Skip to main content

CTP, despre noua platformă Republica.ro: "e al treilea început în viaţa mea de ziarist. Suntem o mână de oameni, dar o mână curată, fără mizerie sub unghii"

 
CTP, despre noua platformă Republica.ro: "e al treilea început în viaţa mea de ziarist. Suntem o mână de oameni, dar o mână curată, fără mizerie sub unghii"

Republica

Publicitate

„Republica este al treilea început în viaţa mea de ziarist", spune Cristian Tudor Popescu despre noua platformă Republica.ro, care este online din această săptămână.

"Republica nu mai este un ziar, suntem o mână de oameni, dar o mână curată, fără mizerie sub unghii. Şi care, veţi vedea, ştie, nu numai pentru că Nae Caranfil e cu noi, să povestească fără să ceară pomană", a continuat jurnalistul.

Platforma Republica.ro este lansată, administrată şi şi deţinută în mod egal de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruţiu şi Alex Livadaru, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate aici. Din echipă mai fac parte Raluca Ion, care a fost în trecut editor Gândul şi jurnalist la publicaţiile Cotidianul, Dilema Veche şi Evenimentul Zilei, şi Loredana Voiculescu, care a lucrat în redacţiile Gândul şi Adevărul.

Mai multe detalii despre noul proiect, dar şi declaraţiile fondatorilor, în continuare.

Potrivit echipei editoriale, "Proiectul dă voce opiniei argumentate şi asumate, promovează valori şi oameni care pot deveni modele, publică reportaje despre iniţiative curajoase şi face portrete ale unor oameni care arată că implicarea şi meritocraţia schimbă cu adevărat societatea. În jurul acestor valori şi modele, platforma îşi propune să adune o nouă generaţie de lideri de opinie."

Republica.ro va publica analize şi opinii semnate de personalităţi ale vieţii publice şi culturale din România.

Vor semna articole ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, scriitorul Dorin Tudoran, regizorul Nae Caranfil, chirurgul Martin S. Martin, profesorul Marian Popescu, şeful Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, sau Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Cititorii platformei pot să devină, la rândul lor, autori.

Claudiu Pandaru:

"Unul dintre punctele centrale ale platformei este relaţia pe care o stabilim cu cititorii noştri. Îi invităm la o dezbatere adevărată, cu identitate asumată, iar fiecare dintre ei are posibilitatea de a deveni comentator, contributor şi lider de opinie. Orice cititor care se loghează pe Republica.ro poate deveni parte a echipei editoriale".

Florin Negruţiu:

„După aproape două decenii de presă, pot spune că nimic nu-i mai frumos în meseria asta decât să scrii. Mă bucur şi mai tare că pot scrie lângă nişte oameni pe care îi preţuiesc, pe care i-am citit ani de zile şi care ni s-au alăturat într-o Republică mai optimistă, mai curajoasă, mai inovativă, mai civilizată decât republica în care trăim".

Detail tehnice:

  • Permite infinite scrolling.
  • Implementează structurarea conţinutului pe domenii de interes, afişate cititorului după relevanţă.
  • Subiectele din meniu se generează dinamic.
  • Newsletterul personal. "Astfel, veţi primi e-mail de la Cristian Tudor Popescu, dacă vă interesează ce scrie, ce citeşte, ce filme preferă", exemplifică cei din echipă.
  • Advertisingul este tratat ca un tip de conţinut şi este integrat, în mod neinvaziv, în experienţa utilizatorului.
  • Noi formate de publicitate: gyroscope effect mobile banner (reclama se poate vedea în funcţie de cum este mişcat telefonul

Pe partea de foto, site-ul va colabora cu Guliver, spune Alex Livadaru:

„Vom avea o galerie foto cu cele mai importante evenimente ale zilei, informaţii şi fotografii curate de partenerii de la Guliver. Republica.ro lansează în premieră mesaje de advertising într-un format unic, pentru mobil. O experienţă spectaculoasă pe care le-o oferim împreună cu clienţii şi agenţia care a adus în România formatul gyroscope effect mobile banner".

Fondatorii:

Cristian Tudor Popescu - scriitor, editorialist şi critic de film. Este fondatorul ziarului Gândul, iar în prezent este realizator de emisiuni la Europa FM şi invitat permanent al Digi24.

Claudiu Pândaru - A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „După 20 de ani" de la Pro TV, redactor şef al Gândul, şef al departamentului de politică internă al Pro TV şi jurnalist la Radio France International Bucureşti. În prezent, este jurnalist Digi24.

Florin Negruţiu - editorialist şi jurnalist al Digi24. A fost redactor şef al ziarului Gândul.info.

Alex Livadaru a fost producător general la Mediafax Group, producător general al campaniei Pro TV „Tu ştii ce mai face copilul tău", laureată cu pemiul Emmy, producător general „România te iubesc" (Pro TV) şi producător general Current Affairs, Ştirile Pro TV.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mioara Mioara
    Oare?

Trimite un comentariu

sus