Skip to main content

Daniel Buzdugan, reacţie în Adevărul pe fondul scandalului cu suporterii congolezi: „A fost o neatenţie pe care o vom plăti”

 
Daniel Buzdugan, reacţie în Adevărul pe fondul scandalului cu suporterii congolezi: „A fost o neatenţie pe care o vom plăti”

„A fost o greşeală neintenţionată. Am vrut să facem glume despre echipa noastră“, a explicat Daniel Buzdugan pentru ziarul Adevărul despre scandalul în care el şi Morar sunt implicaţi.

Publicitate

Realizatorul Radio ZU a mai spus pentru sursa citată că a luat legătura cu artistul Kamara pentru a-şi prezenta personal scuze: „Am discutat chiar în această dimineaţă cu Kamara, pe care îl ştiu de peste 12 ani, şi ne-am cerut scuze. A fost o greşeală neintenţionată a noastră, noi în emisiunea respectivă am vrut să facem glume despre echipa noastră, care joacă prost în ultima vreme. Din una în alta am făcut o greşeală.“

Buzdugan a ţinut să sublinieze faptul că nu sunt rasişti, dând un exemplu din care reiese cu atunci când au avut şansa au luptat pentru drepturile minorităţilor: „Facem emisiunea asta de peste zece ani şi niciodată nu am fost acuzaţi de aşa ceva. Ba dimpotrivă, a fost recent o situaţie în care nişte cetăţeni de etnie romă au fost daţi afară de la o piscină. Noi am vorbit cu reprezentantul etniei rome, care a povestit situaţia respectivă, şi am spus în emisiune că este inuman să aplici o asemenea măsură unor oameni pe astfel de considerente şi nu pentru nerespectarea regulilor.“

Daniel Buzdugan: „Promit că nu se va mai repeta“

De asemenea, realizatorul Radio ZU a subliniat că are prieteni de alte etnii şi prieteni care sunt de o altă orientare sexuală, pe care îi respectă şi niciodată, nici măcar în glumă, nu ar putea să îi jignească.

Buzdugan: „A fost o neatenţie pe care o vom plăti. Normal că vom plăti. Ne cerem scuze faţă de cei care s-au simţit lezaţi. Regretăm sincer. Este o greşeală pe care am făcut-o, dar care nu a fost intenţionată, noi nu suntem rasişti, nu avem nicio legătură cu rasismul. Niciodată în atâţia ani nu am fost acuzaţi de aşa ceva. Nu interesează pe nimeni probabil, dar trec prin nişte momente pe care nu le-aş dori nimănui şi promit că nu se va mai repeta. Îmi pare rău. Ne-am cerut scuze în emisiunile noastre şi promitem că niciodată nu se va mai întâmpla aşa ceva. Suntem cu toţii oameni pe planeta asta“, a încheiat Buzdugan.

“Glumele” făcute „din greşeală” timp de mai bine de 10 minute, în emisiunea Morning Zu din 26 mai, de Buzdugan şi Morar:

  • Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.
  • Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuţe, au fost susţinuţi de 8.000 de maimuţe. Zicem de maimuţe pentru că pregătim ceva cu maimuţe la Radio ZU.
  • Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuţă. La intrările în stadionul unde s-a ţinut meciul cică era o coadă de maimuţe, n-ai văzut aşa ceva.
  • Care e diferenţa între antrenorul nostru şi cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.
  • Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au muşchi, se ascund prin copaci…
  • Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuţele laba la blană! Cum la noi e mâna la piept, la ei e…
  • Avem şi declaraţiile câtorva fotbalişti.
Tătăruşanu: Of, of, of, of/Mor toţi duşmanii/Că eu fac egal/Cu urangutanii
Torje: Sunt vitezoman al dracu/Nu mă-ntrece nici macacu’.
  • Am vorbit cu Ne-a Puiu, cu Father Chitken şi l-am întrebat: tătuţule, ce s-a întâmplat? Buzdugan, ştii că eu fac alergie la maimuţe. El nu suportă maimuţele.
  • Aseară, Naţionale României a fost deprimată, nu?
  • Zice Nea Puiu: stăteam pe băncuţă, acolo – pe băncuţa de rezerve – pupam iconiţele într-un colţ. Alibec mânca o banană, pe bancă, să-i dea energie. Denis Alibec, de la Astra. La un moment da – zice tata Puiu – văd cu coada ochiului un macac. Jas sare pe Alibec. Eu mă sperii şi strig – Macac pe Alibec! Macac pe Alibec! Prepeliţă cred că şi el avea o maimuţă, că striga: şi eu, şi eu!
  • Dacă n-ar fi fost incidentul cu acest primate, noi nu am fi fost atât de deprimate.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nelu Nelu
    Noi i-am ridicat, noi o sa-i dam jos de acolo de unde s-au cocoțat!!! BIG UNLIKE
  • LoKo LoKo
    Daniel Buzdugan...tu nu esti om de radio,esti doar un pierdut in lume care nici la ani tai nu te regasesti ... de multe ori vorbeste gura fara tine .si Mihai Morar care nici el nu stie cum a ajuns ca un radio atat de slab precum Zu care are 20 de piese in playlist sa fie atat de ascultat.. si datorita lipsei de educatie a adolcentiilor de azi, care sunt pur si simplu sunt *** de net ..au ajuns 2 *** sa vb orce pe un radio care a pornit bine drept un radio de stiri ( news Fm) a ajuns un radio de *** in masa :) ..felicitari varane ( Dan Voiculescu ,cel care detine radioul ) sper sa iti prinda racoarea de 10 ani :))))
  • Casiana Phznzu Casiana Phznzu
    Domnul Buzdugan si-a cerut scuze lui Kamara... Este si acesta un inceput, insa mai raman alte milioane de oameni in fata carora ar trebui sa isi ceara scuze! Acum cateva zile am scris politicos pe pagina dumnealui de facebook si am mentionat ca ar trebui sa isi prezinte urgent scuze pentru cele spuse in emisiune. Au comentat si altii dupa mine si in doar cateva ore toate aceste comentarii s-au evaporat. A sters absolut tot ceea ce era legat de subiect. Consider astfel ca declaratiile dumnealui nu sunt nici de departe sincere. El si Morar au comis o greseala uriasa, iar scuzele si declaratiile ulterioare acestei erori incredibile trebuie sa aiba o cu totul alta amploare.
  • Cris Cris
    Un singur lucru,daca amândoi, aveți, în lumea civilizata ,se spune ,onoare,dar,informatica manelistopitipoantista, nu se exista,demisia.Dar,având în vedere,pt cine se adresează acest post de radio ***g ***nu sunt șanse, e prea multi entelectuali,care va apară, prostimea sta și va arata un singur semn,cu un deget,sti voi care,drept spre cerul tarii.
  • F F
    mda. rau daca iti ceri scuze, rau daca nu iti ceri scuze.
  • alex alex
    Deci minute bune iti bati joc de niste oameni si ii faci *** si in alte feluri pe un post public de radio "din greseala"?Ce-o consumat asta?Nici acum nu vede ca lumea nu-l crede?
  • F F
    scuzele sunt binevenite. am observat ca e greu sa iti ceri scuze la tv, la radio pentru greselile facute. dar asta ar trebui sa fie doar un prim pas. ca sa se revanseze, ar trebui sa se implice intr-o campanie anti-discriminare.
  • mihai mihai
    greseala e atunci cand scapi un cuvant nepotrivit nu cand mitraliezi tampenii timp de 10 minute. Greseala e atunci cand imediat ce ai spus o tampenie iti dai seama si iti ceri scuze,nu cand trec zile intregi fara sa spui nimic in timp ce altii se revolta. Duhneste a nesimtire in programul ala ! Face buzdugan o rugaciune pe facebook sa-l vada lumea si sa-l ierte si gata... Surprinzator e ca nu avem o pozitie oficiala din partea conducerii radioului. Sau ei sint conducerea ca aduc banii si asta scuza tot?
  • 7 7
    ***

Trimite un comentariu

sus