Skip to main content

CNA va trimite o scrisoare către ANAF în care îşi exprimă preocuparea faţă de situaţia Antenelor

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului va transmite o scrisoare către Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală în care se arată preocupat de situaţia posturilor grupului Intact care sunt obligate să exacueze sediile în care funcţionează în prezent.

Publicitate

În acelaşi document CNA-ul îi invită la discuţii pe reprezentanţii ANAF-ului pentru "o informare reciprocă privind situaţia de fapt şi posibilele ei implicaţii" în cazul posturilor Antena1, Antena3, Antena Stars, Zu TV şi Euforia TV (viitorul Happy Channel).

Scrisoarea a fost redactată ca urmare a unei discuţii purtate astăzi de membrii CNA cu reprezentanţii grupului Intact, despre care Paginademedia.ro a relatat AICI.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, textul scrisorii care va ajunge la ANAF.

Întrunit în şedinţa publică din data 18.02.2016, Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitate de autoritate publică autonomă şi garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, a discutat cu reprezentanţii SC. Antena TV Group S.A şi S.C. Antena 3 S.A, invitaţi la şedinţă, pe marginea situaţiei în care se află în acest moment aceste societăţi, deţinătoare a mai multor licenţe audiovizuale, ca urmare a notificării ANAF din data de 15.02.2016, în scopul evacuării imobilelor confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, notificare făcută, aşa cum reiese din comunicatul ANAF, în baza sentinţei penale nr 70/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

După informarea făcută de reprezentanţiii Antena Group şi Antena3, Consiliul doreşte să îşi exprime preocuparea în legătură cu riscul unei întreruperi a emisiei posturilor aparţinând acestor societăţi, cu posibile consecinţe asupra licenţelor audiovizuale deţinute în prezent. În acest sens, vă informăm cu privire la o serie de prevederei ale Legii audiovizualului nr 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora:

Art. 8 (1) Autorităţile publice abilitate asigură, la cerere:

a) protecţia jurnaliştilor în cazul în care aceştia sunt supuşi unor presiuni sau ameninţări de natură să împiedice ori să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor;

b) protecţia sediilor şi a localurilor radiodifuzorilor, în cazul în care acestea sunt supuse unor ameninţări de narură să împiedice sau să afecteze libera desfăşurare a activităţii lor.

(2) Protecţia jurnaliştilor şi a sediilor sau a localurilor radiodifuzorilor, în condiţiile alin. (1), nu trebuie să devină pretext pentru a împiedica sau a restrânge libera exercitare a profesiunii ori a activităţii acestora.

Art. 10 (1) Consiliul Naţional al Audiovizualului, denumit în continuare Consiliul, este autoritatea publică autonomă sub control parlamentar şi garantul interesului public în domeniul comunicării audiovizuale. (2) Consiliul este autoritate unică de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale, în condiţiile şi cu respectarea prevederilor prezentei legi.

Art. 57 (1) Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii (...)

b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului.

În aceste condiţii, vă propunem o întâlnire pentru o informare reciprocă privind situaţia de fapt şi posibilele ei implicaţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus