, sigur că a fost şi un pic de prostie, şi astăzi încercăm să reparăm acest lucru, pentru că, iată, am foşti puşi la colţ, pe bună dreptate, şi de instanţă."

Istoria cazului:

Andreea Berecleanu l-a dat în judecată pe Banciu şi postul B1 TV în 2012, după ce Banciu a afirmat în cadrul emisiunii sale că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare, pentru funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze“. El a mai vorbit şi despre o presupusă relaţie cu Dan Diaconescu (OTV).

„Trebuie să răspundă pentru ce a afirmat. Să aducă dovezi”, a declarat Andreea Berecleanu, la momentul respectiv, pentru paginademedia.ro.

Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Andreei Berecleanu în decembrie 2013. La momentul respectiv, Judecătoria a decis ca pârâţii - Radu Banciu şi B1 TV - să plătească în solidar 30.000 de lei, pe lângă prezentarea scuzelor publice.

Ulterior, tribunalul a decis să înjumătăţească suma stabilită iniţial de Judecătoria Sectorului 1, însă a menţinut celelalte dispoziţii, referitoare la „exprimarea de scuze în mod public faţă de reclamantă prin publicarea unui articol, pe cheltuiala proprie, pe prima pagină a două cotidiane şi în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”.

Integral, ce a spus Banciu aseară în emisiunea de la B1: 

"A sosit şi vremea scuzelor, reale de data aceasta.

Am foşti învinşi într-un proces - pe drept, de altfel, am pierdut - în faţa Andreei Berecleanu şi îi cerem scuze cu această ocazie. Noi jignind-o în emisiune, justiţia a considerat că suntem vinovaţi.

Preaplecaţi, îi cerem scuze frumoasei prezentatoare de la Antena 1, pe care am denigrat-o, să ştie, fata, din invidia tipică, absolut tipică a bărbaţilor, care nu mai au foarte multe de spus, şi bineînţeles că ne-am dus apoi cu divagaţiile proprii nouă. E o emisiune de pamflet, desigur, dar aiurea prezentate, aiurea-n tramvai, practic.

Suntem datori cu aceste scuze pentru Andreea Berecleanu pe care, după cum ştiţi, la un moment dat am tocat-o mărunt într-o situaţie penibilă. Fata n-avea nicio vină, evident.

Dincolo de invidie, sigur că a fost şi un pic de prostie, şi astăzi încercăm să reparăm acest lucru, pentru că, iată, am foşti puşi la colţ, pe bună dreptate, şi de instanţă.

Îi mulţumim Andreei Berecleanu dacă ne-a iertat sau, dacă nu sperăm că o va face în continuare. Noi încercăm să ne purtăm din ce în ce mai bine şi să fim şi cu urechile acolo unde trebuie, dar şi cu unghiile tăiate la zi, aşa cum eram pe vremuri cu batistuţele la şcoală."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • john john
    Eu as cere-o de sotie.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Ce spune baiatul asta aici nu are nimic de-a face cu prezentarea unor scuze. El doar bifeaza cerinta hotararii instantei, dar la modul sarcastic.

    N-am nervii necesari sa ma uit la emisiunea ciudatului de Banciu, poate ma lamureste cineva: i se intampla des sa se refere la propria-i persoana la plural, sau doar cand nu-si ia la timp tratamentul si incep sa se certe intre ele personalitatile multiple?
  • dariu dariu
    A spus ca a facut o prostie, ca a fost gelos si si-a cerut scuze. Ce mai vrei?
  • Dan Dan
    Astea nu se pot numi scuze. Constrans de instanta, cu jumatate de gura, Banciu a zis si el ceva care sa aduca a scuze, dar le-a si anulat cu ironiile de rigoare.
  • geo geo
    Banciule, ce ai bine că ai recunoscut...că ai făcut o mare prostie.
    Acu du-te sau trimite-i și flori...ca iertarea să fie definitivă.
    Și fii și tu mai atent la ceea ce scoți pe gură, chiar dacă uneori ai și tu partea ta de dreptate.

Trimite un comentariu

sus