Skip to main content

INTERVIU. Andreea Esca lansează o publicaţie online de life-style feminin. "Vom avea foarte mult conţinut video"

 
INTERVIU. Andreea Esca lansează o publicaţie online de life-style feminin. "Vom avea foarte mult conţinut video"

INTERVIU. "Am bifat printul, acum încerc şi online-ul", spune Andreea Esca, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, de proiectul de site pe care îl pregăteşte.

Publicitate

"În mintea mea, nu am pornit acest proiect ca pe o afacere, ci dintr-o pasiune. Pentru mine este o aventură. Aşa ar trebui definită", declară Esca în interviul acordat Paginademedia.ro.

Proiectul se va numi Alistmagazine.ro şi va fi o publicaţie online de life style feminin. Investitorul?

"Nu e niciun investitor în spate. Este proiectul meu personal 100%", a răspuns Esca.

Site-ul este programat să fie lansat în luna martie iar unul din punctele de diferenţiere va fi conţinutul video.

Echipa are în prezent şase oameni, iar redactor-şef este Alina Aliman, cu care Esca a fost colegă la The One. Aliman a fost, timp de nouă luni, redactor-şef al The One. Anterior, a fost 7 ani redactor-şef adjunct la Glamour şi 5 ani editor la Elle. Şi alţi oameni care au lucrat în trecut la The One în trecut în în echipa alistmagazine.

Cât despre Pro TV?

"Cei din Pro TV m-au susţinut cum au putut mai bine. Toată lumea de acolo ştie de site, nu e niciun secret, niciun mistery. Nu plec din Pro TV, nu plec nicăieri. Este exact aşa cum era când mă ocupam de The One. Niciodată nu s-a pus atunci problema să renunţ la ceva. Nici acum nu s-a discutat astfel", spune Andreea Esca.

Interviul acordat Paginademedia.ro de Andreea Esca:

Petrişor Obae: Ce fel de publicaţie va fi Alistmagazine.ro?

Andreea Esca: Va fi o platformă online de life-style feminin, cu foarte mult conţinut video. Diferenţele faţă de alte publicaţii de gen vin din două direcţii:

1. Oamenii care vor scrie pe site, care se vor ocupa de publicaţie şi cu care vom colabora, fie că vorbim de redactori, fotografi, stilişti, vor fi de un anumit nivel şi

2. Vom avea foarte mult conţinut video. Dragostea mea mare rămâne camera. Viaţa mea este să filmez ceva.

Cine va scrie?

Nu sunt neapărat persoane foarte cunoscute. Sunt şi tineri, dar şi editorialişti care vor scrie ca guest. Site-ul este împărţit, ca şi o publicaţie clasică, pe rubrici - Fashion, Beauty, Life-style, Travel. Oamenii vor scrie, dar vor face şi mult conţinut video.

Site-ul va avea şi o secţiune dedicată adolescenţilor, scrisă chiar de adolescenţi.

Aşa cum aveam la The One, voi scrie şi un editorial în această publicaţie, dar ceva mai des. Online-ul îţi permite. Probabil voi semna un articol-editorial o dată la două săptămâni.

În ce va consta partea de video?

Depinde de fiecare secţiune în parte. În primul rând, vom avea interviuri cu tot felul de oameni care ne plac şi care pot face parte din clubul Alistmagazine.

La Beauty, vor fi materiale video cu prezentări, testimoniale, tendinţe.

La Fashion vor fi interviuri cu designeri, şedinţe foto filmate, materiale de tipul How to...

Site-ul va avea şi o rubrică de sport, orientată către life-style, către ce pot face tinerele pentru un anumit scop.

La Călătorii vom vedea oameni care recomandă destinaţii, date despe city-break-uri etc.

În fiecare weekend, ce am făcut în redacţie vom pune pesite. Încercăm să creăm o relaţie frumoasă şi familiară între cei care ne urmăresc şi cei care scriu la acest produs.

Câţi sunteţi în redacţie?

Suntem încă în construcţie. Deocamdată suntem cam şase oameni, dar vom mai avea colaboratori.

Redactor-şef e Alina Aliman?

Da, dar mai sunt şi alţi prieteni cu care am lucrat de-a lungul timpului. De sport, de exemplu, se ocupă Raluca Leafu, care îmi este prietenă.

Când se va lansa?

În luna martie, dar nu pot spune o dată exactă.

Despre ce investiţie vorbim? Cum l-ai gândit ca business

În mintea mea, nu am pornit acest proiect ca pe o afacere, ci dintr-o pasiune. Pentru mine este o aventură. Aşa ar trebui definită.

M-am gândit să fiu cu prietenii, să facem ce ne place, iar dacă în timp se dovedeşte şi profitabil, cu atât mai bine.

Aşa am funcţionat întotdeauna. Întotdeauna am mers pe instinct.

Te-ai gândit cât poţi susţine proiectul, în caz că nu produce?

Absolut deloc. O să vedem. Ideea este să începem ceva frumos, într-un loc mic şi cu suflet. Noi suntem într-o mansardă. Aici este şi studioul video.

Ne bazăm pe faptul că avem o experienţă, că avem un capital de imagine pe care noi ni l-am construit în timp. Facem ce ne place, este tot ce trebuie.

Pe lângă site sunt şi activităţi conexe. Târgurile, de exemplu. Organizăm de două ori pe an Half is free, primâvara şi toamna, unde brandurile care expun se vând la jumătate de preţ. Anul trecut am organizat tâgul în Bucureşti, de anul acesta îl vom face şi la Cluj. Tot de anul trecut am început să organizăm un târg de Crăciun - Crazy Christmas.

Vor fi tot felul de întâlniri, conferinţe, conexe acestui site.

Investitorul?

Nu există niciun investitor în spate. Este proiectul meu 100% personal.

Care este legătura proiectului cu Pro TV?

Cei din Pro TV m-au susţinut cum au putut mai bine. Toată lumea de acolo ştie de site, nu e niciun secret, niciun mistery. Nu plec din Pro TV, nu plec nicăieri.

Este exact aşa cum era când mă ocupam de The One. Niciodată nu s-a pus atunci problema să renunţ la ceva. Nici acum nu s-a discutat astfel.

Te gândeşti şi la print?

În continuare sunt foarte ataşată de print, recunosc, dar vreau să văd ce se întâmplă şi pe online. Vreau să încerc şi altceva. Am bifat printul. Acum încerc şi pe online.

GALERIE FOTO. Cadre din redacţia Alistmagazine.ro, via Instagram:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Carmen Carmen
    Esca este o femeie careia ii merge totul perfect. Sot perfect, copii perfecti, cariera perfecta. Cati sunt atat de iubiti de Dumnezeu? Restul e invidie.
  • andreea andreea
    NU mai pot cu Andreea Esca, e peste tot, la radio, la tv, print, online. Pur si simplu nu o mai suport. Over-exposure-ul Andreei Esca ma oboseste cumplit. Andreea Esca in sus, Andreea Esca in jos, si asta de 20 de ani incoace......
  • Marius Marius
    stai cuminte , JonyB. Doamna Esca nu ajuta pe nimeni. Chiar aflati la ananghie, nu da doi bani pe oameni. Crede-ma..
  • JohnyB JohnyB
    Se pot trimite undeva CV-urile celor interesati de colaborari? Sau va fi un proiect strict realizat cu prieteni si cunostinte? Multumesc!

Trimite un comentariu

sus